Gekleurd glas

Gekleurd glas bestellen (getint glas)

Gekleurd glas is "in de massa gekleurd glas". Bij het glasproductieproces worden er in de glasoven grondstoffen toegevoegd die de kleur geven aan het glas. Het glas blijft wel doorzichtig maar dan met een tintje eraan. Hoe dikker het glas, des te intenser de kleur. Er zit in dikker glas ten slotte meer pigment dan in dunner glas. grijs glas van 10 mm dikte zal hierdoor donkerder zijn dan grijs glas van 4 mm dikte.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Breng kleur in je leefruimte met gekleurd glas

Soms is het de subtiele details die een ruimte tot leven brengen, en gekleurd glas is daar een perfect voorbeeld van. Dit in de massa gekleurde glas, voegt kleur toe aan de transparante pracht van glas. 

 

De kunst van kleur in glas

In het productieproces van gekleurd glas worden specifieke grondstoffen aan de glasoven toegevoegd om de gewenste kleur te creëren. Het resultaat is glas dat nog steeds transparant is, maar nu met een subtiel tintje. De intensiteit van de kleur neemt toe naarmate het glas dikker is, omdat er simpelweg meer pigment aanwezig is in dikkere glasplaten. Hierdoor zal 10 mm dik grijs glas aanzienlijk donkerder zijn dan 4 mm dik grijs glas.

 

Meer lezen