Spiegelverwarming

Spiegelverwarming, voor een condensvrije badkamerspiegel

Een spiegelverwarming zorgt ervoor dat er een zichtbaar (onbeslagen) gedeelte op een beslagen spiegel in de badkamer blijft. Een spiegel in je badkamer beslaat als vochtige lucht de waterdamp afzet op een koude ondergrond, in dit geval de spiegel. Om te voorkomen dat waterdamp zich kan afzetten op je spiegel zal je deze moeten verwarmen. Op een warm oppervlak zal waterdamp zich niet afzetten. Hierdoor blijft je spiegel condensvrij op dat gedeelte waar de verwarming op zit, met daarbij een uitstraling van rondom 5 tot 7 cm.

Misschien wil je je spiegel wel helemaal condensvrij hebben. Maar dat heeft niet zoveel nut en is in de meeste gevallen ook niet noodzakelijk en/of te realiseren. Uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf in de spiegel wilt zien, dan is het van belang dat dat gedeelte condensvrij is.

Houdt rekening met de volgende punten:

  • De spiegelverwarming kan je eenvoudig op je bestaande of nieuwe spiegel plakken. De verwarmingsmat is namelijk zelfklevend. Je kan deze overigens niet plakken op een spiegel waar een veiligheidsfolie op zit. Op normale spiegels  (zonder veiligheidsfolie aan de achterkant) kan dat wel
  • De verwarming moet restwarmte kwijt kunnen; het beste gebruik je de spiegelverwarming in combinatie met een blind spiegelophangsysteem
  • De verwarming mag niet in kontakt komen met montagematerialen zoals de beugels en plakplaten van de montageset


Spiegelverwarmingen zijn geschikt voor de badkamer en andere natte ruimten en kunnen zonder gevaar bij spatwater worden toegepast. Ze voldoen aan CE-normering, Kema Keur en de Europese norm EN60335-1/ EN60335-2-96. 220 Volt - 2 aderig Klasse NF, Klasse II IPX 4.
 

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina