•   Maatwerk glas
  •   Bezorgen in NL / BE
  •   Ophalen mogelijk in NL

Gehard glas op maat bestellen

Gehard glas op maat

Ook gehard glas op maat kan je bij ons bestellen. Gehard glas wordt ook wel bouwglas, tempered glas of sekurit glas genoemd. Dit glas is 4 tot 5 keer sterker dan ongehard glas. Hierdoor is het geschikt voor bijvoorbeeld legplankjes, (douche)deuren, (douche)wanden, wandbekleding, deurtjes voor meubeltjes etc. etc. Dit glas is wel gevoelig voor punt belasting en zal bij breuk in 10000 stukjes uit elkaar spatten.

Gehard glas wordt gemaakt van normaal (ongehard) glas. Eerst wordt de glasplaat helemaal op maat gemaakt incl. gaten, randafwerking etc. Daarna wordt deze verhit en geforceerd afgekoeld. Hierdoor ontstaan er duw- en trekspanningen in het glas die het de sterkte geven. Na het harden kan je niets meer aan het glas aanpassen. Je kan het nog wel lakken maar niet meer kleiner maken, geen gaatjes boren of andere bewerkingen. Dan doorbreek je de spanningen in het glas en het zal zich daardoor ontspannen, wat resulteert in een glasbreuk. Meet alles goed na voordat je besteld. Onze glas configurator helpt je bij het samenstellen van je gehard glas op maat. Je kan kiezen uit verschillende modellen, glassoorten, kleuren, dikten en afgeronde hoeken.

stel nu je gehard glas samen

 

Gehard glas kopen? Dit leveren wij!

Hieronder zie je het assortiment gehard glas welke je ook in de gehard glas configurator tegen komt. Op deze pagina heb je een goed overzicht wat de basisprijzen zijn van de glassoorten. Door op het het product te klikken kan je specifieke informatie raadplegen en de productie/levertijd zien.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-20 of 35

Page:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-20 of 35

Page:
  1. 1
  2. 2
Gehard glas

Minimal Price: 60,25 60.25

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 341 beoordelingen