Wat is de productie- en levertijd van mijn maatwerk glas of spiegel?

Om te beginnen: je kan maatwerk glas niet vergelijken met standaardpakketjes die je via o.a. Bol.com of Coolblue kan bestellen. Maatwerk glas vergt productie, planning en apart vervoer. En dit kost allemaal veel meer tijd dan een standaard product uit het schap halen en opsturen via een pakketdienst. Een maatwerk spiegel binnen 3 dagen geleverd op locatie lukt gewoonweg niet.

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van enkele dagen tot soms wel 5 weken; oftewel dit it is erg afhankelijk van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met de volgende productie/levertijden:

  • enkel floatglas: 5 tot 10 werkdagen
  • gekleurd floatglas: 5 tot 10 werkdagen
  • gelakt floatglas: 10 tot 15 werkdagen
  • gehard glas: 10 tot 15 werkdagen
  • standaard en gekleurde spiegels 4 en 6 mm: 5 tot 10 werkdagen
  • speciale spiegels (dubbelzijdig, confrontatie, spiegel 8 mm, met veiligheidsfolie): 10 tot 15 werkdagen
  • gelaagd glas: 5 tot 10 werkdagen
  • figuurglas: 5 tot 15 werkdagen
  • gelaagd - gehard glas: 15 - 20 werkdagen
  • gehard gelakt glas: 15 - 20 werkdagen


(bovenstaande betreft ook eenvoudige modellen, rondom plat polyslijpen en/of facetrand en op basis van levering. Bovenstaande is louter indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)


Drukke perioden

 

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2-3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Oook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

Leverings planning

 

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. De planning van de routes kan je vinden op de pagina leveren-afhalen. Uiteraard doen we ons best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je glas op te halen bij 1 van de afhaallocaties, wil dat niet zeggen dat je bestelling ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijg hun glas aangeleverd vanuit een centrale productielocatie, en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

 

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !