Spiegel op maat bestellen!

Spiegel op maat laten maken!

Spiegel op maat kan je simpel samenstellen en bestellen met onze spiegelconfigurator. Je wordt geadviseerd tijdens het samenstellen van je spiegel op maat. Je kan verschillende modellen kiezen, gewenste afmetingen invoeren en verschillende soorten en dikte spiegels kiezen. Vervolgens stel je deze samen door je een rand- en hoekafwerking te selecteren. Onze configurator helpt je hierbij, deze laat alleen producten en combinaties zien die je technisch gezien kan combineren.

In de configurator kan je als extra opties ook nog kiezen voor spiegelverwarming, bijpassende montagematerialen en/of onderhoudsartikelen. Tegen een eerlijke en betaalbare prijs, in nog geen minuut geregeld !

Product impressies

Producten

Spiegel op maat bestellen

Een spiegel op maat kan je helemaal afstemmen op jouw wensen! Een spiegel is niet altijd dat functionele ding wat maar aan de muur hangt om te kijken hoe je eruit ziet. Het maakt onderdeel uit van je interieur en moet daar natuurlijk helemaal bij aansluiten. GlasBoertje maakt het mogelijk om je eigen spiegel samen te stellen!

In de online spiegel configurator kan je kiezen voor verschillende modellen, randafwerkingen, afgeronde hoeken, div. kleuren spiegels en dikte. Ook kan je een gewenste bevestigingsmethode kiezen. Als online glashandel leveren we wel spiegelglas maar helaas geen spiegels met een lijst.

Gekleurde spiegels op maat

Er zijn verschillende kleuren spiegels leverbaar. De meest voorkomende zijn de standaard spiegels, deze worden ook wel verzilverde spiegels genoemd. Deze hebben een zilverlaag aan de achterkant op helder glas. Hierdoor heb je een mooi helder spiegelbeeld.

Als je wilt dat je spiegel iets minder moet opvallen dan zijn er nog gekleurde spiegels. Deze zijn er in het brons en in het grijs, beiden in 4 of 6 mm dikte. Bij gekleurde spiegels zit de zilverlaag achterop gekleurd glas. Hoe dikker het glas, hoe meer pigment erin zit. Oftewel, een grijze spiegel van 6 mm dikte is donkerder van kleur dan een 4 mm dikke spiegel.

Veiligheidsspiegels op maat

In sommige gevallen heb je wat meer zekerheid en veiligheid nodig, hiervoor zijn er veiligheidsspiegels. Hierin zijn twee varianten; de spiegels met een veiligheidsfolie aan de achterkant en een geharde spiegel.

De spiegels in 4 en 6 mm dikte kunnen we leveren met een veiligheidsfolie aan de achterkant. Deze zorgt ervoor dat er geen stukken glas naar beneden vallen als de spiegel stuk zou gaan. Met een veiligheidsfolie ben je wel wat beperkt in de montage mogelijkheden. Op de veiligheidsfolie kan je bijvoorbeeld geen spiegeltape en geen blinde montagesets gebruiken. Deze tape en sets hechten niet goed genoeg aan de folie.

De geharde spiegel is een heel ander soort type spiegel en kan je alleen als deur of wand gebruiken. Bij bepaald lichtinval is deze doorzichtig waardoor je deze niet als een normale spiegel kan gebruiken en monteren. Je zou anders door het glas op de spiegellijm, tape of montagesets kunnen kijken.

Hoe werkt het bestellen van een spiegel op maat?

Klik op de button "samenstellen" om je spiegel samen te stellen via de online configurator. Deze helpt je bij het maken van je keuze door bepaalde combinaties van spiegel met montagematerialen etc. te laten zien. Combinaties die niet kunnen worden gemaakt worden automatisch geblokkeerd. Hierdoor kan je geen fouten maken. Als we de bestelling hebben gehad, controleren we deze ook altijd nog extra of de gekozen combinatie logisch is. Op deze manier kom je later nooit voor verrassingen te staan. De levertijd is afhankelijk van spiegelsoort, bewerking, model etc. maar je kan er vanuit gaan dat in de meeste gevallen de spiegel geleverd kan worden binnen 5 - 12 werkdagen.

We houden je goed op de hoogte in de tijd dat je in afwachting bent van de levering, je ontvangt een mail wanneer de bestelling in productie is gegaan, op welke dag de levering gaat plaatsvinden en twee werkdagen voor de levering ontvang je ook nog een tijdsindicatie van de levering per mail.

We hebben een speciale pagina waar wat meer informatie staat over het leveren en afhalen van je bestelling.

Ik wil graag meer weten over spiegels op maat ! Wat nu ?

Hieronder hebben we een aantal "meest gestelde vragen" staan die antwoord geven op zaken die specifiek gericht zijn op deze productgroep. Voor jouw gemak hebben we er ook enkele veelgestelde vragen over algemene zaken neergezet, zoals over het verpakken, de levertijd en de bezorgkosten. En mis je toch nog antwoorden op je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op ! Dat kan met de chat functie rechtsonder in beeld, ons contactformulier of bel ons even op nummer 073 - 822 38 66.

FAQ

Welke dikte kies ik voor mijn spiegel op maat?

De dikte van je maatwerk spiegel is afhankelijk van het formaat van de spiegel en de manier hoe je deze gaat monteren. Om een lachspiegeleffect te voorkomen houd je de basisregel in gedachte: "Hoe groter de spiegel, hoe groter de kans op een vertekening van het spiegelbeeld". Probeer je spiegel daarom altijd zo vlak mogelijk te monteren. Hoe vlakker deze gemonteerd is, hoe kleiner de kans op vertekening.

Het lijkt een logische keuze: "ik kies de goedkoopste soort, zal vast wel goed genoeg zijn"... DOE DIT NIET !! Denk goed na over je keuze. Kiezen voor een dunne spiegel kan een gevaarlijke en verkeerde keuze zijn. Deze gaan eerder kapot bij het (ver)plaatsen of wanneer je er per ongeluk tegenaan valt/stoot. En de geringe meerprijs is het zeker waard een dikkere spiegel te kiezen. Een spiegel op maat koop je voor de lange termijn en je wilt er veel plezier van hebben.

 

Waarom kies ik het liefst voor een 6 mm dikke spiegel?

We adviseren je om standaard te kiezen voor een 6 mm dikke spiegel. Niet vanwege de hogere prijs maar vanwege de stevigheid en de kwaliteit. Een spiegel van 6 mm is veel degelijker dan een dun spiegeltje van 4 mm. Een 6 mm dikke spiegel kan je gebruiken van kleine tot zeer grote afmetingen en is hiermee veelzijdig te gebruiken. Ook kan je een 6 mm dikke spiegel veel beter bewerken en je kan er een bredere facetrand aan slijpen dan aan een 4 mm dikke spiegel.

Er is ook nog een spiegel van 8 mm dikte. Deze wordt niet zo vaak gekozen maar je zou dit kunnen overwegen als je een hele grote spiegel uit één stuk zou willen hebben. Of natuurlijk als je een degelijke en robuuste uitstraling van je spiegel wilt hebben.

 

Maar wanneer kies ik dan voor een 4 mm dikke spiegel?

Er is helaas geen kant-en-klaar antwoord. Spiegels kan je op veel verschillende manieren monteren en gebruiken. Een spiegel van 4 mm dikte zou je kunnen kiezen wanneer je deze op een vlakke ondergrond zou plakken waar je zo min mogelijk gewicht aan wilt hebben, zoals op een (kast)deur. De spiegel krijgt dan zijn stevigheid vanuit de deur mee. Ook zou je 4 mm dikke spiegels kunnen gebruiken in een (foto/schilderij) lijst. Hier krijgt het glas stevigheid vanuit de kaders van de lijst. Maar als het een grote lijst is dan is een 6 mm dikke spiegel weer een betere keuze. 

 

En wat doe ik dan met een 3 mm dikke spiegel?

Dit is een glasdikte waar je niet zoveel mee kan. Dit is erg dun voor een spiegel en voor een zeer beperkt aantal toepassingen te gebruiken. Je moet dan denken aan lichte toepassingen met kleine spiegeltjes zoals een kleine make-up spiegel. Dit 3 mm spiegelglas heeft wel weer stevigheid nodig van bijvoorbeeld een achterplaat waar deze op gelijmd word.

Hoe kan ik de randen van mijn spiegel op maat laten afwerken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de randen van je spiegel op maat te laten afwerken. Als de randen van de spiegel geheel in een kader of lijst komen, dan hoef je de randen niet persé te laten afwerken en zijn scherpe randen prima. De enige reden waarom je de randen dan zou willen afwerken is om het je bij de plaatsing wat makkelijker te maken zodat je je niet zou snijden aan de scherpe randen.

Komen de randen wel in het zicht, kies dan ALTIJD een polygeslepen randafwerking. Dit is een nette slijp bewerking en zorgt voor een gladde en onbeschadigde rand. Bij het snijden en breken van glas kunnen er aan de randen namelijk kleine beschadigingen ontstaan. Met het polyslijpen ben je verzekerd van een nette en gladde afwerking voor je spiegel op maat.

Als extra optie kan je ook nog kiezen voor een facetrand. Dit is een slijp afwerking die aan de aanzichtzijde van de spiegel wordt gemaakt. Door het schuin wegslijpen van een rand rondom de voorkant van de spiegel, krijg je een mooie afwerking en een extra dimensie aan je spiegel. Je kan zelf de breedte van de rand bepalen. Er zijn wel wat beperkingen i.v.m. de dikte van het glas; bij een 4 mm spiegel kan je tot maximaal 30 mm breed gaan, bij een 6 mm dikke spiegel kan je t/m 40 mm breed gaan en bij de 8 mm dikke spiegel kan je tot maximaal 50 mm breed gaan. Ook hiervoor geldt weer: randen in het zicht = polygeslepen randafwerking. Dan krijg je dus een facetrand met polygeslepen randafwerking.

Wanneer heb ik een veiligheidsfolie op mijn spiegel nodig?

Een veiligheidsfolie op een spiegel is een doorzichtige folie die achter op de spiegel is aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat er geen stukken spiegelglas naar beneden vallen als de spiegel kapot zou gaan. Een spiegel met veiligheidsfolie krijgt hierdoor letselbeperkende eigenschappen. Men noemt dit ook wel veiligheidsspiegels. Maar wanneer kies je nou voor een spiegel met een veiigheidsfolie?

Er zijn veel verschillende situaties en je zelf goed moeten inschatten of het voor jezelf nodig is. Wanneer er een kans is dat de spiegel kapot zou kunnen gaan en hierdoor stukken glas naar beneden kunnen vallen, dan zou je dit kunnen overwegen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld kamerhoge spiegels waar je tegenaan zou kunnen vallen of stoten. je kan dan denken aan een grote passpiegel of een spiegelwand.

Maar als je een spiegel boven de wastafel zou hangen van 600 x 800 mm is de kans wel heel erg klein dat je hier tegenaan zou vallen, zou breken en er stukken glas naar beneden zouden kunnen vallen.

Een spiegel met veiligheidsfolie kan je monteren met spiegellijm of met glasklemmen. De spiegeltape en de blinde montagesets hechten onvoldoende op de folie en kan je hierdoor niet gebruiken.

Laat je overigens niet leiden door het prijsverschil, veiligheid is zeer belangrijk, glas kan ernstig letsel veroorzaken bij ongelukken. Controleer ook goed je verzekeringspolis of je wel gedekt bent voor letselschade aan jezelf en/of anderen als er bij jou letsel ontstaat door bijvoorbeeld spiegelbreuk.

Wanneer kies ik voor een gekleurde spiegel?

Bij een gekleurde spiegel zit de zilverlaag achter op een gekleurde glasplaat. Doorgaans is dit op brons gekleurd glas of grijs gekleurd glas. Hierdoor krijg je een reflectie met een bruin- en grijstint. Hoe dikker het glas hoe intenser de kleur. Een grijze spiegel van 6 mm dikte is hierdoor donkerder in de reflectie dan een grijze spiegel van 4 mm dikte.

Gekleurde spiegels kan je niet zo goed gebruiken als functionele spiegels. Je wilt dan tenslotte een goed, helder, kleurloos en werkelijk spiegelbeeld. In een bronze spiegel heb je wel een goed spiegelbeeld maar lichtbruinig van kleur. Bij een grijze spiegel lijkt het alsof je met slecht licht in een spiegel kijkt. Je ziet je spiegelbeeld wel details kan je lastig zien.

Gekleurde spiegels worden vaak gebruikt als interieur toepassing waarbij er een diepte effect gecreerd moet worden maar waar de reflectie niet zo helder zilverachtig van kleur moet zijn. Gekleurde spiegels worden ook vaak gebruikt op een deur van bijvoorbeeld een schuifkast of achter een bar in een horeca gelegenheid. 

We hebben ons assortiment beperkt de normale spiegels, grijs- en bronsgekleurde spiegels. De spiegelsoorten zijn er met en zonder veiligheidsfolie.

Waarvoor zijn matte spiegels en waarvoor gebruik ik die?

Matte spiegels kan je niet gebruiken als functionele spiegels. De zilverlaag is op satijnglas gezet. Hierdoor ontstaat een matte afwerklaag en maakt de spiegel ondoorzichtig. Het spiegelbeeld komt dus niet door de matte laag heen. Omdat er wel licht door de satijnlaag heen komt reflecteert dit op de zilverlaag. De zilverlaag kaatst het licht terug op de satijnlaag. Hierdoor krijg je een uitstraling die lijkt op aluminium. Deze spiegelsoort is goed te gebruiken voor diverse interieur toepassingen zoals achterwand van een keuken, bekleding voor een schuifkast of om op een meubel te leggen als bescherming.

Matte spiegels zijn er in de normale kleur maar ook in de bronze of grijze kleur.

Wat is de productie- en levertijd van mijn spiegel op maat?

Een spiegel op maat is niet te vergelijken met standaard spiegels die ergens op voorraad liggen. Bij een maatwerk spiegel komt nog veel meer kijken zoals de productie, de planning en het aparte vervoer nadat we de bestelling via de webshop hebben gehad. Dit hele traject kost veel meer tijd dan wanneer je een standaard product uit het schap kan halen en via een pakketdienst kan verzenden. Hierdoor kan je een spiegel op maat niet binnen drie dagen leveren.

 

Wat kan je als productie/levertijd aanhouden?

Van maatwerk spiegels varieert de productie- en levertijd van 1 tot wel 4 weken. Dit is afhankelijk van de wensen en productie moeilijkheid van je bestelling, natuurlijk het bestelmoment en we moeten rekening houden met de vaste afleverdagen voor jouw afleveradres. De standaard indicatieve levertijd staat in het product zelf vermeld. Dat is echter wel op basis van het spiegelglas met een polygeslepen rand. 
Wanneer we uitgaan van een normale periode in het jaar zou je voor je spiegel op maat globaal rekening kunnen houden met de volgende productie/levertijden:

standaard heldere en gekleurde spiegels 3, 4 en 6 mm dikte: ca. 5 - 10 werkdagen
standaard heldere spiegel 8 mm dikte: ca. 7 - 15 werkdagen
spiegels met veiligheidsfolie: ca. 7 - 15 werkdagen
spiegels met veiligheidsfolie en facetrand: ca. 15 - 20 werkdagen
geharde SGG Mirastar spiegels: ca. 10 - 15 werkdagen 

(eenvoudige modellen, rondom plat poly geslepen en/of facetrand, op basis van levering. Bovenstaande is indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

 

Wat zijn de drukke perioden?

In de bouwvak en rond de kerstperiode zijn veel glasfabrikanten gesloten. Door deze sluiting is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie loopt vol waardoor de levertijden toenemen. Rond deze periode kan je rekening houden met een extra productietijd van ca. 1 week. Uiteraard wordt er in de week van kerst en in de week van oud en nieuw geen glas bezorgd. Afhalen kan in die periode ook niet. Omdat de productietijd ca. 1 week langer duurt en er 2 weken geen levering plaatsvinden doet je bestelling er rond die periode zo'n 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Tijdens de bouwvak is er ook een korte periode van ca. 1 week dat er geen leveringen plaatsvinden. Houdt hiermee rekening met de bouwvak van regio Zuid! De meeste afhaallocaties zijn gedurende de gehele bouwvak gesloten en dit is weer afhankelijk van de regio waar deze locaties gevestigd zijn. Wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan zeker op tijd ! :-)

 

Planning van de levering

Na het produceren van je bestelling zullen we deze nog bij je afleveren. We werken met vaste afleverschema´s en komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Als je bestelling nog net klaar is als we naar die regio rijden dan schuift de levering helaas een week op. Je kan de planning van de routes vinden op de pagina leveren en afhalen. Natuurlijk doen we altijd ons uiterste best dit zo goed mogelijk te plannen zodat we de levertijd zo kort mogelijk kunnen houden.

 

Is afhalen sneller dan leveren?

Het ophalen van een spiegel bij 1 van de afhaallocaties is niet altijd sneller dan wanneer je kiest voor een levering. Veel afhaallocaties produceren zelf geen spiegels op maat maar krijgen deze vanuit een centrale productielocatie aangeleverd. Hierdoor kan het dus ook langer duren voordat je bestelling klaar staat. De ene fabrikant is wat sneller dan de andere, maar over het algemeen vind de levering sneller plaats dan wanneer je kies voor het afhalen van je bestelling.

 

Wil je zeker weten wat je het beste kan doen? Of heb je een spoedgeval? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Hoe zit het met de levering? Of kan ik ook afhalen?

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 500,- is de levering gratis. Maar als je bestelling minder is dan € 500,- moeten we je hiervoor (helaas) transportkosten in rekening brengen. We zouden het liefst alles gratis leveren, maar onze glasprijzen zijn te scherp om ook de levering voor "kleinere bestellingen" gratis te kunnen doen. De leveringen vinden plaats volgens een vast routeschema wat is ingedeeld op postcodegebieden. De details kun je vinden op onze pagina "Leveren/Afhalen".

En vind je de verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen. Helaas rekenen de meeste afhaallocaties een kleine bijdrage voor de handeling van de bestelling. Voor de afhaallocaties en details over het afhalen verwijzen we je ook even door naar onze pagina "Leveren/Afhalen".

Worden er verzendkosten in rekening gebracht en hoe hoog zijn deze?

Ja, tot een bedrag van € 500,- zijn wij genoodzaakt verzendkosten in rekening te brengen. Wij zullen proberen deze kosten zo laag mogelijk te houden. De levering van glasartikelen wordt uitgevoerd middels speciaal glastransport en de kosten hiervan zijn aanzienlijk hoger dan de levering van een normale pakketdienst. De exacte verzendkosten van je order kun je terugvinden in het winkelmandje, net voordat je de bestelling plaatst. Voor de levering hanteren wij de volgende tarieven:

De levering van glas en spiegels in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en het noordelijk gedeelte van België bedraagt € 37,50 incl. BTW
De verzendkosten van de pakketjes zijn sterk afhankelijk van het product, soort pakket, land van levering en vervoerder. Ook scheelt het of wij de producten vanuit onze eigen voorraad opsturen of dat deze vanuit de importeur worden opgestuurd. De exacte en actuele verzendkosten vind je terug in het winkelmandje.

Als de levering bestaat uit zowel glas- als losse artikelen dan betaal je alleen het bedrag voor de levering van de glasartikelen, dus de verzendkosten bedragen maximaal € 37,50 per adres incl. BTW

Waarom is mijn maatwerk glas of spiegel niet verpakt?

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen van glas en spiegels

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...

Wat te doen als ik na de levering mijn maatwerk glas product wil laten aanpassen?

Wanneer een maatwerk glasproduct wel volgens jouw opgaaf is gemaakt (en inmiddels bij je afgeleverd) en je wilt deze alsnog laten aanpassen omdat het toch net niet past, dan is dit vaak wel mogelijk. Maar, het is helaas geen eenvoudige weg. 

Als we het moeten aanpassen dan moeten we het product bij je ophalen. Daarna moet het worden bewerkt en weer worden afgeleverd bij je. Omdat er vaste routedagen zijn, er tijd nodig is voor de bewerking en het weer inplannen van de levering, kan dit 2 - 3 weken duren. Daarbij zal je te maken hebben met de kosten voor het vervoeren en de bewerking van je glasproduct. Omdat we niet weten wat het product in de tussentijd heeft moeten "doorstaan" kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen voor het risico van breuk tijdens de aanpassing.

Maar let op! Het is technisch niet altijd mogelijk om alle glassoorten en alle wijzigingen door te voeren. Dit is afhankelijk van de glassoort, dikte, en mate van aanpassen. Onze verkoop afdeling kan je precies zeggen wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten bedragen. In sommige gevallen is het verstandiger om een nieuwe glasplaat te bestellen in plaats van deze te laten aanpassen. Liever 3x vooraf goed meten dan achteraf in de problemen te komen.

Kan ik de bestelling van mijn maatwerk glas en/of spiegels retourneren?

Helaas kunnen we op maat gemaakt glas niet retour nemen. Dit is speciaal op maat gemaakt, wellicht in een bepaalde vorm, met slijpwerk evt. met gaten etc. Ook als het mooie grote glaspanelen zijn waaruit we nog andere kleinere bestellingen kunnen maken is het helaas niet mogelijk dit te retourneren.

De productie omgeving voor het op maat snijden van glas is namelijk ingesteld op het verwerken van grote glasplaten die uit de glasovens komen, deze platen zijn vaak 2550 x 3210 mm of 6000 x 3210 mm groot. Kleinere plaatjes kunnen niet worden verwerkt.

Voor maatwerk producties is een uitzondering op de normale voorraadproducten gemaakt binnen de wetgeving. Het zogenaamde herroepingsrecht is niet van topassing op maatwerk producten.