Glasplaatdragers bestellen

Glasplaat dragers

Glasplaatdragers worden gebruikt voor de montage van hardglazen (leg)plankjes. De meeste dragers hebben een klemschroef zodat het glazen plankje goed vast kan worden gemaakt. Elke situatie vergt een andere glasplaatdrager dus bedenk goed wat je wilt bereiken met je glasplaatje.

Het is heel verleidelijk om zo weinig en klein mogelijke glasplaat dragers op de muur te schroeven en daar een glasplaat in te klemmen. Maar dit is niet verstandig ! Hoe kleiner de drager des te minder draagvermogen heeft de complete constructie. Je kan niet zomaar elk formaat glasplaat in elke drager klemmen. Hier zijn echte geen zwart-wit regels voor omdat er veel meer bij komt kijken. Wat is het formaat van de glasplaat? Hoe zwaar is deze glasplaat? Wat ga je op de plank zetten? Op welke ondergrond monteer je de dragers? En waarmee monteer je deze? We hebben geprobeerd in sommige producten een kleine richtlijn te zetten van het maximale draagvermogen en afmetingen van de glasplaat. Schat zelf in of dit in jouw situatie ook het geval kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een wandje hebt van gipsplaten, dan is dit zeker geen sterke basis en dan gelden die aangegeven afmetingen en draagvermogen zeker niet.

Producten 1-20 van 47

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Typen glasplaat dragers

Er zijn twee typen glasplaatdragers; de glasplaatdragers die plankjes in een nisje of kastje aan de zijkanten doorgaans ondersteunen op 4 punten (2 links en 2 rechts, afhankelijk van formaat, situatie en/of gewicht zouden dit er ook 6 kunnen zijn) en er zijn glasplaatdragers die het plankje alleen vanuit de achterkant kunnen steunen. Deze laatste is het meest tricky, omdat je een hefboomeffect gaat creeëren op de klem aan de achterkant. Houdt bij dit soort toepassingen de plankjes zo ondiep mogelijk en zet er zo min mogelijk gewicht op.

Twijfel je of heb je vragen? Trek ons dan gerust even aan het jasje via de chat, mail of telefoon en contacteer ons. Dan zullen we je zo goed mogelijk proberen te helpen en adviseren.