Wanneer kies ik voor een gekleurde spiegel?

Bij een gekleurde spiegel zit de zilverlaag achter op een gekleurde glasplaat. Doorgaans is dit op brons gekleurd glas of grijs gekleurd glas. Hierdoor krijg je een reflectie met een bruin- en grijstint. Hoe dikker het glas hoe intenser de kleur. Een grijze spiegel van 6 mm dikte is hierdoor donkerder in de reflectie dan een grijze spiegel van 4 mm dikte.

Gekleurde spiegels kan je niet zo goed gebruiken als functionele spiegels. Je wilt dan tenslotte een goed, helder, kleurloos en werkelijk spiegelbeeld. In een bronze spiegel heb je wel een goed spiegelbeeld maar lichtbruinig van kleur. Bij een grijze spiegel lijkt het alsof je met slecht licht in een spiegel kijkt. Je ziet je spiegelbeeld wel details kan je lastig zien.

Gekleurde spiegels worden vaak gebruikt als interieur toepassing waarbij er een diepte effect gecreerd moet worden maar waar de reflectie niet zo helder zilverachtig van kleur moet zijn. Gekleurde spiegels worden ook vaak gebruikt op een deur van bijvoorbeeld een schuifkast of achter een bar in een horeca gelegenheid. 

We hebben ons assortiment beperkt de normale spiegels, grijs- en bronsgekleurde spiegels. De spiegelsoorten zijn er met en zonder veiligheidsfolie.