Spiegelklemmen

Spiegelklem

Spiegelklemmen kent iedereen wel, dat zijn die klemmetjes die je vroeger veel zag voor de montage van spiegels in de badkamer of toilet. Je herkent ze aan de twee chroom kleurige ronde lipjes aan de onderkant van de spiegel en 2 aan de bovenkant of zijkant. De onderste klemmetjes zijn vast, de bovenste klemmetje hebben een veersysteem waardoor je de spiegel daarmee vast kan klemmen.

In de spiegelklemmetjes komen dunne kurkjes te zitten die het spiegelglas beschermen zodat dit niet rechtstreeks in contact komt met het metalen klemmetje. 

De luxe variant spiegelklemset is wat degelijker met een sterker veersysteem. Deze is geschikt voor 6 mm dikke spiegels en kan ook wat grotere spiegels dragen. De standaardversie is de budgetversie, deze is geschikt voor 4 en 6 mm spiegels maar kan wat minder gewicht aan.

Door meerdere setjes spiegelklemmen te gebruiken kan je het draaggewicht vergroten. Als 1 setje spiegelklemmen 12 kg kan dragen, dan kunnen 2 setjes spiegelklemmen 24 kg dragen. Je krijgt dan wel 4 spiegelklemmen onderaan je spiegel, maar dit zou wel mogelijk zijn.

Heb je spiegelklemmen voor zware spiegels nodig, dan verwijzen we je naar de pagina met blinde montagesets.

 

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina