Spiegelwand sportschool kopen? Stel samen en bestel !

Spiegelwand kopen? Stel deze nu samen!

Een grote spiegelwand op maat kan je eenvoudig samenstellen met onze configurator. Deze laat precies zien welke spiegelsoorten geschikt zijn voor bijv. een spiegelwand sport school en spiegelwand fitness. Hierdoor kan je eenvoudig je spiegelwand op maat samenstellen en kan je je eigen gewenste spiegelwand maken. Je kunt online de gewenste modellen, afmetingen en aantallen invullen. Daarna kun je deze verder samenstellen door je gewenste randafwerking te selecteren en montagematerialen eraan toe te voegen. Snel geleverd, tegen een eerlijke en betaalbare prijs !

In de configurator kan je als extra opties ook nog kiezen voor bijpassende montagematerialen en/of onderhoudsartikelen.

 

Spiegelwand voor je sportschool of fitness studio kopen

Een maatwerk spiegelwand kan je compleet afstemmen op jouw wensen. Een mooie grote spiegelwand vergroot de effectiviteit van het sporten en maakt de ruimte optisch groter. Je kan de wand zo groot en hoog maken als je wilt door diverse spiegels naast elkaar te plaatsen. Daarbij is de perfecte spiegelwand toch een soort visitekaartje voor je bedrijf. GlasBoertje biedt de mogelijkheid om deze wand zelf samen te stellen!

Om een lachspiegeleffect (vertekening spiegelbeeld) te voorkomen hebben we ervoor gekozen geen 4 mm dikke spiegels aan te bieden in deze configurator. De 4 mm dikke spiegels kan je wel vinden onder het assortiment "spiegels".

We hebben speciale configurator gemaakt voor spiegelwanden. Hierbij hebben we een voorselectie gemaakt van verschillende glassoorten en montagematerialen die hiervoor geschikt zijn. Als online glashandel hebben we wel de mogelijkheid de spiegels te leveren maar helaas niet om deze te plaatsen. Dat zal je zelf moeten organiseren.

Afmetingen van de spiegelwand

De spiegelwand kan je zo breed en hoog maken als je zelf wilt. Houdt er wel rekening mee dat spiegelglas best zwaar is en hoe groter de spiegel des te zwaarder deze ook is. Het formaat en gewicht kan je belemmeren bij het verplaatsen en/of monteren van de spiegels. We kunnen spiegels tot 4500 mm breed leveren uit 1 stuk, maar als deze 2000 mm hoog is weegt deze 135 kg. Deze zal je dus met minimaal 5 mensen moeten verplaatsen met professionele glaszuigers. Ook de montage zal een uitdaging worden.

Doorgaans worden spiegels besteld tussen 1000 en 2000 mm in de breedte en tussen 2000 en 2200 mm in de hoogte. Hoger kan natuurlijk wel maar je moet je wel afvragen wat de functie is om nog hoger te gaan met de spiegel. Bij trampoline springen of klimoefeningen zou dit wel handig kunnen zijn maar bij groepslessen met grondoefeningen zal dit niet veel toegevoegde waarde bieden.

Veiligheid en spiegels tijdens het sporten

Bij het sporten ben je in beweging en is de kans groot dat er iemand tegen de spiegel aan zou kunnen vallen. Als de spiegel dan stuk gaat wil je natuurlijk voorkomen dat er grote stukken scherp glas naar beneden vallen op de persoon in kwestie. Je kan de veiligheid op twee manier vergoten. In de basis adviseren we altijd te kiezen voor een 6 mm spiegel met veiligheidsfolie aan de achterkant. De folie voorkomt dat er bij breuk gevaarlijke stukken glas naar beneden vallen omdat het spiegelglas aan de folie blijft vastzitten.

Mocht je vanwege budget niet kiezen voor deze veilige oplossing dan is er een alternatief. Je zou er ook voor kunnen kiezen om 6 mm of 8 mm dikke spiegels tegen een vlakke wand te verlijmen. Hoe meer lijm er gebruikt wordt des te kleiner de kans is dat er grote stukken spiegelglas naar beneden zal vallen. De kleinere stukjes voorkom je hier echter niet mee.

Voorkomen is beter dan genezen. Probeer zoveel mogelijk activiteiten op veilige afstand van de spiegels te doen. Vanzelfsprekend kunnen wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de gemaakte keuze en/of wanneer er onverhoopt toch persoonlijk letsel zou ontstaan.

Hoe kan ik een spiegelwand kopen?

Bovenaan de pagina staat een button "samenstellen". Als je hierop klikt kom je een op de online configurator die je hierbij zal helpen. We hebben bepaalde spiegelsoorten en montagematerialen voor je geselecteerd die je hiervoor zou kunnen gebruiken. De configurator is slim ingericht en zal je helpen de juiste keuze te maken; combinaties die niet kunnen worden gemaakt worden namelijk automatisch geblokkeerd, waardoor je geen fouten kan maken. Nadat we de bestelling van de spiegelwand hebben gehad checken we deze nog extra of de gekozen combinatie logisch is. Op deze manier kom je later nooit voor verrassingen te staan. De productietijd is afhankelijk van de gekozen spiegelsoort en randbewerking. Maar in de meeste gevallen kunnen we dit leveren binnen 5 - 12 werkdagen.

Gedurende de productie van bestelling houden we je goed op de hoogte; je ontvangt een mail wanneer de bestelling in productie is gegaan, op welke dag de levering gaat plaatsvinden en de middag voor de levering ontvang je een SMS op je mobiele nummer met een tijdsindicatie van de levering.

We hebben een speciale pagina waar wat meer informatie staat over het leveren en afhalen van je bestelling.

FAQ

Welke spiegelsoort en dikte kan ik het beste gebruiken voor een spiegelwand?

Wij adviseren je om voor een spiegelwand een 6 mm dikke spiegel met veiligheidsfolie te kiezen. Een sportschool wordt veelal druk bezocht waardoor er een grotere kans op een beschadiging of ongelukje is. De folie zit aan de achterkant van de spiegel en zorgt ervoor dat het spiegelglas niet naar beneden valt maar aan elkaar blijft zitten. Je zou er niet aan moeten denken dat er iemand gewond zou raken omdat er stukken vlijmscherp glas naar beneden kunnen vallen !! De folie voorkomt dit!

Hoe kan ik de randen van mijn spiegel op maat laten afwerken?

Zonder geslepen rand (onafgewerkt) zijn de randen van de spiegel net zo scherp als de rand van gebroken glas. Ook zitten er kleine beschadigingen aan de randen door het snijden en breken van de spiegel. Dit is niet zo erg als de randen in een kader of lijst komen. Als de randen in het zicht komen kies dan altijd voor polygeslepen randen. Als extra optie kan je nog kiezen voor facetgeslepen randen. Dat is een schuine en bredere slijprand rondom de spiegel.

Waarom is mijn maatwerk glas of spiegel niet verpakt?

We leveren glas en spiegels met speciaal glasvervoer. Dat is een vrachtauto met een rek aan de zijkant en binnenkant waartegen glas en spiegels kunnen worden geplaatst en vervoerd. Door deze manier van vervoer is verpakken niet nodig tijdens het vervoer. Dit bespaart je niet alleen geld (inpakken en materiaal zijn prijzig) maar het is ook beter voor het milieu. Als je je spiegel toch wilt laten inpakken omdat je deze bijvoorbeeld zelf nog moet verplaatsen of opslaan dan kan dat tot een afmeting van 1000 x 2000 mm. Hier zitten echter wel kosten aan verbonden. Deze kan je terugvinden in de configurator. Grotere panelen kunnen niet worden ingepakt omdat het glas te zwaar is en door de verpakking heen zou scheuren, en omdat het dan te onhandelbaar zou worden met tillen en vervoeren.

Hoe monteer ik een spiegelwand?

Je kan dit het beste monteren met een speciaal spiegelprofiel of met spiegellijm. Een spiegelwand bestaat vaak uit één of meerdere grote spiegels; je zal hiervoor montagematerialen moeten gebruiken die hier geschikt voor zijn.

Wat is de productie- en levertijd van mijn spiegelwand op maat?

Een maatwerk spiegelwand kan je niet vergelijken met een standaard spiegel die ergens op voorraad ligt. Maatwerk vergt nog productie, planning en apart vervoer op het moment dat je bestelling is geplaatst. En dit kost veel meer tijd dan een standaard product uit het schap halen en opsturen via een pakketdienst. Een maatwerk spiegel binnen 3 dagen geleverd op locatie lukt gewoonweg niet.

Wat is een veiligheidsfolie op een spiegel?

Er is de mogelijkheid spiegels te bestellen met een veiligheidsfolie. Deze folie zit achterop normaal spiegelglas geplakt en zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de spiegel er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de plakfolie blijven hangen.