Draag- en til hulpmiddelen

Glas en spiegels zijn vaak zwaar, onhandig van afmeting en lastig vast te pakken vanwege het gladde oppervlak. Er zijn speciale draagmiddelen en tilhulpmiddelen die dit klusje wat makkelijker voor je maken. Hierdoor kan je met minder moeite toch de onhandige en grotere glaspanelen simpel verplaatsen en/of monteren.

Voor elke situatie zijn er andere middelen nodig. Zo zijn er speciale transportkarren, kantelblokjes, tilbanden, glaszuigers, handschoenen en zelfs mobiele kranen. In deze categorie beperken we ons tot de gereedschappen en wat simpele opslag en vervoersmiddelen. 

Glaszuigers

Een glaszuiger worden met zuignappen op het glas aangebracht. Dit kunnen hevelzuigers of pompzuigers zijn. Door de zuigkracht kan je het glas optillen aan het handvat van de glaszuiger waardoor je het glas goed en gecontroleerd kan optillen en verplaatsen. Bij de montage van glas in het kozijn of spiegels in een spiegelprofiel werkt een glaszuiger ideaal. Ook bij de installatie van een douchewand of deur is een glaszuiger echt aan te raden.