Droog beglazingsprofiel

Droog beglazingsprofiel dry-glaze

Het droog beglazingsprofiel Dry Glaze monteer je op de muur, vloer of plafond. Dit kan met schroeven maar dit wordt vaak ook gedaan met bijvoorbeeld een High-Tack montagekit. Aan de onderzijde van het profiel is ongeveer 2 mm ruimte waar je de lijm kan aanbrengen. Hierdoor zal deze lijm niet alle kanten onder het profiel uit spuiten als je dit tegen de muur aan drukt. Kijk goed of de montage met een High-Tack montagelijm in jouw situatie wel zou kunnen. Wanneer je twijfelt gebruik je liever schroeven.

Zodra de montagelijm is uitgehard plaats je een flexibel kunststof L-profiel in het U-profiel. Daarop plaats je de glasplaat. Vervolgens druk je een hard kunststof strip tussen het glas en het profiel in zodat het glas goed wordt vastgeklemd in het profiel. 

Wanneer de muur niet helemaal vlak is of als er dieper liggende voegen zijn, dan kan het alsnog nodig zijn het profiel af te kitten met een siliconenkit. Je wilt niet dat er water tussen de muur en het profiel kan doordringen om zo schimmel en andere vochtproblemen in de toekomst te voorkomen.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina