Annulering en retourzending

Annulering

Als consument heb je recht op een herroeping van je geplaatste order(s). Wij willen je er expliciet op wijzen dat al onze glasartikelen maatwerkproducten zijn en dat deze zijn uitgesloten van herroeping. Ook op maat gezaagde profielen, rubbers, deurprofielen en op kleur gemaakte producten vallen onder maatwerk en zijn uitgesloten van herroeping. Dit geldt ook voor de glasartikelen die wij als standaard afmetingen en producten op de website hebben vermeld zoals de LED-spiegels en de douchedeuren. Deze producten zijn gebaseerd op standaard afmetingen die in de markt vaker voorkomen, maar zijn dus géén voorraadartikelen maar maatwerkproducten. Ook artikelen die onderdeel uitmaken van bijvoorbeeld een samengestelde douchedeur en/of spiegel kunnen niet worden geretourneerd omdat deze onderdeel uitmaken van het totale maatwerk glasartikel.

Het is ondoenlijk om alles op voorraad te hebben. Hierdoor zullen we sommige artikelen speciaal moeten bestellen bij een fabrikant in het buitenland. Ook deze artikelen kunnen niet worden geretourneerd. We zullen dit duidelijk vermelden als hier sprake van is.

Bij een herroeping is een opgaaf van reden niet verplicht, maar wij stellen het wel op prijs als als je laat weten waarom je over bent gegaan tot herroeping van je bestelling (meer informatie over de uitsluitingen van herroeping vind je in art. 10 van onze Algemene Voorwaarden)

De volgende artikelen vallen onder de herroeping:

  1. Los bestelde accessoires (zoals spiegelverwarming, klemmen etc.), mits standaard voorraad artikel
  2. Los bestelde montagematerialen (zoals bevestigingssets, kit, tape etc.), mits standaard voorraad artikel
  3. Onderhoudsmidden (zoals glascleaner, anti kalk coating etc.), mits standaard voorraad artikel en ongeopend!
  4. Los besteld deurbeslag (zoals scharnieren, deurgrepen, deurkrukken etc.), mits standaard voorraad artikel
  5. Bestelde profielen in volledige handelslengtes, mits standaard voorraad artikel en/of mits niet op klantwens op maat gemaakt/gezaagd

Als je gebruik wilt maken van je herroepingsrecht verzoeken wij om het herroepingsformulier te gebruiken die als bijlage is toegevoegd aan onze Algemene Voorwaarden. Je kunt deze ook hier downloaden.
Wanneer je de order annuleert als deze nog niet is geleverd (of de goederen niet onderweg zijn naar je) zullen wij binnen 14 dagen na de ontbinding van de overeenkomst overgaan tot het terugbetalen van het door jouw betaalde bedrag van deze artikelen.
Als je de herroeping doet vóórdat de levering heeft plaatsgevonden hoef je uiteraard geen goederen retour te sturen. Zijn de artikelen al wel onderweg naar je of heb je deze inmiddels ontvangen, lees dan hieronder het stuk over retourzending.

 

Retourzending

Er is een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Je hebt vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt, onbeschadigd en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor je eigen rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kan je gebruik maken van het retourformulier. 

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product (alleen als de gehele order retour komt), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Voor de retourzending vragen wij je het volgende formulier te gebruiken en deze volledig in te vullen: retourformulier

De feitelijke retourzending zal je zelf moeten organiseren. Zorg ervoor dat je producten deugdelijk verpakt en met een track-en-trace retour stuurt. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen als producten beschadigd en/of kwijtraken bij de retourzending. Dat is voor het risico van de verzender van de producten. En houdt er rekening mee dat lengte artikelen (zoals profielen en afdichtingsprofielen) niet met de normale pakketdiensten retour gestuurd kunnen worden; deze hebben limieten als het gaat om lengte transport.

Voor de rechten en plichten omtrent de herroeping en retourzending verwijzen wij je door naar artikel 6 t/m 10 in onze Algemene Voorwaarden.