Achterwand voor de keuken

Hittebestendige achterwand voor de keuken bestellen

Wanneer je glas achter een hittebron gaat zetten, zoals een gasfornuis of een electrische kookplaat, dan is het noodzakelijk dat je gehard glas gebruikt. Gehard glas is 4 tot 5x sterker dan ongehard glas en kan een hitte impact weerstaan van zo´n 180 graden. We hebben hiervoor AGC Lacobel-T in het assortiment. Dit glas is gehard en de laklaag aan de achterkant is ook hittebestendig.

Geen hittebestendige achterwand voor de keuken bestellen

Wanneer de achterwand niet achter een hittebron komt, maar bijvoorbeeld achter de spoelbak, dan kan je ook ongehard glas gebruikten. We hebben hiervoor AGC Lacobel SAFE in het assortiment. Dit glas is ongehard, heeft een laklaag aan de achterkant en er zit een veiligheidsfolie op de achterkant die het glas bij elkaar houdt als er glasbreuk zou ontstaan.

 

Mocht je overwegen om het Lacobel-T te combineren met Lacobel SAFE, dan adviseren je om te kiezen voor slechts 1 van de 2 glassoorten. Er kan namelijk een klein kleurverschil zijn tussen de twee verschillende soorten die je kan zien als je het glas naast elkaar gaat monteren.

Het Lacobel glas is leverbaar in 6 mm dikte en in een aantal kleuren. Je kan er niet voor kiezen om dit glas op afwijkende kleuren te leveren. Dan zou je (on)gehard gelakt glas moeten kiezen wat op kleur gelakt kan worden. Dat is wel een stuk duurder dan het Lacobel glas.

Producten 1-20 van 51

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina