Beslag voor glazen deuren

Voor de montage en afwerking van glazen draaideuren heb je verschillende onderdelen en beslag nodig. Elke situatie vergt weer andere onderdelen. Bij een glazen binnendeur voor een woning komt er natuurlijk ander beslag kijken dan een glazen buitendeur van een winkel of restaurant. En dan heb je nog te maken met de verschillende soorten deuren: stompe deur, opdekdeur, pendeldeur of taatsdeur etc. En die kan je dan weer openen met een greep, knop of klink. En misschien er nog wel een slot op komen, of een vrij/bezet slot.

Naast de verschillende soorten beslag heb je ook nog te maken met de uitstaling, afwerking en kleur van het draaideurbeslag. Wil je iets moderns en strak, dan kies je eerder voor een rechthoekige modellen. Daarnaast zijn er ook wat rondere modellen om het allemaal wat vriendelijker en minder strak te maken.

Om het makkelijk te maken voor je hebben we het onderverdeeld in de verschillende soorten deuren. Want dat is tenslotte het uitgangspunt: de situatie je die je hebt waar je een glazen deur voor wilt bestellen.