Wanneer heb ik een veiligheidsfolie op mijn spiegel nodig?

Een veiligheidsfolie op een spiegel is een doorzichtige folie die achter op de spiegel is aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat er geen stukken spiegelglas naar beneden vallen als de spiegel kapot zou gaan. Een spiegel met veiligheidsfolie krijgt hierdoor letselbeperkende eigenschappen. Men noemt dit ook wel veiligheidsspiegels. Maar wanneer kies je nou voor een spiegel met een veiigheidsfolie?

Er zijn veel verschillende situaties en je zelf goed moeten inschatten of het voor jezelf nodig is. Wanneer er een kans is dat de spiegel kapot zou kunnen gaan en hierdoor stukken glas naar beneden kunnen vallen, dan zou je dit kunnen overwegen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld kamerhoge spiegels waar je tegenaan zou kunnen vallen of stoten. je kan dan denken aan een grote passpiegel of een spiegelwand.

Maar als je een spiegel boven de wastafel zou hangen van 600 x 800 mm is de kans wel heel erg klein dat je hier tegenaan zou vallen, zou breken en er stukken glas naar beneden zouden kunnen vallen.

Een spiegel met veiligheidsfolie kan je monteren met spiegellijm of met glasklemmen. De spiegeltape en de blinde montagesets hechten onvoldoende op de folie en kan je hierdoor niet gebruiken.

Laat je overigens niet leiden door het prijsverschil, veiligheid is zeer belangrijk, glas kan ernstig letsel veroorzaken bij ongelukken. Controleer ook goed je verzekeringspolis of je wel gedekt bent voor letselschade aan jezelf en/of anderen als er bij jou letsel ontstaat door bijvoorbeeld spiegelbreuk.