Douchewand op maat

Heb je er ook een hekel aan om elke keer de douche te moeten dweilen na het douchen? Ben je het douchegordijn inmiddels ook beu geraakt en op zoek naar een douchewand? Is je huidige douchewand niet meer schoon te krijgen of gewoon aan vervanging toe? Of ben je misschien een nieuwe badkamer aan het inrichten en nog geen passende oplossing kunnen vinden die aansluit bij de situatie en jouw wensen? GlasBoertje helpt je graag een passende oplossing te vinden!

Glazen douchewand op maat

Voor glazen douchewanden worden twee soorten glas gebruikt:
Gehard glas: Dit gebruik je als je een wand hebt die je in profielen plaatst en er geen gaten in het glas hoeven te komen. 
Installatieglas: Deze glassoort gebruik je als je glasklemmen gebruikt of als er gaten moeten komen in het glas voor bijvoorbeeld glas-glas scharnieren. Installatieglas is gehard glas wat is voorzien van een polygeslepen randafwerking en maximaal 5 uitsparingen voor o.a. douchescharnieren. Deze uitsparingen worden gemaakt aan de hand van je gekozen montagematerialen zodat de klemmen en scharnieren netjes passen. Op deze manier kan je simpel een maatwerk douchewand samenstellen en de prijs direct zien. Na het samenstellen van de wand kan je bijpassend montagemateriaal kiezen zodat je een totaaloplossing kan bestellen.

Gebruik voor de maatvoering van het glas de strakke afmeting. Daarmee bedoelen we de ruimte die opgevuld moet worden met glas. Afhankelijk van het gekozen beslag zullen wij vóór de productie de juiste glasaftrek hanteren zodat je een passend geheel krijgt.
Na het plaatsen van je bestelling ontvangen we wel graag een tekening of schets van de situatie waardoor we inzicht hebben en de juiste maatvoering kunnen bepalen. Natuurlijk mag dit ook altijd voordat je de bestelling plaatst zodat we je nog wat kunnen adviseren. De glasconfigurator zal je helpen bij het samenstellen van je douchewand op maat. Daar kan je kiezen uit verschillende modellen, glassoorten, kleuren en dikten.

 

Producten 1-20 van 26

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Beslag voor je douchewand op maat kopen? Dit leveren wij!

We hebben een ruime keuze aan doucheklemmen, doucheprofielen, stabilisatiestangen, afdichtingen en lekdorpels. Bij douchewanden boven de 2000 mm (200 cm) adviseren we drie glasklemmen te gebruiken aan de wandzijde. En bij voorkeur 1 op de vloer. Alleen afkitten op de vloer is een optie wanneer je een stabilisatiestang gebruikt aan de bovenzijde en wanneer er geen deur aan de wand moet komen te hangen. Als er wel een douchedeur aan de wand scharniert dan is de beste constructie om de glazen wand aan de onderzijde te voorzien van een glasklem of een U-profiel en aan de bovenzijde een stabilisatiestang te plaatsen. Een andere optie is om de glaswand te monteren aan vloer, plafond en wand (plafondhoge glasplaat).
We bieden alleen kwaliteitsproducten aan, we zijn namelijk van mening dat je een douchewand op maat koopt om vele jaren plezier van te hebben. Ee...

Meer lezen