Blog

"Betreed de fascinerende wereld van glas. Welkom bij onze online glashandel-blog, waar we je meenemen op een inspirerende reis vol mogelijkheden en trends. Ontdek de veelzijdige toepassingen van glas, van elegante wanden tot moderne meubels en artistieke kunstwerken. Laat je verrassen en laat je visie schitteren. Stap binnen en verken de glans van onze blog."

spiegelwand-sportschool

Een spiegelwand voor in de sportschool, waar begin je?

Kan jouw sportschool wel een nieuwe spiegelwand gebruiken? Of heb je voor een andere reden een glas- of spiegeltoepassing nodig? Dan ben je bij Glasboertje aan het juiste adres.

30 november 2022
118 viewed
Glasprijzen met variabele toeslagen

Glasprijzen met variabele toeslagen

"Wat is een variabele toeslag en wat doet dat met de prijs?" De verkoopprijs van glas bestaat met name uit de grondstoffen, machines en gebouwen die nodig zijn voor de productie van het basisglas (smeltovens), de energie die nodig is voor deze productie, de logistiek om het glas op te slaan en te vervoeren en uiteindelijk de kosten die gemaakt worden om het glas op maat te snijden en slijpen tot een eindproduct bij de glashandels. Aangezien de energieprijzen de laatste tijd enorm zijn gestegen wordt de productie van basisglas duurder wat uiteindelijk weer zorgt voor een hogere verkoopprijs...

31 maart 2022
786 viewed
Een glazen tafelblad bestellen

Een glazen tafelblad bestellen

"Waar moet ik rekening mee houden bij het bestellen van een tafelblad?" Een glazen tafelblad is niet zo moeilijk, maar waar begin je precies? Waar heb je het voor nodig? Welke maat ga je dan bestellen en wat doe je met de keus "gehard glas" of "ongehard glas"? En wat moet je doen met de randafwerking en de hoekjes? Lees ons BLOG item voor meer toelichting.

24 maart 2020
777 viewed
Maatwerk glas is duur! Of valt dit wel mee?

Maatwerk glas is duur! Of valt dit wel mee?

"Waarom is maatwerk glas vaak duurder dan je zou verwachten?" Maatwerk glasproducten worden vaak vergeleken met standaard voorraad producten. Maar er is hierin een heel groot verschil Je kan losse stuks maatwerk nooit vergelijken met standaard voorraad producten die per 10.000 stuks in China worden gemaakt. We zullen proberen e.e.a. toe te lichten zodat je meer inzicht krijgt wat er allemaal bij komt kijken als je een stukje maatwerk glas of spiegel besteld.

23 juni 2018
408 viewed
Loyaliteits kortingen sparen !

Loyaliteits kortingen sparen !

"Ik ben een bedrijf, kan ik een vaste korting krijgen?" Er zijn zeker mogelijkheden om vaste kortingen te krijgen. Hiervoor hebben we een loyaliteitsprogramma opgezet. Hoe werkt dit? Hoe meer je besteld hoe hoger je standaardkorting kan worden op vervolgbestellingen. Deze kortingen kunnen oplopen tot 12,5 % op het gehele assortiment.

30 april 2018
797 viewed
Meer inzicht in glas soorten

Meer inzicht in glas soorten

"Welke soorten basisglas zijn er?" Misschien denk je dat het aantal glassoorten nogal beperkt is. Maar in werkelijkheid is het haast onbeperkt! In de basis zijn er inderdaad maar een paar soorten glas. Dit basisglas wordt ook wel floatglas genoemd. Het floatglas kan daarna op allerlei manier bewerkt en behandeld worden waardoor je een oneindig scala aan glassoorten en samenstellingen kan maken. Van een simpel ruitje voor de schuurdeur tot aan explosiewerend glas.

20 februari 2018
1154 viewed
Levertijd maatwerk glas en spiegels

Levertijd maatwerk glas en spiegels

"Ik wil binnen een paar dagen mijn maatwerk glas of spiegel in huis hebben"
Maar werkt dat wel zo? Kun je maatwerk glas vergelijken met de standaard artikelen die je bij de grote online webwinkels vóór 23:00 uur besteld en de volgende dag al in huis hebt? Met welke productie- en levertijd moet je rekening houden? We zullen je proberen een beetje inzicht te geven in de orderverwerking en productieproces.

31 oktober 2017
763 viewed