Droog beglazingsprofiel

Droog beglazingsprofielen voor douchewand

Deze montageprofielen vallen onder de noemer "droog beglazingsprofielen" oftewel "dry glaze profiles". Bij deze profielen kan je het glas monteren in het profiel zonder dat je het glas hoeft vast te kitten in het profiel. Hoe werkt dit dan?

Je plaatst het profiel op de muur, vloer of plafond. Dit kan je doen met schroeven maar vaak wordt dit ook gedaan met een High-Tack montagekit. Aan de onderkant van het profiel zit een ruimte van ongeveer 2 mm waar je de lijm in kan aanbrengen zonder dat deze alle kanten onder het profiel uit spuit als je dit tegen de muur aan zou drukken. Bekijk wel goed of montage met High-Tack montagelijm in jouw situatie zou kunnen. Als je twijfelt gebruik je liever schroeven.

Zodra de lijm is uitgehard plaats je een L-vorming zacht kunststof strip in het profiel. Daarop plaats je vervolgens de glasplaat. Als laatste stap druk je een hard kunststof strip tussen het glas en het profiel zodat je glas goed kan vastklemmen in het profiel. 

Wanneer je muur niet helemaal vlak is, of er diepliggende voegen zijn kan het alsnog nodig zijn om het profiel af te moeten kitten met een siliconenkit. Je wilt tenslotte niet dat er water tussen de muur en het profiel kan doordringen, om schimmel en andere vochtproblemen te voorkomen.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina