Glasband

Glasband voor het monteren van glas

Glasband heb je nodig als je glas plaatst in houten kozijnen. Het glasband zorgt voor een flexibele doch sterke afdichting tussen glas en houten kozijn en glaslat. Glasband is er in verschillende dikten, breedten en in de kleur wit en grijs. Je kan deze als losse rol bestellen, in een pak van 10 of 15 rollen of op een haspel.

Om de garantie van isolatieglas te behouden moet je voldoen aan de NPR 3577 (Nederlandse Praktijk Richtlijn; "eisen voor de beglazing van kozijnen, ramen en deuren in buitengevels"). Je zal dan glasband moeten kiezen van 9x4 mm. Deze plaats je ca. 6 mm onder de rand van het kozijn en glaslat, zodat je altijd een kitnaad kan aanbrengen van 6 mm diep en 4 mm breed.

Voor binnenbeglazing is dit niet relevant, daar kan je ook glasband van 2 of 3 mm dik kiezen om de kitnaad wat kleiner te krijgen. Dat is vaak wel mooier bij binnen beglazing.

GlasBoertje.nl verkoopt beglazingsband van het merk Coroplast. Onder de professionals is dit een bekend merk.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom gebruik je glasband?

Glasband wordt gebruikt om het glas goed te kunnen positioneren in de sponning en om het glas enige speling te geven tussen glas en glaslat. Omdat het glasband gemaakt is van flexibel en zacht schuimband (PE-band) zal het bij temperatuurswisselingen en veranderende luchtvochtigheid het krimpen en uitzetten van het hout opvangen. Dit voorkomt druk op het glas waardoor mogelijke glasbreuk wordt tegengegaan. 

Tevens zorgt het glasband voor ruimte tussen het glas en de sponning en glas en de glaslat. Deze tussenruimte vul je na de montage van het glas en de glaslatten met beglazingskit. Dit is een elastische kit die de constructie waterdicht maakt. Een waterdichte constructie is nodig om te voorkomen dat isolatieglas (dubbel of triple glas) op termijn niet lek raakt. Het is belangrijk om de afdichtingskit rondom isolatieglas zo droog mogelijk te houden en vocht daarbij weg te ...

Meer lezen