Helder glas

Helder glas

Helder glas kan je bij ons bestellen. Dit standaard helder glas wordt in vakjargon ook wel blank floatglas genoemd. Deze naam is afkomstig door het productieproces van glas. Vloeibaar glas "drijft" op een bad van tin. Dit zorgt voor gladde afwerking als het glas afkoelt en zijn vaste vorm krijgt.

Helder glas heeft een groenige tint, dit zie je vooral aan de kopse kant van het glas. Normaal valt deze tint niet op tenzij je er extra op let. Deze kleur wordt veroorzaakt door ijzeroxiden in het glas. Hoe dikker het glas, des te meer ijzeroxiden erin zitten, des te groeniger het glas eruit ziet. 15 mm dik glas zal daardoor groener ogen dan 6 mm dik glas. Als je dit persé niet wilt is er ook extra helder glas leverbaar. Maar gezien de aanzienlijke meerprijs is het verstandig goed te bedenken of dit echt nodig is.

Deze glassoort wordt in de basis voor bijna al het andere glas gebruikt wat je kent. Zoals isolatieglas, het is de basis voor figuurglas, de basis voor gelaagd glas, de basis voor gehard glas (van gehard glas worden o.a. douchedeuren, douchewanden, tafelbladen etc. gemaakt), basis van gelakt glas etc. etc.

Toepassingen: Interieur (gebruik binnenshuis) zoals bescherming op tafelblad, beglazing in binnendeuren, als bovenlicht en in scheidingswanden. Buitengebruik voor bijvoorbeeld kassenbouw.

Veiligheid: Vanwege steeds strenger wordende veiligheidsnormen voldoet normaal enkel glas vaak niet aan de gestelde eisen. Steeds vaker wordt er dan ook veiligheidsglas gebruikt zoals gelaagd glas of gehard glas.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina