Hoe monteer ik een spiegelwand?

Je kan een spiegelwand op verschillende manieren monteren. Bij de montage van grotere spiegels kan je het beste kiezen voor spiegellijm of spiegelprofielen.

Spiegellijm

De meest simpele manier is om spiegellijm te gebruiken. Maar dit heeft een groot nadeel als je de spiegels later wil verwijderen of verplaatsen. Dat gaat dan niet, je zal deze van de muur af moeten breken. Hierdoor kan je ze niet meer hergebruiken en zal je muur de nodige schade hebben als je ze er later vanaf sloopt.
Je kan er ook voor kiezen de spiegels op een houten plaat te verlijmen. Als de plaat aan de boven- en de onderkant iets groter is dan de spiegel, kan je de houten plaat op die strook op de muur schroeven. Werk vervolgens dit smalle strookje hout af met een plintje en je hebt een nette spiegelwand die je later eenvoudig kan verplaatsen.

Spiegelprofielen

Een betere optie is om gebruik te maken van speciale spiegelprofielen. Hierdoor kan je de spiegels later eenvoudig vervangen of verhuizen als dat nodig mocht zijn. Hiermee behouden je spiegels dus hun waarde en functie.

De spiegelprofielen monteer je aan de boven- en onderzijde van de spiegelwand. Hiertussenin plaats je de spiegel(s). Je kan meerdere spiegels naast elkaar plaatsen zodat je een grote spiegelwand voor een sportschool of thuisgym kan maken.

Profielen zijn wel duurder dan de spiegellijm maar op de lange termijn zeker interessanter. Het is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor het milieu, aangezien je de spiegels later simpel kan hergebruiken.