Beloopbaar glas

Beloopbaar glas bestellen

Beloopbaar glas is speciaal samengesteld glas dat je kan gebruiken als glazen doorkijk vloer. Hierdoor kan je bijvoorbeeld natuurlijk licht in de kelder krijgen of ruimtes die geen ramen hebben kunnen worden aangelicht vanuit de verdieping erboven.

Beloopbaar glas is leverbaar in verschillende samenstellingen en soorten glas. met name de overspanningen (breedte en lengte) spelen hierbij een grote rol. Glasplaten zijn er vanaf 25 mm dik (55 kg per m2) en kunnen tot wel 49 mm dik worden gemaakt en wegen dan maar liefst 112,5 kg per m2. Je kan het formaat van het glas beperken door de opening enigszins te beperken wat betreft vrije overspanning. En dan kan je uit de voeten met een dunnere glassamenstelling.

Het bepalen van de juiste glasdikte zou je kunnen laten berekenen door een constructeur. Er is ook wel een tabel maar die is alleen ter indicatie en op eigen risico te gebruiken. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld als u alleen op basis van deze tabel uw keus maakt voor het soort glas.

Deze tabel vind je onder de producten. Je kan ook gebruiken maken van ons contactformulier om een offerte op te vragen.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Toelichting tabel:
Links en onder de tabel zie je de afmeting staan in cm. Het kruispunt van beide maten in de tabel, komt in een wit of een grijs vlak uit. Bovenaan de tabel kan je zien welke glasdikte bij het betreffende kleurvlak hoort.
Voorbeeld 1: Je hebt een glasplaat nodig van 80 cm breed en 90 cm lang. In de tabel komt de kruislijn op een wit vlak uit. Dit witte vlak volg je tot bovenaan de tabel, en daar zie je staan dat de glasdikte 29 mm is
Voorbeeld 2: Je hebt een glasplaat nodig van 90 cm breed en 180 cm lang. In de tabel komt de kruislijn op een wit vlak uit. Dit witte vlak volg je tot bovenaan de tabel, en daar zie je staan dat de glasdikte 40 mm is

DISCLAIMER: Het gebruik van deze grafiek is de verantwoordelijkheid van de klant. De gegevens in de grafiek ...

Meer lezen