Afdichtprofielen

Douche afdichtingsprofielen

Douche afdichtingsprofielen gebruik je voor het goed afdichten van je douchedeur en/of douchewand. De afdichtingsprofielen die wij verkopen worden veelvuldig gebruikt voor op maat gemaakte douchewanden en douchedeuren. Soms passen deze profielen ook op de kant-en-klaar douchedeuren en/of wanden maar dit is vaak niet het geval.

 

Afdichtingen voor maatwerk douchedeuren- en wanden

Wanneer er een maatwerk douchedeur/opstelling oplossing nodig is dan wordt de opening gemeten waarbinnen de douchedeur en/of de rest van de opstelling moet komen. Vanuit daar worden de materialen gekozen (zoals scharnieren en afdichtingsprofielen). Daarna wordt pas de glasmaat bepaald. Het glas wordt dus aangepast op de afmeting van de profielen. En voor elke maatwerk oplossing is wel een passend afdichtingsprofiel te leveren. Alles wordt op elkaar afgestemd zodat het netjes past.

Door deze denk-en werkwijze kan je later altijd wel een passend vervangend profiel vinden, de profielen voor maatwerk douche oplossingen veranderen zelden van specificatie en blijven langere tijd leverbaar. Op lange termijn is een maatwerk opstelling dan ook altijd interessanter dan een kant-en-klare douche opstelling. 

 

Afdichtingen voor kant-en-klaar opstellingen

Bij de kant-en-klaar opstellingen koop je een totaalpakket. Alle producten die hierin zitten worden in grote aantallen gemaakt en worden geproduceerd volgens de specificatie die bij die opstelling hoort. Aangezien elk design weer anders is worden er speciale afdichtingsprofielen bedacht en gemaakt die bij die specifieke opstelling horen. Er is een grote kans dat dit een uniek profiel is, speciaal gemaakt voor die ene opstelling of serie van een merk. De modellen wisselen jaarlijks en series verdwijnen uit het assortiment waardoor vervangingsartikelen vaak binnen 2 of 3 jaar na aankoop van je opstelling al niet meer te krijgen zijn.

Wanneer de afdichtingen na enkele jaren aan vervanging toe zijn is de kans heel groot dat je deze niet meer kan bestellen. De kans is heel groot dat onze afdichtingen niet passen op deze kant-en-klaar oplossingen, simpelweg omdat het vaak andere modellen zijn die niet hetzelfde zijn als de speciaal ontworpen en gemaakte afdichtingen voor die specifieke deur of cabine. Je zal in dat geval de materialen moeten bestellen bij de leverancier van de douchedeur zelf.

Dit is overigens geen commercieel verhaal maar vanuit de praktijk; we krijgen regelmatig vragen van klanten die met dit exacte probleem zitten en geen vervangende afdichtingen meer kunnen krijgen van hun kant-en-klaar opstelling.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 23

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina