Spiegel op maat

Spiegel op maat laten maken!

Personaliseer uw interieur met een spiegel op maat van GlasBoertje. Onze gebruiksvriendelijke configurator maakt het eenvoudig om je droomspiegel samen te stellen, precies zoals je deze wilt. Kies uit een ruime selectie aan modellen, afmetingen, soorten en diktes spiegels, en stel deze samen met de perfecte rand- en hoekafwerking. Onze configurator helpt je stap voor stap door het proces, zodat je zeker weet dat jouw spiegel perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en interieur.

In de configurator kan je als extra opties kiezen voor spiegelverwarmingbijpassende montagematerialen en/of onderhoudsartikelen. Tegen een eerlijke en betaalbare prijs, in nog geen minuut geregeld !

interieur-spiegels-op-maat-glasboertje

Spiegel op maat bestellen

Een spiegel op maat kan je helemaal afstemmen op jouw wensen! Een spiegel is niet altijd dat functionele ding wat maar aan de muur hangt om te kijken hoe je eruit ziet. Het maakt onderdeel uit van je interieur en moet daar natuurlijk helemaal bij aansluiten. GlasBoertje maakt het mogelijk om je eigen spiegel samen te stellen!

In de online spiegel configurator kan je kiezen voor verschillende modellen, randafwerkingen, afgeronde hoeken, div. kleuren spiegels en dikte. Ook kan je een gewenste bevestigingsmethode kiezen. Als online glashandel leveren we wel spiegelglas maar helaas geen spiegels met een lijst.

Gekleurde spiegels op maat

Spiegels zijn niet alleen praktisch, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Met een spiegel op maat kun je jouw interieur helemaal naar eigen wens aanpassen. Er zijn verschillende kleuren spiegels leverbaar, zodat je altijd de perfecte spiegel vindt voor jouw stijl. De meest voorkomende kleur spiegel is verzilverd. Deze spiegels hebben een helder spiegelbeeld en zijn daarom ideaal voor badkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar je jezelf  goed wilt kunnen zien.

Als je een spiegel wilt die iets minder opvalt, kun je kiezen voor een gekleurde spiegel. Deze zijn er in het brons en grijs, beide in 4 of 6 mm dikte. Bij gekleurde spiegels zit de zilverlaag achterop gekleurd glas. Hoe dikker het glas, hoe meer pigment erin zit. Dit betekent dat een grijze spiegel van 6 mm dikte donkerder van kleur is dan een 4 mm dikke spiegel.

Met een spiegel op maat kun je jouw interieur helemaal eigen maken. Kies de kleur die bij jouw stijl past en creëer een spiegel die perfect aansluit bij jouw woning.

Veiligheidsspiegels op maat

In sommige gevallen heb je wat meer zekerheid en veiligheid nodig, hiervoor zijn er veiligheidsspiegels. Hierin zijn twee varianten; de spiegels met een veiligheidsfolie aan de achterkant en een geharde spiegel.

De spiegels in 4 en 6 mm dikte kunnen we leveren met een veiligheidsfolie aan de achterkant. Deze zorgt ervoor dat er geen stukken glas naar beneden vallen als de spiegel stuk zou gaan. Met een veiligheidsfolie ben je wel wat beperkt in de montage mogelijkheden. Op de veiligheidsfolie kan je bijvoorbeeld geen spiegeltape en geen blinde montagesets gebruiken. Deze tape en sets hechten niet goed genoeg aan de folie.

De geharde spiegel is een heel ander soort type spiegel en kan je alleen als deur of wand gebruiken. Bij bepaald lichtinval is deze doorzichtig waardoor je deze niet als een normale spiegel kan gebruiken en monteren. Je zou anders door het glas op de spiegellijm, tape of montagesets kunnen kijken.

Hoe bestel ik een spiegel op maat?

Klik op de button "samenstellen" om je spiegel samen te stellen via de online configurator. Deze helpt je bij het maken van je keuze door bepaalde combinaties van spiegel met montagematerialen etc. te laten zien. Combinaties die niet kunnen worden gemaakt worden automatisch geblokkeerd. Hierdoor kan je geen fouten maken. Als we de bestelling hebben gehad, controleren we deze ook altijd nog extra of de gekozen combinatie logisch is. Op deze manier kom je later nooit voor verrassingen te staan. De levertijd is afhankelijk van spiegelsoort, bewerking, model etc. maar je kan er vanuit gaan dat in de meeste gevallen de spiegel geleverd kan worden binnen 5 - 12 werkdagen.

We houden je goed op de hoogte in de tijd dat je in afwachting bent van de levering, je ontvangt een mail wanneer de bestelling in productie is gegaan, op welke dag de levering gaat plaatsvinden en twee werkdagen voor de levering ontvang je ook nog een tijdsindicatie van de levering per mail.

We hebben een speciale pagina waar wat meer informatie staat over het leveren en afhalen van je bestelling.

FAQ

Welke dikte kies ik voor mijn spiegel op maat?

We adviseren je om zoveel mogelijk te kiezen voor een 6 mm dikke spiegel. Er zijn ook andere dikte leverbaar zoals 3, 4 en 8 mm dikte. Waarbij 3 wel erg dun is, 8 mm eigenlijk wel heel erg dik is voor een spiegel en een 4 mm spiegel zou kunnen in bepaalde situaties.

Hoe kan ik de randen van mijn spiegel op maat laten afwerken?

Zonder geslepen rand (onafgewerkt) zijn de randen van de spiegel net zo scherp als de rand van gebroken glas. Ook zitten er kleine beschadigingen aan de randen door het snijden en breken van de spiegel. Dit is niet zo erg als de randen in een kader of lijst komen. Als de randen in het zicht komen kies dan altijd voor polygeslepen randen. Als extra optie kan je nog kiezen voor facetgeslepen randen. Dat is een schuine en bredere slijprand rondom de spiegel.

Wanneer heb ik een veiligheidsfolie op mijn spiegel nodig?

Een veiligheidsfolie gebruik je in situaties waarbij er een mogelijkheid bestaat dat iemand tegen de spiegel kan vallen of stoten zodat deze kapot gaat, waardoor er grote stukken scherp spiegelglas naar beneden kunnen vallen of er letsel zou kunnen ontstaan. Je moet dan denken aan kamerhoge spiegels, spiegels in publieke locaties, sportgelegenheden, paskamers, spiegels in winkels, productieomgevingen etc. Stel altijd de veiligheid voorop in dit soort gevallen en oordeel zelf wat in jouw situatie past.

Wanneer kies ik voor een gekleurde spiegel?

Bij gekleurde spiegels zit de zilverlaag op gekleurd glas. Hierdoor krijgt de spiegel een kleur/tint. Vaak is dit op grijs of brons glas. Een bronzen spiegel is bruinig van kleur en geeft nog een goede reflectie. Een grijze spiegel is donker van kleur en hierbij lijkt het alsof je met slecht licht in de spiegel kijkt. Gekleurde spiegels zijn uitermate geschikt als interieurspiegels maar minder geschikt als functionele spiegel. Kies voor de badkamer en een passpiegel bij voorkeur een normale zilveren spiegel.

Waarvoor zijn matte spiegels en waarvoor gebruik ik die?

Bij een matte spiegel is de zilverlaag achterop satijnglas gezet. Hierdoor zie je geen reflectie in de spiegel maar krijgt deze glassoort een matte aluminium look uitstraling. Dit is erg mooi als interieurbeglazing voor bijvoorbeeld de achterwand van de keuken, afwerking van een schuifkast om als afdekking ter bescherming op een kast of ander meubelstuk. Deze spiegelsoort geeft GEEN reflectie en is daarom niet geschikt om jezelf in te bekijken.

Wat is de productie- en levertijd van mijn spiegel op maat?

De standaard levertijden kan je altijd terugvinden bij het product. Op de productpagina staat een indicatieve productie- en levertijd. Deze levertijd kan oplopen bij bepaalde modellen, facetgeslepen randafwerking, gaten boren, zandstralen etc. etc. Als je zeker wilt weten dat je je spiegel op tijd in huis hebt zul je deze op tijd moeten bestellen. Je kan altijd even informeren bij ons of iets haalbaar is of om een actuele levertijd op te vragen. Tijdens de bouwvak en feestdagen zijn de meeste fabrieken gesloten en loopt de levertijd op. Houd hier rekening mee.

Hoe zit het met de levering? Of kan ik ook afhalen?

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 500,- is de levering gratis. Vind je verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen.

Worden er verzendkosten in rekening gebracht en hoe hoog zijn deze?

Ja, tot een bedrag van € 500,- zijn wij genoodzaakt verzendkosten in rekening te brengen. Wij zullen natuurlijk proberen deze kosten zo laag mogelijk te houden. De levering van glasartikelen wordt uitgevoerd middels speciaal glastransport en de kosten hiervan zijn echter wel aanzienlijk hoger dan de levering van een normale pakketdienst. De exacte verzendkosten van je order kun je terugvinden in het winkelmandje, net voordat je de bestelling plaatst.

Waarom is mijn maatwerk glas of spiegel niet verpakt?

We leveren glas en spiegels met speciaal glasvervoer. Dat is een vrachtauto met een rek aan de zijkant en binnenkant waartegen glas en spiegels kunnen worden geplaatst en vervoerd. Door deze manier van vervoer is verpakken niet nodig tijdens het vervoer. Dit bespaart je niet alleen geld (inpakken en materiaal zijn prijzig) maar het is ook beter voor het milieu. Als je je spiegel toch wilt laten inpakken omdat je deze bijvoorbeeld zelf nog moet verplaatsen of opslaan dan kan dat tot een afmeting van 1000 x 2000 mm. Hier zitten echter wel kosten aan verbonden. Deze kan je terugvinden in de configurator. Grotere panelen kunnen niet worden ingepakt omdat het glas te zwaar is en door de verpakking heen zou scheuren, en omdat het dan te onhandelbaar zou worden met tillen en vervoeren.

Wat te doen als ik na de levering mijn maatwerk glas product wil laten aanpassen?

Wanneer een maatwerk glas product wel volgens jouw opgaaf is gemaakt (en inmiddels bij je afgeleverd) en je wilt deze alsnog laten aanpassen omdat het toch net niet past, dan is dit vaak wel mogelijk. Maar, het is helaas geen eenvoudige weg.