Kitspuit / Kitpistool

Een kitspuit of kitpistool is onmisbaar bij het kitten van naden en kieren of het verlijmen van materialen. Er zijn een aantal verschillende soorten kitpistolen. Hieronder geven we je tips en uitleg welke kitspuit voor jouw situatie het beste is.

 

Hand kitspuit

Het handkitpistool is het meest gebruikte kitpistool. Dit type kitpistool heeft vaak een skelet model en je hebt deze in verschillende kwaliteiten. Door te knijpen in het handvat druk je de kit uit de koker of worst.

Als je af en toe eens wat kleine dingen moet kitten op verlijmen dan volstaat een simpele en goedkope kitspuit. Deze kosten maximaal 20 euro.

Wanneer je wat vaker kit of lijmt, of een wat grotere klus hebt kies dan een iets duurdere kitspuit. Deze zijn wat steviger, laten de kit/lijm beter uit het pistool komen en het handvat heeft een betere handligging. Deze prijsklasse ligt ca. tussen de 20 en 75 euro.

Wanneer je een professional bent dan kies je beter een professionele kitspuit. Door een erg sterke mechanisme en het stabiele ontwerp zijn deze kitpistolen uitermate geschikt voor intensief en langdurig gebruik.

 

Elektrische kitspuit

De elektrische kitpistolen zijn perfect te gebruiken voor grote klussen en professioneel gebruik. Doordat de accu een constante druk op de koker of worst afgeeft zorgt dit voor een gelijkmatige verdeling van de kit. Dit zorgt ervoor dat je heel nauwkeurig en in kleine ruimtes kunt kitten.

 

Perslucht kitspuit

De perslucht kitspuit maakt onderdeel uit van luchtgereedschap oftewel pneumatische gereedschap. Vanaf het moment dat je de trekker los laat stopt de gelijkmatige druk en stopt de kit direct. De perslucht kitspuit is perfect voor grotere klussen en is voordeliger dan een elektrische kitspuit. De lucht aangedreven kitspuit is eenvoudig aan te sluiten op ieder perslucht systeem of op een compressor.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina