•   Maatwerk glas
  •   Bezorgen in NL / BE
  •   Ophalen mogelijk in NL

Spiegel op maat bestellen

Spiegel op maat binnen 1 minuut bestellen !

Onze unieke spiegel configurator helpt en adviseert je bij het samenstellen van je spiegel op maat. Je kunt je gewenste afmetingen invullen, verschillende vormen en soorten spiegelglas kiezen. Daarna kun je deze verder samenstellen door je gewenste rand- en hoekafwerking te selecteren.

En als extra optie kun je ook nog een spiegelverwarming, bijpassende montagematerialen en/of onderhouds artikelen erbij bestellen. En dit allemaal tegen een eerlijke en betaalbare prijs en in slechts 1 minuut geregeld !

start met samenstellen

Collectie spiegels op maat

Er zijn veel verschillende soorten spiegelglas verkrijgbaar, in verschillende kleuren en dikten. De meest gebruikte spiegelsoorten hebben we in ons assortiment opgenomen. Deze spiegel soorten zal je vinden in zowel de configurator als in de assortimentspagina van de spiegels op maat.

bekijk onze collectie

Ik wil graag meer weten ! Wat nu ?

Hieronder hebben we een aantal "meest gestelde vragen" staan die antwoord geven op zaken die specifiek gericht zijn op deze productgroep. Voor jouw gemak hebben we er ook enkele veelgestelde vragen over algemene zaken neergezet, zoals over het verpakken, de levertijd en de bezorgkosten. En mis je toch nog antwoorden op je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op ! Dat kan met de chat functie rechtsonder in beeld, ons contactformulier of bel ons even op nummer 073 - 822 38 66.

De dikte van de spiegel die je nodig hebt is afhankelijk van het formaat van de spiegel en de manier hoe je deze gaat monteren. Om een lachspiegeleffect te voorkomen houd je de basisregel in gedachte: "Hoe groter de spiegel, hoe groter de kans op een vertekening van het spiegelbeeld". Probeer de spiegel daarom altijd zo vlak mogelijk te monteren. Hoe vlakker deze gemonteerd is, hoe kleiner de kans op vertekening.

Het lijkt een logische keuze: "ik kies de goedkoopste, zal vast wel goed genoeg zijn"... DOE DIT NIET !! Denk goed na over je keuze. Dunne spiegels kan een gevaarlijke keuze zijn. Deze gaan eerder kapot bij het (ver)plaatsen of wanneer je er per ongeluk tegenaan valt/stoot. En de geringe meerprijs is het zeker waard een dikkere spiegel te kiezen.

 

Waarom kies ik het liefst voor een 6 mm dikke spiegel?

We adviseren je om standaard te kiezen voor een 6 mm dikke spiegel. Niet vanwege de hogere prijs maar vanwege de stevigheid en de kwaliteit. Een spiegel van 6 mm is veel degelijker dan een dun spiegeltje van 4 mm. Een 6 mm dikke spiegel kan je gebruiken van kleine tot zeer grote afmetingen en is hiermee veelzijdig te gebruiken. Ook kan je een 6 mm dikke spiegel veel beter bewerken en je kan er een bredere facetrand aan slijpen dan aan een 4 mm dikke spiegel.

Er is ook nog een spiegel van 8 mm dikte. Deze wordt niet zo vaak gekozen maar je zou dit kunnen overwegen als je een hele grote spiegel uit één stuk zou willen hebben. Of natuurlijk als je een degelijke en robuuste uitstraling van je spiegel wilt hebben.

 

Maar wanneer kies ik dan voor een 4 mm dikke spiegel?

Er is geen kant-en-klaar antwoord. Spiegels kan je op veel verschillende manieren monteren en gebruiken. Een spiegel van 4 mm dikte zou je kunnen kiezen wanneer je deze op een vlakke ondergrond zou plakken waar je zo min mogelijk gewicht aan wilt hebben, zoals op een (kast)deur. De spiegel krijgt dan zijn stevigheid vanuit de deur mee. Ook zou je 4 mm dikke spiegels kunnen gebruiken in een (foto/schilderij) lijst. Hier krijgt het glas stevigheid vanuit de kaders van de lijst. Maar als het een grote lijst is dan is een 6 mm dikke spiegel weer een betere keuze. 

 

En wat doe ik dan met een 3 mm dikke spiegel?

Dit is een glasdikte waar je niet zoveel mee kan. Dit is erg dun voor een spiegel en voor een zeer beperkt aantal toepassingen te gebruiken. Je moet dan denken aan lichte toepassingen met kleine spiegeltjes zoals een kleine make-up spiegel. Dit 3 mm spiegelglas heeft wel weer stevigheid nodig van bijvoorbeeld een achterplaat waar deze op gelijmd word.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de randen van de spiegel te laten afwerken. Als de randen van de spiegel geheel in een kader of lijst komen, dan hoef je de randen niet persé te laten afwerken en zijn scherpe randen prima. De enige reden waarom je de randen dan zou willen afwerken is om het je bij de plaatsing wat makkelijker te maken zodat je je niet zou snijden aan de scherpe randen.

Komen de randen wel in het zicht, kies dan ALTIJD polygeslepen randafwerking. Dit is een nette slijp rand en zorgt voor een gladde en onbeschadigde rand. Bij het snijden en breken van glas kunnen er aan de randen namelijk kleine beschadigingen ontstaan. Met het polyslijpen ben je verzekerd van een nette afwerking.

Je kunt ook nog kiezen voor een facetrand. Dit is een slijp afwerking die aan de voorzijde van de spiegel wordt gemaakt. Door het schuin wegslijpen van een rand rondom de voorkant van de spiegel, krijg je een mooie afwerking en een extra dimensie aan je spiegel. Je kan zelf de breedte van de rand bepalen. Er zijn wel wat restricties i.v.m. de dikte van het glas; bij een 4 mm spiegel kan je tot maximaal 30 mm breed gaan, bij een 6 mm dikke spiegel kan je t/m 40 mm breed gaan en bij de 8 mm dikke spiegel kan je tot maximaal 50 mm breed gaan. Ook hiervoor geldt weer: randen in het zicht = polygeslepen randafwerking. Dan krijg je dus een facetrand met polygeslepen afwerking.

Dit is een normale spiegel waarop aan de achterkant een folie is aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de spiegel er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de folie blijven hangen. Als je dan toch kiest voor veiligheid, is het altijd verstandig om te kiezen voor een spiegel 6 mm met veiligheidsfolie. De sterkte van de spiegel in combinatie met de folie zorgt voor optimale veiligheid.

We hebben ook een 4 mm spiegel met folie in het assortiment, maar dat adviseren we dan als alternatief te gebruiken op de 6 mm dikke spiegel met folie. Als je bijvoorbeeld niet zou uitkomen met de dikte of het gewicht van de spiegel (een 6 mm dikke spiegel weegt 15 kg/m2 en een 4 mm dikke spiegel weegt 10 kg/m2).

Er zijn verschillende kleuren spiegels verkrijgbaar. Bij deze spiegels zit de zilverlaag niet op een heldere glasplaat maar op een gekleurde glasplaat. Door de kleur van het glas krijgt de uitstraling die kleur ook mee. Een grijze spiegel bestaat dus uit grijs glas met een heldere zilverlaag.

De kleur van het glas zorgt voor de uitstraling van de spiegel en de duidelijkheid van spiegelbeeld. Hoe dikker de spiegel hoe donkerder en onduidelijkere het spiegelbeeld is. Het spiegelbeeld is op zichzelf wel helder en duidelijk maar wanneer je in een grijze spiegel van 6mm kijkt, lijkt het alsof je in het donker in een spiegel kijkt. Je ziet jezelf wel goed, maar je kan jezelf niet goed genoeg zien om als functionele spiegel te gebruiken. Een bronze spiegel is wat lichter van kleur dan de grijze spiegel waardoor deze toch een aardig helder en redelijke neutraal spiegelbeeld, maar met een lichte bruin tint.

Er zijn diverse kleuren spiegels, wij hebben ons echter beperkt tot de kleuren: normale spiegels, grijze spiegels, bronze spiegels en groene spiegels.

Deze spiegels zijn er in de variant met of zonder veiligheidsfolie. Voor het actuele assortiment kijk je het best op het assortiment voor interieur spiegels.

Dit zijn ondoorzichtige spiegels, je ziet hierin dus géén spiegelbeeld. Deze spiegels zijn aan de voorzijde geëtst oftewel mat gemaakt. Door deze matte laag kijk je dus niet op de zilverlaag en is er dan ook geen spiegelbeeld zichtbaar. Omdat de geëtste laag wel licht door laat, wordt dit op de zilverlaag gereflecteerd. Deze reflectie slaat dan weer op etslaag waardoor de spiegel een mooie matte uitstraling krijgt. Deze soort is ook leverbaar bij gekleurde spiegels. Deze spiegel soort wordt vaak gemonteerd in/op een kastdeur, schuifdeur of keuken achterwand.

SGG Mirastar is een speciale spiegelsoort die je niet als standaardspiegel kan gebruiken. Mirastar heeft een chroomcoating aan de voorzijde van de spiegel in plaats van een metaal/zilverlaag aan de achterzijde van de spiegel. Door deze chroomcoating is de spiegel ook als geharde spiegel uit te voeren. Deze geharde veiligheidsspiegel kan je dan gebruiken als douchewand of (douche) deur. De chroom coating is niet helemaal dekkend waardoor je er bij bepaalde lichtomstandgheden doorheen kan kijken. Je kan deze glassoort niet zomaar als standaard spiegel gebruiken omdat de montagematerialen (zoals spiegellijm- en tape) aan de voorzijde zichtbaar kunnen zijn. Op de productpagina kan je bij het tabje "downloads" een brochure vinden van de fabrikant.

Mirastar is een mooi product wat veelzijdig kan worden toegepast. Door de chroomcoating is deze ook uitermate geschikt voor extreem natte ruimtes/situaties. Hij kan bijvorbeeld ook goed gebruikt worden als spiegel voor in de tuin. De chroomcoating voldoet aan de nodige eisen wat betreft hardheid en krasbestendigheid. Echter, omdat de chroomcoating op het glas ligt (in plaats van achter glas zit) zullen krassen in de glimmende coating wel beter/sneller zichtbaar zijn, omdat deze in de coating zelf komen.

Condens is niets meer dan een afzetting van waterdamp uit de lucht op een koude ondergrond. Je kan condens op je spiegel voorkomen door goed te ventileren in je badkamer. Je voert dan tenslotte de waterdamp af en deze zal zich dan ook niet afzetten op je spiegel. Wanneer je een badkamer hebt die onvoldoende ventilatie heeft, dan biedt een spiegelverwarming een uitkomst. De verwarming zorgt ervoor dat de spiegel wordt opgewarmd zodat de waterdamp in de lucht zich niet zal afzetten op je spiegel. Deze is tenslotte niet meer koud. Hierdoor blijft je spiegel helder en schoon.

De spiegelverwarming breng je achterop de spiegel aan en sluit je aan op een lichtpunt achter de spiegel. Wanneer je het licht aan doet, zal de verwarming ook aan gaan. Onze verwarmingen hebben geen transformator (scheelt veel ruimte achter de spiegel), zijn zelfregulerend en kunnen direct op het lichtpunt worden aangesloten.

Er zijn wel enkele beperkingen bij het gebruik van een spiegelverwarming:

  • Je zal altijd ruimte vrij moeten laten tussen de spiegel en de muur zodat er achter de spiegel geen warme lucht ophoopt. De warme lucht moet kunnen opstijgen en weg kunnen achter de spiegel. Als er teveel warmte ophoopt achter de spiegel bestaat de kans dat de spiegel zal breken door de opgebouwde hitte.
  • De verwarming verwarmt alleen dat stuk waar deze op is aangebracht en een kleine uitstraling van enkele centimeters daarbuiten. Het is gebruikelijk dat op de plaats waar geen verwarming achter zit, alsnog condensvorming kan optreden.
  • Een spiegel met spiegelverwarming kan je niet monteren met lijm en/of tape. Je kan dit wel doen met spiegelklemmen of de blinde bevestigingssets die we in het assortiment hebben. Houd er wel rekening mee dat de verwarming NIET in contact mag staan met de bevestigingsmaterialen.

Een maatwerk spiegel kan je niet vergelijken met een standaard formaat spiegel die op voorraad ligt. Een maatwerk spiegel vergt nog productie, planning en apart vervoer als we je bestelling hebben gehad. En dit kost uiteraard meer tijd dan een standaard artikel wat je uit het schap haalt en via een pakketdienst verzend. Een spiegel op maat kunnen we hierdoor niet binnen 3 dagen leveren.

 

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van ca. 1 tot soms wel 3 weken. Dit hangt onder andere af van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Maar als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met de volgende productie/levertijden:

standaard heldere en gekleurde spiegels 3, 4 en 6 mm dikte: ca. 5 - 10 werkdagen
standaard heldere spiegel 8 mm dikte: ca. 7 - 15 werkdagen
spiegels met veiligheidsfolie: ca. 7 - 15 werkdagen
geharde SGG Mirastar spiegels: ca. 10 - 15 werkdagen 

(bovenstaande betreft ook eenvoudige modellen, rondom plat polyslijpen en/of facetrand en op basis van levering. Bovenstaande is louter indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

 

Drukke perioden

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd van ca. 1 week en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Ook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

 

Leverings planning

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. De planning van de routes kan je vinden op de pagina leveren & afhalen. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

 

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je spiegel op te halen bij 1 van de afhaallocaties, wil dat niet zeggen dat je bestelling ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijgen hun spiegels aangeleverd vanuit een centrale productielocatie, en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 350,- is de levering gratis. Maar als je bestelling minder is dan € 350,- moeten we je hiervoor (helaas) transportkosten in rekening brengen. We zouden het liefst alles gratis leveren, maar onze glasprijzen zijn te scherp om ook de levering voor "kleinere bestellingen" gratis te kunnen doen. De leveringen vinden plaats volgens een vast routeschema wat is ingedeeld op postcodegebieden. De details kun je vinden op onze pagina "Leveren/Afhalen".

En vind je de verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen. Helaas rekenen de meeste afhaallocaties een kleine bijdrage voor de handeling van de bestelling. Voor de afhaallocaties en details over het afhalen verwijzen we je ook even door naar onze pagina "Leveren/Afhalen".

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...

start met samenstellen