Gekleurd glas

Gekleurd glas

Gekleurd glas is "in de massa gekleurd glas". Bij het glasproductieproces worden er in de glasoven grondstoffen toegevoegd die de kleur geven aan het glas. Het glas blijft wel doorzichtig maar dan met een tintje eraan. Hoe dikker het glas, des te intenser de kleur. Er zit in dikker glas ten slotte meer pigment dan in dunner glas. grijs glas van 10 mm dikte zal hierdoor donkerder zijn dan grijs glas van 4 mm dikte.

Er zijn in de basis slechts enkele kleuren beschikbaar, dat is groen, brons en grijs glas. Daarnaast zijn er ook nog "exoten" beschikbaar zoals blauw glas. Gekleurd glas wordt vooral gebruikt als interieurtoepasing. Door de kleur van het glas kan je dit goed laten aansluiten bij het interieur waardoor je een luxe en mooie afwerking kan realiseren.

Rookglas

Vroeger werd het brons getinte glas / bruin getinte glas ook wel "rookglas" genoemd; de bruinige kleur van het glas werd met rook geassocieerd. Dit noemt men ook wel "float brons" of "parsol brons" glas.
Omdat de laatste jaren het grijsgetinte glas in opkomst is, is de naam "rookglas" een verbasterde naam voor "grijsgetint glas" geworden. Vanuit de glaswereld houden we nog steeds vast aan de originele kenmerken van "rookglas", wat dus gelijk staat aan "brons getint glas".

Om zeker te zijn dat je de kleur krijgt die je bedoelt, kan je het beste niet de naam "rookglas" gebruiken. Gebruik liever "grijs getint glas" of "brons getint glas". Of je praat over "brons rookglas" / "bruin rookglas" of "grijs rookglas". Dan heb je nooit misverstanden over de kleur die je wilt bestellen.

Toepassingen: Interieur (gebruik binnenshuis) zoals bescherming op een tafelblad, beglazing in binnendeuren, scheidingswanden en in geharde uitvoering als schuifdeur, binnendeur, douchedeur, douchewand, glazen legplank en tafelblad.

Veiligheid: Vanwege steeds strenger wordende veiligheidsnormen voldoet normaal gekleurd glas vaak niet aan de gestelde eisen. Steeds vaker wordt er dan ook veiligheidsglas gebruikt zoals gelaagd glas of gehard glas. Ook gekleurd glas is als veiligheidsglas te bestellen.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina