Douche montageprofielen

Voor de montage van douchewanden zijn er verschillende oplossingen en soorten profielen. Het meest gebruikte profiel is het standaard U-profiel. Daarnaast zijn er nog droogbeglazingsprofielen en doucheprofielen die aan vloer en plafond worden gemonteerd om een inloopdouche te maken.

U-profielen

De U-profielen zijn er in verschillende formaten en afwerkingen waardoor je deze in veel situaties kunt gebruiken. Zo zijn er profielen waar je bijvoorbeeld 12 mm dik glas in kwijt kan en matzwart zijn afgewerkt. Of profielen voor 6 mm dik glas en chroom zijn afgewerkt. Het nadeel van deze profielen is dat er geen eindkapjes zijn. Je zal dan zelf creatief moeten zijn om het uiteinde netjes af te werken. Maar als het profiel alleen aan de wand wordt gebruikt, dan zie je het uiteinde toch niet en is het weer wat minder relevant.

Droogbeglazingsprofielen

Het grote voordeel van deze profielen is dat je het glas erin kan plaatsen, de afdichtingsprofielen in het profiel aanbrengt en je meteen verder kan werken. Je hoeft niet te wachten tot de siliconenkit is uitgehard. Bij deze profielen ben je helaas wel beperkt tot 8 mm dik glas en twee afwerkingen: gepolijst aluminium en RVS effect. Maar bij deze profielen zijn er wel eindkapjes leverbaar in de kleur van het profiel. De verwerking is dus eenvoudig, wachttijd heb je niet en het ziet er netjes afgewerkt uit.

Doucheprofielen inloopdouche

Er zijn buisprofielen die je aan de doorloopzijde van de inloopdouche aan de vloer en het plafond monteert, waar je dan de glazen wand aan monteert. Hierdoor heb je een stevige constructie en hoef je niet te werken met een extra stabilisatiestang. Deze profielen zijn er in een ronde en vierkante variant, en ook weer in verschillende merken en uitvoeringen. We hebben deze nog niet op de website staan maar zullen deze nog wel gaan toevoegen. Neem even contact op met ons als je meer over deze profielen wilt weten.