Thuisgym met spiegelwand realiseren

Thuisgym spiegel kopen? Stel deze nu samen !

Een spiegel voor een thuisgym kan je eenvoudig samenstellen en meteen bestellen met onze configurator. Je ziet meteen welke spiegels geschikt zijn voor bijv. een spiegelwand thuisgym. Hierdoor kan je eenvoudig je thuisgym spiegel op maat samenstellen met bijbehorende montagematerialen. Je kunt online de gewenste afmetingen en aantallen invullen. Daarna kun je deze verder samenstellen door een randafwerking te kiezen en de montagematerialen eraan toe te voegen. Je thuisgym spiegel wordt snel geleverd, tegen een eerlijke en betaalbare prijs !

In de configurator kan je als extra opties ook nog kiezen voor bijpassende montagematerialen en/of onderhoudsartikelen.

Product impressies

Producten

Spiegel voor je thuisgym kopen

Een spiegelwand voor je thuisgym kan je afstemmen op jouw wensen. Een goede spiegelwand vergroot de effectiviteit van het sporten en maakt je kamer optisch groter. De afmeting van de spiegels kan je zelf bepalen zodat deze netjes past in je kamer. Door meerdere spiegels naast elkaar te plaatsen kan je de spiegelwand zo breed maken als je zelf wilt. Een perfecte spiegelwand maakt je thuisgym compleet! GlasBoertje biedt je de mogelijkheid om deze wand op maat samen te stellen!

We bieden voor deze toepassing geen 4 mm dikke spiegels aan. Een te dunne spiegel op een grotere afmeting veroorzaakt een lachspiegeleffect (vertekening spiegelbeeld) en je reflectie verspringt als je van de ene naar de andere spiegel zou lopen. De 4 mm dikke spiegels verkopen we wel maar raden we niet aan voor deze toepassing.

We hebben speciale configurator gemaakt voor spiegelwanden. We hebben daarin een voorselectie gemaakt van geschikte glassoorten en montagematerialen. Als webshop hebben we de mogelijkheid de spiegels op maat te leveren maar kunnen deze niet komen meten of monteren. Dat zal je zelf moeten organiseren.

Afmetingen thuisgym spiegel

De afmeting van de spiegelwand voor je thuisgym kan je zelf bepalen. Maar houdt er rekening mee dat spiegelglas best zwaar is. Hoe groter de spiegel des te zwaarder deze is. Je moet ook bekijken of je de spiegel wel naar de ruimte kan krijgen waar je deze wilt monteren. We kunnen spiegels tot 4500 mm breed leveren uit 1 stuk, geen probleem. Maar als deze 2000 mm hoog is weegt deze 135 kg. Deze zal je dus met minimaal 5 mensen moeten verplaatsen met professionele glaszuigers. Ook de montage zal een uitdaging worden. Laat staan hoe je deze misschien naar je zolderkamer moet krijgen. Bedenk dus goed wat er voor jezelf mogelijk is.

Bij thuisgym spiegels is de afmeting vaak een belemmering. Een spiegel van 1000 mm breed en 2000 mm hoog past al vaak niet bij de meeste trappen omhoog. Je kant dit eenvoudig voor jezelf controleren door van 4 houten latjes een kader te maken van een bepaalde afmeting en bekijken of je dit zonder moeite de trap op krijgt. Als dit kader naar boven kan, krijg je de spiegel ook naar boven.

Veiligheid tijdens het sporten

Tijdens het sporten ben je in beweging. Hierdoor is de kans aanwezig dat je tegen de spiegel aan zou kunnen vallen. Wanneer de spiegel dan stuk gaat moet je voorkomen dat grote stukken scherp spiegelglas op je naar beneden vallen. Persoonlijk letsel door vallend glas kan enorm groot zijn en moet je niet onderschatten. Bezuinigen op veiligheid is dan echt een verkeerde keus. Je kan je veiligheid op twee manier vergoten. We adviseren altijd te kiezen voor een 6 mm spiegel met veiligheidsfolie aan de achterkant. Deze folie zorgt ervoor dat er bij glasbreuk gevaarlijke stukken glas aan de folie bij elkaar blijven zitten en niet naar beneden vallen.

Mocht je vanwege je budget niet kiezen voor deze veiligheidsfolie dan is er een alternatief. Je kan er ook voor kiezen om een 6 mm of 8 mm dikke spiegel tegen een vlakke wand te verlijmen met spiegellijm. Hoe meer lijm er gebruikt wordt hoe kleiner de kans is dat er grote stukken spiegelglas naar beneden zal vallen omdat deze aan de lijm blijven kleven. De kleinere stukjes voorkom je hier echter niet mee.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Probeer zoveel mogelijk activiteiten op een veilige afstand van de spiegel(s) te doen. Vanzelfsprekend kunnen wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de gemaakte keuze en/of wanneer er onverhoopt toch persoonlijk letsel zou ontstaan.

Hoe kan ik een spiegel voor thuisgym kopen?

Bovenaan de pagina staat een knop "stel hier je thuisgym spiegel samen". Als je daar op klikt kom je op de configurator die je hierbij zal begeleiden. Bepaalde spiegelsoorten en montagematerialen die je hiervoor kan gebruiken hebben we voor je geselecteerd. Deze configurator is slim ingericht en helpt je de juiste keuze te maken; combinaties van producten die niet bij elkaar passen worden namelijk geblokkeerd. Hierdoor kan je geen fouten maken. Als je de bestelling van de spiegelwand hebt geplaatst dan checken we deze nog extra of de gekozen combinatie wel echt logisch is. Hierdoor kom je later niet voor verrassingen te staan. De productietijd/levertijd is afhankelijk van de gekozen spiegelsoort en de randbewerking. Maar in de meeste gevallen wordt dit binnen ca. 5 - 15 werkdagen geleverd.

Na het plaatsen van je bestelling houden we je goed op de hoogte; je ontvangt een mail wanneer de bestelling in productie is gegaan, op welke dag de levering gaat plaatsvinden en de middag voor de levering ontvang je een sms op je mobiele nummer met een tijdsindicatie van de levering. 

De levering vindt plaats volgens een vast routeschema, we hebben een speciale pagina waar meer informatie staat over het leveren en afhalen van je bestelling.

Ik wil toch graag meer weten over thuisgym spiegels ! Wat nu ?

Hieronder hebben we een aantal "meest gestelde vragen" staan die antwoord geven op zaken die specifiek gericht zijn op deze productgroep. Voor jouw gemak hebben we er ook enkele veelgestelde vragen over algemene zaken neergezet, zoals over het verpakken, de levertijd en de bezorgkosten. En mis je toch nog antwoorden op je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op ! Dat kan met de chat functie rechtsonder in beeld, ons contactformulier of bel ons even op nummer 073 - 822 38 66.

FAQ

Welke spiegelsoort en dikte kan ik het beste gebruiken voor een spiegelwand?

Wij adviseren je om voor een spiegelwand een 6 mm dikke spiegel met veiligheidsfolie te kiezen. Een sportschool wordt veelal druk bezocht waardoor er een grotere kans op een beschadiging of ongelukje is. De folie zit aan de achterkant van de spiegel en zorgt ervoor dat het spiegelglas niet naar beneden valt maar aan elkaar blijft zitten. Je zou er niet aan moeten denken dat er iemand gewond zou raken omdat er stukken vlijmscherp glas naar beneden kunnen vallen !! De folie voorkomt dit!

Er is ook een spiegel van 4 mm met veiligheidsfolie leverbaar, maar dit levert op grotere afmetingen een soort van lachspiegel effect op. Het spiegelbeeld raakt vervormd omdat deze dunnere spiegel sneller doorbuigt. Ook al monteer je deze met spiegellijm, dan kan dit effect nog steeds ontstaan. Het kiezen voor een 4 mm spiegel is echt een verkeerde zuinigheid als je grotere spiegels wilt gaan plaatsen.

Wat is een veiligheidsfolie op een spiegel?

Er is de mogelijkheid spiegels te bestellen met een veiligheidsfolie. Deze folie zit achterop normaal spiegelglas geplakt en zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de spiegel er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de plakfolie blijven hangen. Als je dan toch kiest voor veiligheid, is het altijd verstandig om te kiezen voor een spiegel van 6 mm dike in combinatie met de veiligheidsfolie. De sterkte van de spiegel in combinatie met de folie zorgt voor optimale veiligheid.

We hebben ook een 4 mm spiegel met folie in het assortiment, maar dat adviseren we dan als alternatief te gebruiken op de 6 mm dikke spiegel met folie. Als je bijvoorbeeld niet zou uitkomen met de dikte of het gewicht van de spiegel (een 6 mm dikke spiegel weegt 15 kg/m2 en een 4 mm dikke spiegel weegt 10 kg/m2).

Hoe kan ik de randen van mijn spiegel op maat laten afwerken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de randen van je spiegel op maat te laten afwerken. Als de randen van de spiegel geheel in een kader of lijst komen, dan hoef je de randen niet persé te laten afwerken en zijn scherpe randen prima. De enige reden waarom je de randen dan zou willen afwerken is om het je bij de plaatsing wat makkelijker te maken zodat je je niet zou snijden aan de scherpe randen.

Komen de randen wel in het zicht, kies dan ALTIJD een polygeslepen randafwerking. Dit is een nette slijp bewerking en zorgt voor een gladde en onbeschadigde rand. Bij het snijden en breken van glas kunnen er aan de randen namelijk kleine beschadigingen ontstaan. Met het polyslijpen ben je verzekerd van een nette en gladde afwerking voor je spiegel op maat.

Als extra optie kan je ook nog kiezen voor een facetrand. Dit is een slijp afwerking die aan de aanzichtzijde van de spiegel wordt gemaakt. Door het schuin wegslijpen van een rand rondom de voorkant van de spiegel, krijg je een mooie afwerking en een extra dimensie aan je spiegel. Je kan zelf de breedte van de rand bepalen. Er zijn wel wat beperkingen i.v.m. de dikte van het glas; bij een 4 mm spiegel kan je tot maximaal 30 mm breed gaan, bij een 6 mm dikke spiegel kan je t/m 40 mm breed gaan en bij de 8 mm dikke spiegel kan je tot maximaal 50 mm breed gaan. Ook hiervoor geldt weer: randen in het zicht = polygeslepen randafwerking. Dan krijg je dus een facetrand met polygeslepen randafwerking.

Hoe monteer ik een spiegelwand?

Je kan een spiegelwand op verschillende manieren monteren. Bij de montage van grotere spiegels kan je het beste kiezen voor spiegellijm of spiegelprofielen.

Spiegellijm

De meest simpele manier is om spiegellijm te gebruiken. Maar dit heeft een groot nadeel als je de spiegels later wil verwijderen of verplaatsen. Dat gaat dan niet, je zal deze van de muur af moeten breken. Hierdoor kan je ze niet meer hergebruiken en zal je muur de nodige schade hebben als je ze er later vanaf sloopt.
Je kan er ook voor kiezen de spiegels op een houten plaat te verlijmen. Als de plaat aan de boven- en de onderkant iets groter is dan de spiegel, kan je de houten plaat op die strook op de muur schroeven. Werk vervolgens dit smalle strookje hout af met een plintje en je hebt een nette spiegelwand die je later eenvoudig kan verplaatsen.

Spiegelprofielen

Een betere optie is om gebruik te maken van speciale spiegelprofielen. Hierdoor kan je de spiegels later eenvoudig vervangen of verhuizen als dat nodig mocht zijn. Hiermee behouden je spiegels dus hun waarde en functie.

De spiegelprofielen monteer je aan de boven- en onderzijde van de spiegelwand. Hiertussenin plaats je de spiegel(s). Je kan meerdere spiegels naast elkaar plaatsen zodat je een grote spiegelwand voor een sportschool of thuisgym kan maken.

Profielen zijn wel duurder dan de spiegellijm maar op de lange termijn zeker interessanter. Het is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor het milieu, aangezien je de spiegels later simpel kan hergebruiken.

Wat is de productie- en levertijd van mijn spiegelwand op maat?

Een maatwerk spiegelwand kan je niet vergelijken met een standaard spiegel die ergens op voorraad ligt. Maatwerk vergt nog productie, planning en apart vervoer op het moment dat je bestelling is geplaatst. En dit kost veel meer tijd dan een standaard product uit het schap halen en opsturen via een pakketdienst. Een maatwerk spiegel krijg je niet binnen 3 dagen op locatie geleverd.

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van ca. 1 tot soms wel 3 weken. Dit hangt af van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Maar als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met de volgende productie- en levertijden:

  • standaard heldere spiegels 4 en 6 mm dikte: ca. 5 - 10 werkdagen 
  • standaard heldere spiegel 8 mm dikte: ca. 10 - 15 werkdagen 
  • standaard heldere spiegels met veiligheidsfolie: ca. 10 - 15 werkdagen

(bovenstaande betreft ook eenvoudige modellen, rondom plat polyslijpen en/of facetrand en op basis van levering. Bovenstaande is louter indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Drukke perioden

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd van ca. 1 week en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Ook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

Aflever planning en schema

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. De planning van de routes kan je vinden op de pagina van leveren & afhalen. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je glas op te halen bij één van de afhaallocaties wil niet zeggen dat je bestelling dan ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijg hun glas aangeleverd vanuit een centrale productielocatie en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Waarom is mijn maatwerk glas of spiegel niet verpakt?

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen van glas en spiegels

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...