Wat is de productie- en levertijd van mijn spiegel op maat?

Een spiegel op maat is niet te vergelijken met standaard spiegels die ergens op voorraad liggen. Bij een maatwerk spiegel komt nog veel meer kijken zoals de productie, de planning en het aparte vervoer nadat we de bestelling via de webshop hebben gehad. Dit hele traject kost veel meer tijd dan wanneer je een standaard product uit het schap kan halen en via een pakketdienst kan verzenden. Hierdoor kan je een spiegel op maat niet binnen drie dagen leveren.

 

Wat kan je als productie/levertijd aanhouden?

Van maatwerk spiegels varieert de productie- en levertijd van 1 tot wel 4 weken. Dit is afhankelijk van de wensen en productie moeilijkheid van je bestelling, natuurlijk het bestelmoment en we moeten rekening houden met de vaste afleverdagen voor jouw afleveradres. De standaard indicatieve levertijd staat in het product zelf vermeld. Dat is echter wel op basis van het spiegelglas met een polygeslepen rand. 
Wanneer we uitgaan van een normale periode in het jaar zou je voor je spiegel op maat globaal rekening kunnen houden met de volgende productie/levertijden:

standaard heldere en gekleurde spiegels 3, 4 en 6 mm dikte: ca. 5 - 10 werkdagen
standaard heldere spiegel 8 mm dikte: ca. 7 - 15 werkdagen
spiegels met veiligheidsfolie: ca. 7 - 15 werkdagen
spiegels met veiligheidsfolie en facetrand: ca. 15 - 20 werkdagen
geharde SGG Mirastar spiegels: ca. 10 - 15 werkdagen 

(eenvoudige modellen, rondom plat poly geslepen en/of facetrand, op basis van levering. Bovenstaande is indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

 

Wat zijn de drukke perioden?

In de bouwvak en rond de kerstperiode zijn veel glasfabrikanten gesloten. Door deze sluiting is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie loopt vol waardoor de levertijden toenemen. Rond deze periode kan je rekening houden met een extra productietijd van ca. 1 week. Uiteraard wordt er in de week van kerst en in de week van oud en nieuw geen glas bezorgd. Afhalen kan in die periode ook niet. Omdat de productietijd ca. 1 week langer duurt en er 2 weken geen levering plaatsvinden doet je bestelling er rond die periode zo'n 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Tijdens de bouwvak is er ook een korte periode van ca. 1 week dat er geen leveringen plaatsvinden. Houdt hiermee rekening met de bouwvak van regio Zuid! De meeste afhaallocaties zijn gedurende de gehele bouwvak gesloten en dit is weer afhankelijk van de regio waar deze locaties gevestigd zijn. Wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan zeker op tijd ! :-)

 

Planning van de levering

Na het produceren van je bestelling zullen we deze nog bij je afleveren. We werken met vaste afleverschema´s en komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Als je bestelling nog net klaar is als we naar die regio rijden dan schuift de levering helaas een week op. Je kan de planning van de routes vinden op de pagina leveren en afhalen. Natuurlijk doen we altijd ons uiterste best dit zo goed mogelijk te plannen zodat we de levertijd zo kort mogelijk kunnen houden.

 

Is afhalen sneller dan leveren?

Het ophalen van een spiegel bij 1 van de afhaallocaties is niet altijd sneller dan wanneer je kiest voor een levering. Veel afhaallocaties produceren zelf geen spiegels op maat maar krijgen deze vanuit een centrale productielocatie aangeleverd. Hierdoor kan het dus ook langer duren voordat je bestelling klaar staat. De ene fabrikant is wat sneller dan de andere, maar over het algemeen vind de levering sneller plaats dan wanneer je kies voor het afhalen van je bestelling.

 

Wil je zeker weten wat je het beste kan doen? Of heb je een spoedgeval? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !