Gehard glas

Gehard glas bestellen

Gehard glas kan je bij ons op maat gemaakt bestellen. Gehard glas wordt ook wel bouwglas, tempered glas of sekurit glas genoemd. Dit glas is 4 tot 5 keer sterker dan ongehard glas. Hierdoor is het geschikt voor bijvoorbeeld legplankjes, (douche)deuren, (douche)wanden, wandbekleding, deurtjes voor meubeltjes etc. etc. Dit glas is wel gevoelig voor punt belasting en zal bij breuk in 10000-en stukjes uit elkaar spatten.

Producten 21-40 van 58

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Gehard glas wordt gemaakt van ongehard glas. Eerst wordt de glasplaat helemaal op maat gesneden en bijvorbeeld bewerkt met  gaten, randafwerking etc. Daarna wordt de plaat verhit en geforceerd afgekoeld. Hierdoor ontstaan er duw- en trekspanningen in het glas die het de sterkte geven van gehard glas. Na het harden kan je niets meer aan het glas aanpassen. Je kan het nog wel lakken maar niet meer kleiner maken, geen gaatjes boren of andere bewerkingen. Dan doorbreek je de spanningen in het glas en het zal zich daardoor ontspannen, wat resulteert in een glasbreuk. Meet daarom alles goed na voordat je besteld. Na het hardingsproces kan er niets meer aan vermaakt worden.

Dit type glas staat dus ook niet in standaard platen op voorraad. Je kan het namelijk niet op maat snijden en bewerken. Dit zorgt logischerwijs ook voor een wat langere levertijd dan ongehard glas. ...

Meer lezen