Glas voor tafelblad op maat

Glas voor tafelblad op maat

Tafelblad bestellen voor je interieur

Voor een tafelblad voor het interieur kan je veel verschillende glassoorten gebruiken. Het belangrijkste om te weten is dat hiervoor altijd gehard glas wordt gebruikt. Dit is 4 tot 5x sterker dan ongehard glas, en deze glassoort kan een temperatuurschok van zo'n 180 graden opvangen. Als je dus een hete kop thee of een hete pan op het glas zou zetten dan kan het glas hier tegen. Hoewel we wel aanraden om een hete pan niet direct op het glas te zetten, je weet nooit exact hoe heet deze is. Het is verleidelijk om vanwege kostenoogpunt ongehard glas te kiezen, maar dit raden we met klem af. Kies altijd gehard glas.

Vaak wordt gehard glas op een bestaand tafelblad gelegd om dit te beschermen. Daar heb je niet persé dik glas voor nodig, vaak volstaat dan 5 of 6 mm dik gehard glas. Het glas wordt tenslotte volledig ondersteund.
Daarnaast zijn er ook situaties waarbij het glas slechts op enkele punten of rondom wordt ondersteund. In dat geval heb je dikker glas nodig. Je gaat dan al snel naar 8 mm gehard glas toe, en bij grotere afmeting naar 10 of 12 mm gehard glas.

Als de hoeken van je tafelblad niet zijn beschermd en de hoeken uitsteken of overhangen dan adviseren we je om de hoekjes af te ronden. Al is de radius maar 2 of 3 mm, dat is al voldoende om te voorkomen dat je er met je kleren achter blijven hangen en deze kapot trekt.

Hieronder zie je het assortiment glas wat je kan gebruiken voor een tafelblad voor je interieur. Op deze pagina heb je een goed overzicht wat de basisprijzen zijn van de glassoorten. Door op het product te klikken kan je specifieke informatie raadplegen en de productie/levertijd zien. En kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag.

Producten 1-20 van 62

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina