Glasklemmen

Glasklemmen bestellen voor glasmontage

Glasklemmen worden gebruikt voor het monteren van gehard glas, gelaagd glas en/of gehard-gelaagd glas in binnen- en buitensituaties. Je kan dan denken aan de montage van glas voor trap afscheidingen, ballustrades, glazen schermen in het interieur en windschermen.

Bij het gebruik van deze glasklemmen zijn er geen sparingen in het glas nodig; hierdoor zal er wel een kier zichtbaar blijven. Maar dat is niet erg, het ziet er misschien zelfs nog wel fraaier uit dan wanneer het glas zou aansluiten.

De meeste soorten glasklemmen zijn voor verschillende glasdikten te gebruiken. Maar je zal wel de juiste pakking moeten hebben voor de glasdikte die je erin gaat plaatsen. Als de pakking te dun is kan je het glas niet vastklemmen en schuift het uit de klem. Bij een te dikke pakking krijg je de klem niet goed aangedraait waardoor de klem scheef op het glas zal staan en ook nu niet optimaal zal klemmen op het glas.

Glasklemmen voor binnen of buiten?

Je kan alle soorten glasklemmen zonder problemen binnenshuis gebruiken. Deze zijn er in verschillende modellen en afwerkingen. RVS glasklemmen voor binnengebruik worden aangeduidt met AISI304. Er zijn ook andere materialen die alleen voor binnen geschikt zijn zoals Zamac of Zink.

Wanneer je de glasklemmen buiten wilt gebruiken, dan is het belangrijk om RVS glasklemmen te gebruiken die ook geschikt zijn voor buiten. Dat wordt aangeduid met AISI316.