Enkel glas

Enkel glas is een verzamelnaam voor glas wat bestaat uit één massieve glasplaat. Enkel glas wordt vaak gebruikt voor interieurtoepassingen en maakt onderdeel uit van isolatieglas. Vroeger werd er altijd enkel glas gebruikt voor het beglazen van kozijnen en deuren maar tegenwoordig wordt er in de buitengevels alleen nog maar isolerend glas gebruikt. Dit vanwege de EPN (Energie Prestatie Norm).

We hebben een duidelijk onderscheid gemaakt op onze website zodat je eenvoudig kan navigeren naar de categorie producten waar je naar op zoek bent. Kom je er niet uit? Neem dan even contact met ons op.

Enkel glas op maat bestellen

Je kan op onze website veel soorten glas op maat bestellen. De verschillende soorten glas die we kunnen leveren hebben we logisch geprobeerd in te delen in productgroepen, zodat je snel het juiste glas kan vinden. Die groepen van maatwerk glas staan hierboven vermeld. En weet je niet welk glas je nodig hebt? Kijk dan even bij de glastoepassingen in het hoofdmenu. 

Enkel glas is in veel verschillende soorten leverbaar. In de basis praten we van "floatglas" (onbewerkt glas wat uit de glasoven komt). Dit enkel glas wordt vervolgens door de glasverwerkende bedrijven op maat gemaakt en bewerkt voor eindgebruik. Of dit ...

Meer lezen