Helder glas

Helder glas op maat bestellen

Helder glas kan je bij ons bestellen. Dit standaard helder glas wordt in vakjargon ook wel blank floatglas genoemd. Deze naam is afkomstig door het productieproces van glas. Vloeibaar glas "drijft" op een bad van tin. Dit zorgt voor gladde afwerking als het glas afkoelt en zijn vaste vorm krijgt.

Helder glas heeft een groenige tint, dit zie je vooral aan de kopse kant van het glas. Normaal valt deze tint niet op tenzij je er extra op let. Deze kleur wordt veroorzaakt door ijzeroxiden in het glas. Hoe dikker het glas, des te meer ijzeroxiden erin zitten, des te groeniger het glas eruit ziet. 15 mm dik glas zal daardoor groener ogen dan 6 mm dik glas. Als je dit persé niet wilt is er ook extra helder glas leverbaar. Maar gezien de aanzienlijke meerprijs is het verstandig goed te bedenken of dit echt nodig is.

 

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ontdek de veelzijdigheid van helder glas: de basis van vele glasproducten

Glas is een onmisbaar element in onze dagelijkse omgeving, maar wist je dat niet alle glas hetzelfde is? Helder glas, dat je waarschijnlijk kent vanwege zijn veelvoorkomende groenige tint aan de kopse kant, is een intrigerend materiaal met een boeiend verhaal. Laten we eens dieper ingaan op wat helder glas zo speciaal maakt.

 

De groene tint van glas: IJzeroxiden in glas

De groenige tint van helder glas valt meestal niet direct op, tenzij je er specifiek op let. Maar waar komt deze kleur eigenlijk vandaan? Het geheim schuilt in de aanwezigheid van ijzeroxiden in het glas. Hoe dikker het glas is, hoe meer van deze ijzeroxiden erin aanwezig zijn, en dit resulteert in een groenere schijn. Dit b...

Meer lezen