Klein montagemateriaal

Klein montagemateriaal voor profielen

Bij de montage van profielen heb je weleens wat klein montagemateriaal nodig. Denk hierbij aan montagepakkingen en vulblokjes voor onderin het profiel.

Montagepakkingen

Wanneer er geen pakkingen bij de profielen worden geleverd, zoals bij de U-profielen het geval is, dan is het verstandig een setje montagepakking mee te bestellen. Dit zijn flexibele en transparante stukjes pvc die je eenvoudig op maat kan knippen. Door de verschillende dikten die in de setjes zitten kan je eenvoudig meerdere diktes realiseren door de stukjes te stapelen.

Je kan deze pakkingen gebruiken door deze onderin het U-profiel te plaatsen, zodat het glas niet op de schroeven of op het metaal van het profiel leunt. Daarbij kan je deze pakkingen gebruiken om het glas in het profiel te fixeren, zodat je het daarna netjes kan afkitten. Omdat deze pakkingen transparant zijn kan je deze onzichtbaar mee kitten.

Houten blokjes

De houten vulblokjes zijn bedoeld om onderin het spiegelprofiel te plaatsen. Hierdoor zakt de spiegel niet helemaal terug in het onderste profiel bij de montage en leunt de spiegel op de houten blokjes en niet op het metaal van het profiel. Zie de montage instructie van het spiegelprofiel om te zien wat de functie is van de blokjes.

Transparante stelblokjes

De transparante stelblokjes kan je gebruiken om glas op te zetten als je dit in een profiel wil monteren of in een deur of raam waar je weinig ruimte hebt om de normale glasblokjes onder het glas kwijt te kunnen. De blokjes zijn van transparant kunststof en buigzaam.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina