Veiligheidsspiegels

Veiligheidsspiegels op maat bestellen

Veiligheidsspiegels op maat

Op zoek naar spiegels met een veiligheidsfolie aan de achterkant of een geharde spiegel? En dan het liefst nog op jouw opgegeven maat? Je kan deze zelf online samenstellen en direct bestellen.

Veiligheidsspiegels gebruik je wanneer er een aanzienlijke kans is op persoonlijk letsel bij glasbreuk. Denk bijvoorbeeld aan hoge spiegels, spiegelwanden voor een sportschool, passpiegels in een winkel etc. Wanneer de spiegel (om wat voor reden dan ook) kapot zou gaan dan wil je niet dat er stukken scherp spiegelglas naar beneden vallen. Glas is al scherp maar spiegelglas is net wat scherper. Aan de achterkant van de spiegel zit een dun metaallaagje. Als een spiegel kapot gaat dan zit aan de scherpe rand van het glas (kopse kant) ook nog eens een dun stukje metaal. Dat is vlijmscherp en kan lelijke snijwonden veroorzaken.

 

Welke veiligheidsspiegel kies ik?

De spiegels met een veiligheidsfolie gebruik je voor binnensituaties. Deze spiegelsoort heeft een folie aan de achterkant en zorgt ervoor dat er bij glasbreuk geen stukken spiegelglas naar beneden vallen maar dat dit aan elkaar blijft zitten. Als je kiest voor een spiegel met veiligheidsfolie kies dan bij voorkeur voor de 6 mm dikke spiegel. Tenzij je echt niet anders kan vanwege bijv. het gewicht van de spiegel.
Spiegels met een veiligheidsfolie zijn te krijgen in de neutrale kleur (standaard spiegel), grijze spiegel en de bronzen spiegel.

De geharde spiegels kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Maar houdt er wel rekening mee dat je deze soort altijd in een frame plaatst. Bij deze spiegelsoort zit er geen zilverlaagje aan de achterkant maar een chroomcoating aan de voorkant. Deze kan bij bepaald lichtval doorzichtig zijn. Het is dan ook niet mogelijk deze te verlijmen met kit of een blinde montageset te gebruiken. Je zou anders de montagematerialen door het glas heen kunnen zien. De geharde spiegels zijn ook uitermate geschikt te gebruiken als tuinspiegel. Een geharde spiegel is 4 tot 5 x sterker dan ongehard glas maar zal bij glasbreuk versplinteren in kleine brokjes.

De veiligheidsspiegels die hieronder staan kan je zelf op maat samenstellen. Je kan een model kiezen en een randafwerking. Bij het samenstellen hebben kan je nog extra opties kiezen zoals montagematerialen en onderhoudsmiddelen. De spiegelconfigurator helpt je bij het samenstellen van je op maat gemaakte veiligheidsspiegel.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina