Figuurglas

Figuurglas bestellen

Figuurglas is er in vele soorten, dikten en kleuren. We kennen allemaal het oude figuurglas, met ouderwetse motieven die lijken op de onderkant van een bierflesje of de wilde patronen van strepen en krassen in het glas. En dan het liefst in brons, geel of groen gekleurd glas. Deze oude glassoorten worden tegenwoordig nauwelijks nog gemaakt en als je een oude soort zoekt moet je echt geluk hebben dat je deze kan vinden, tegen een normale prijs.

Het oude figuurglas kent ook een opvolger, het moderne figuurglas. Modern figuurglas heeft vaak strakke patronen op helder glas zodat het past in het hedendaagse interieur. De varianten zijn echter beperkt tot enkele soorten en de keuze is dus niet zo reuze.

Draadglas is er al een hele poos en is nog goed verkrijgbaar. Draadglas is van origine rookwerend glas, omdat bij glasbreuk door brand het glas aan de draden blijft hangen en er nauwelijks rook doorheen komt. Maar voor brandwerend glas zijn tegenwoordige betere en mooie oplossingen te krijgen waardoor draadglas vaak als interieurglas wordt gebruikt en dat is de reden waarom deze onder de groep figuurglas staat op onze website.