Satijnglas/matglas

Satijnglas op maat bestellen

Satijnglas is aan één zijde geëtst waardoor het een matte uitstraling krijgt. Door het behandelen van de oppervlakte van het glas wordt deze zijde ondoorzichtig en mat. Deze etsing gebeurt standaard maar aan één zijde, waardoor de andere zijde wel een glimmend oppervlak heeft. Er is ook dubbelzijdig satijnglas te krijgen maar dit is erg kostbaar.

Licht straalt heel mooi en difuus door de etslaag heen maar je hebt nagenoeg geen doorzicht. Alleen objecten die pal achter het glas staan zie je als contour. Als het wat verder van het glas staat zie je ook geen counteren meer.

Satijnglas is verkrijgbaar in verschillende varianten, kleuren en dikten en kan in verschillende situaties worden gebruikt. Zo is satijnglas in extra helder te krijgen waardoor de groene vertekening van het normale glas niet meer te zien is. Er is ook groen, grijs, brons en blauw getint satijnglas. Door goed gebruik te maken van licht kan je het glas optimaal benutten en tot zijn recht laten komen. 

Satijnglas kan gehard worden waardoor het gebruikt kan worden om er deuren en wanden van te maken. Ook kan je dit in gelaagd glas krijgen waardoor je bij situaties waarbij doorvalveiligheid van belang is dit glas ook kan gebruiken.