Extra helder glas

Extra helder glas

Extra helder glas is neutraler van kleur dan standaard helder glas. Doordat er minder ijzeroxides in het glas zitten is dit glas nagenoeg kraakhelder en heeft geen groenige tint. Door deze helderheid wordt het ook vaak diamantglas genoemd. Je herkent extra helder glas doordat de kopse kant lichtblauwig of helder van kleur is, en niet groenig.

Extra helder glas is door zijn neutrale kleur ook beter lichtdoorlatend. De lichttoetreding ligt dan ook hoger dan bij normaal helder glas het geval is. Door de helderheid wordt het vaak gebruikt in situatie waar kleurechtheid en helder doorzicht van belang zijn. Extra helder glas kan ook worden gehard of gelaagd en wordt ook gebruikt als basisglas voor gelakt glas. Door de heldere kleur komt de laklaag beter en kleurechter tot zijn recht 

Toepassingen: Interieur (gebruik binnenshuis) zoals bescherming op tafelblad, beglazing in binnendeuren, scheidingswanden en in geharde uitvoering als douchedeur, douchewand, glazen legplank en vitrines.

Veiligheid: Vanwege steeds strenger wordende veiligheidsnormen voldoet normaal extra helder glas vaak niet aan de gestelde eisen. Steeds vaker wordt er dan ook veiligheidsglas gebruikt zoals gelaagd glas of gehard glas. Ook extra helder glas is als veiligheidsglas te bestellen.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina