Vragen over spiegels

Is een (veiligheids)spiegel van 6 mm dik genoeg voor de achterwand van een keuken? Ook achter het gasfornuis?

Een 6 mm dikke spiegel kan gebruikt worden als achterwand voor de keuken. Wanneer de hittebron binnen ca. 10 cm van de glasplaat of spiegel is dan zult u gehard glas moeten toepassen. Een spiegel is ongehard glas en zal door de hitte kapot gaan. Helaas zijn er geen goede oplossingen zoals geharde spiegels als achterwand voor de keuken. U komt dan uit op gehard gelakt glas.

Welke dikte kies ik voor mijn spiegel op maat?

We adviseren je om zoveel mogelijk te kiezen voor een 6 mm dikke spiegel. Er zijn ook andere dikte leverbaar zoals 3, 4 en 8 mm dikte. Waarbij 3 wel erg dun is, 8 mm eigenlijk wel heel erg dik is voor een spiegel en een 4 mm spiegel zou kunnen in bepaalde situaties.

Kan ik de bestelling van maatwerk glas en/of spiegels aanpassen?

Vanaf het moment dat u een melding van ons heeft gehad dat uw bestelling in productie is gegaan kunnen we de order niet meer aanpassen. Controleer dus goed je bestelling voordat je deze plaatst.

Hoe kan ik de randen van mijn spiegel op maat laten afwerken?

Zonder geslepen rand (onafgewerkt) zijn de randen van de spiegel net zo scherp als de rand van gebroken glas. Ook zitten er kleine beschadigingen aan de randen door het snijden en breken van de spiegel. Dit is niet zo erg als de randen in een kader of lijst komen. Als de randen in het zicht komen kies dan altijd voor polygeslepen randen. Als extra optie kan je nog kiezen voor facetgeslepen randen. Dat is een schuine en bredere slijprand rondom de spiegel.

Wanneer heb ik een veiligheidsfolie op mijn spiegel nodig?

Een veiligheidsfolie gebruik je in situaties waarbij er een mogelijkheid bestaat dat iemand tegen de spiegel kan vallen of stoten zodat deze kapot gaat, waardoor er grote stukken scherp spiegelglas naar beneden kunnen vallen of er letsel zou kunnen ontstaan. Je moet dan denken aan kamerhoge spiegels, spiegels in publieke locaties, sportgelegenheden, paskamers, spiegels in winkels, productieomgevingen etc. Stel altijd de veiligheid voorop in dit soort gevallen en oordeel zelf wat in jouw situatie past.

Wanneer kies ik voor een gekleurde spiegel?

Bij gekleurde spiegels zit de zilverlaag op gekleurd glas. Hierdoor krijgt de spiegel een kleur/tint. Vaak is dit op grijs of brons glas. Een bronzen spiegel is bruinig van kleur en geeft nog een goede reflectie. Een grijze spiegel is donker van kleur en hierbij lijkt het alsof je met slecht licht in de spiegel kijkt. Gekleurde spiegels zijn uitermate geschikt als interieurspiegels maar minder geschikt als functionele spiegel. Kies voor de badkamer en een passpiegel bij voorkeur een normale zilveren spiegel.

Waarvoor zijn matte spiegels en waarvoor gebruik ik die?

Bij een matte spiegel is de zilverlaag achterop satijnglas gezet. Hierdoor zie je geen reflectie in de spiegel maar krijgt deze glassoort een matte aluminium look uitstraling. Dit is erg mooi als interieurbeglazing voor bijvoorbeeld de achterwand van de keuken, afwerking van een schuifkast om als afdekking ter bescherming op een kast of ander meubelstuk. Deze spiegelsoort geeft GEEN reflectie en is daarom niet geschikt om jezelf in te bekijken.

Wat is de productie- en levertijd van mijn spiegel op maat?

De standaard levertijden kan je altijd terugvinden bij het product. Op de productpagina staat een indicatieve productie- en levertijd. Deze levertijd kan oplopen bij bepaalde modellen, facetgeslepen randafwerking, gaten boren, zandstralen etc. etc. Als je zeker wilt weten dat je je spiegel op tijd in huis hebt zul je deze op tijd moeten bestellen. Je kan altijd even informeren bij ons of iets haalbaar is of om een actuele levertijd op te vragen. Tijdens de bouwvak en feestdagen zijn de meeste fabrieken gesloten en loopt de levertijd op. Houd hier rekening mee.

Hoe monteer ik een passpiegel?

Afhankelijk van de plek waar je de spiegel gaat monteren kun je kiezen uit verschillende montagematerialen. Als deze op een (kast)deur moet komen dan kan je het beste speciale spiegeltape gebruiken. Als de spiegel op een muur komt dan gebruik je het liefst spiegelklemmen.

Hoe monteer ik een spiegelwand?

Je kan dit het beste monteren met een speciaal spiegelprofiel of met spiegellijm. Een spiegelwand bestaat vaak uit één of meerdere grote spiegels; je zal hiervoor montagematerialen moeten gebruiken die hier geschikt voor zijn.

Hoe voorkom ik condens op mijn spiegel?

Condens is niets meer dan een afzetting van waterdamp uit de lucht op een koude ondergrond. Je kan condens op je spiegel voorkomen door goed te ventileren in je badkamer. Je voert dan tenslotte de waterdamp af en deze zal zich dan ook niet afzetten op je spiegel. Wanneer je een badkamer hebt die onvoldoende ventilatie heeft, dan biedt een spiegelverwarming een uitkomst. De verwarming zorgt ervoor dat de spiegel wordt opgewarmd zodat de waterdamp in de lucht zich niet zal afzetten op je spiegel. Deze is tenslotte niet meer koud. Hierdoor blijft je spiegel helder en schoon.

Wat is een gelaagde spiegel (oftewel een dubbelzijdige spiegel)?

Dit is een spiegel die is samengesteld uit twee spiegels van 3 mm dikte. Deze zijn met de achterkant aan elkaar verlijmd.

Wat is een veiligheidsfolie op een spiegel?

Er is de mogelijkheid spiegels te bestellen met een veiligheidsfolie. Deze folie zit achterop normaal spiegelglas geplakt en zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de spiegel er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de plakfolie blijven hangen.

Wat zijn gekleurde spiegels?

Er zijn verschillende kleuren spiegels verkrijgbaar. Bij deze spiegels zit de zilverlaag niet op een heldere glasplaat maar op een gekleurde glasplaat. Door de kleur van het glas krijgt de uitstraling die kleur ook mee. Een grijze spiegel bestaat dus uit grijs glas met een heldere zilverlaag.

Wat zijn matte spiegels?

Dit zijn ondoorzichtige spiegels, je ziet hierin dus géén spiegelbeeld. Deze spiegels zijn aan de voorzijde geëtst oftewel mat gemaakt.

Welke spiegels zijn geschikt als interieur spiegel?

In principe kun je elke spiegel gebruiken als interieurspiegel. Of het nou een normale spiegel is, een gekleurde spiegel of een half doorzichtige spiegel van gehard glas. Het type spiegel wordt bepaald door de toepassing en natuurlijk je persoonlijke smaak. We kunnen je wel wat tips geven:

Welke dikte spiegel heb ik nodig voor de badkamer?

De dikte van de spiegel die je nodig hebt is afhankelijk van het formaat van de spiegel en de manier hoe je deze gaat monteren. Om een lachspiegeleffect te voorkomen houd je de basisregel in gedachte: "Hoe groter de spiegel, hoe groter de kans op een vertekening van het spiegelbeeld". Probeer de spiegel daarom altijd zo vlak mogelijk te monteren. Hoe vlakker deze gemonteerd is, hoe kleiner de kans op vertekening.

Welke dikte spiegel heb ik nodig voor een passpiegel?

De regel is: "hoe dikker de spiegel, hoe strakker en realistischer het spiegelbeeld is". De voorkeur gaat dan uit naar een 6 mm dikke spiegel.

Welke dikte spiegel heb ik nodig voor mijn interieur?

De dikte van de spiegel is mede afhankelijk van het formaat en hoe je deze gaat monteren. Om een `lachspiegeleffect` te voorkomen houd je het beste de basisregel in gedachte: "Hoe groter de spiegel is, hoe groter de kans op een vertekening van het spiegelbeeld". Bij grotere spiegels is het dus veiliger om een dikkere spiegel te kieze. Maar probeer de spiegel ook altijd zo vlak mogelijk te monteren. Des te vlakker deze gemonteerd is, des te kleiner de kans op vertekening is.

Welke spiegelsoort en dikte kan ik het beste gebruiken voor een spiegelwand?

Wij adviseren je om voor een spiegelwand een 6 mm dikke spiegel met veiligheidsfolie te kiezen. Een sportschool wordt veelal druk bezocht waardoor er een grotere kans op een beschadiging of ongelukje is. De folie zit aan de achterkant van de spiegel en zorgt ervoor dat het spiegelglas niet naar beneden valt maar aan elkaar blijft zitten. Je zou er niet aan moeten denken dat er iemand gewond zou raken omdat er stukken vlijmscherp glas naar beneden kunnen vallen !! De folie voorkomt dit!
Pagina