Vacuümglas

Vacuümglas op maat bestellen

Vacuüm glas is erg dun en hoogisolerend glas; de warmte isolatiewaarde is beter dan triple glas, en de geluidswering is vergelijkbaar met triple glas. En dat terwijl dit glas slechts 8 of 10 mm dik is. Het bestaat uit twee geharde of halfgeharde glasplaten die aan de randen zijn afgedicht. De ruimte tussen de panelen is vacuüm om de geleiding van warmte- en geluidsoverdracht te minimaliseren. Tussen het glas zitten microspacers; kleine afstandshouders die ervoor zorgen dat er een constante afstand tussen de glasplaten zit. Het vacuumglas dat GlasBoertje levert is van het merk LandVac. Dit glas heeft van alle andere merken vacuümglas, het minst aantal microspacers tussen het glas.

Vacuümglas is het dunste type hoog isolerend glas dat op de markt verkrijgbaar is. Omdat het zeer dun is, is het ideaal voor renovatie van oude gebouwen, vooral monumenten, waar het niet mogelijk is om de raam- en deurkozijnen te veranderen.

Dit type glas komt in aanmerking voor de subsidieregeling. Lees op de website van de rijksoverheid meer over de voorwaarden en verplichtingen om in aanmerking te komen voor deze regeling. De aanvraagcode voor de glassoort die wij leveren is: KA20115

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is een hoog isolerende glassoort die bestaat uit twee geharde glasplaten met een dunne vacuüm spouw. Door het vacuüm wordt zowel warmte als geluidsoverdracht tot het uiterste minimum beperkt. Hierdoor blijft kou en geluid ook echt buiten.

Eén van de ruiten heeft een HR-coating op het glas waardoor warmte van de woning terug wordt gereflecteerd de woning in. En dus niet via het glas de woning zal verlaten.

Dit glas is een echt technologisch hoogstandje wat zelfs beter warmte isoleert dan triple glas. En dat met slechts een glasdikte van 8 of 10 mm. Hierdoor kan het in bijna elk kozijn worden gemonteerd, ook in oude en monumentale panden.

 

Belangrijke kenmerken en voordelen van vacuümglas:

  • Thermische isolatie: Vacuümglas b...
Meer lezen