•   Maatwerk glas
  •   Bezorgen in NL / BE
  •   Ophalen mogelijk in NL

Badkamerspiegel op maat

Badkamerspiegel op maat !

Een badkamerspiegel op maat kan je eenvoudig op maat maken en bestellen via de spiegelconfigurator. Hierdoor kunnen we je goed begeleiden bij het samenstellen van je badkamerspiegel op maat. Je hebt onder andere de keuze uit een aantal vormen, de bijbehorende afmetingen zelf in te voeren en een passende spiegelsoort te kiezen. Tijdens het samenstellen kan je ook nog verschillende rand- en hoekafwerking kiezen waaronder een facetgeslepen rand. De configurator is gemaakt om alleen producten en combinaties te laten zien die je technisch gezien ook kan combineren.

We laten ook nog aanvullende opties zien zoals een spiegelverwarming, bijpassende montagematerialen en/of onderhouds artikelen. Het is echt heel simpel, probeer het zelf !

start met samenstellen

Selectie van onze collectie badkamerspiegels op maat

Badkamerspiegel op maat bestellen

Heb je een lastige situatie in je badkamer, passen de standaard afmetingen spiegels niet bij je wastafelmeubel, of zijn de standaard oplossingen misschien toch niet naar je smaak en wens? GlasBoertje levert maatwerk badkamerspiegels, en dat tegen een betaalbare prijs.

Onze badkamerspiegel configurator helpt je bij het samenstellen van de juiste spiegel, compleet met de geadviseerde bevestigingsmaterialen en onderhoudsmiddelen. Als online glashandel leveren we wel spiegelglas maar helaas geen spiegels met een lijst. 

Soorten badkamerspiegels 

Er zijn veel verschillende soorten en spiegels te koop. Maar welke spiegel moet je nou hebben voor de badkamer en het toilet? En hoe monteer je deze? Om het makkelijk voor je te maken hebben we op de configurator pagina een voorselectie gemaakt van de juiste spiegels, randafwerkingen, extra opties, bevestigingsmaterialen en onderhoudsmiddelen. Een badkamerspiegel is in veel gevallen een functionele spiegel. Je wil jezelf goed kunnen zien. Hier zal je dan ook geen gekleurde of andere spiegels tegen komen..

Veiligheidsspiegels in de badkamer

Er zijn ook spiegel leverbaar met een veiligheidsfolie. Deze zorgt ervoor dat wanneer de spiegel stuk zou gaan er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Soms heb je deze zekerheid en veiligheid nodig, maar in de badkamer zijn er zeer weinig situaties waarbij je tegen de spiegel aan zou kunnen vallen en deze kapot zou kunnen gaan. De meeste badkamersspiegels hangen tenslotte op zichthoogte boven de wastafel. 

De veiligheidsfolie geeft wel extra zekerheid maar beperkt je ook in het toepassen van bijvoorbeeld een spiegelverwarming of blinde montagesets. Bedenk goed of dit in jouw situaties een goede keus is.

Hoe bestel ik een badkamerspiegel op maat?

Op deze pagina staan er meerdere knoppen met "samenstellen" of "stel samen". Als je hierop klopt kom je in de online configurator voor badkamerspiegels op maat. Deze gaat je helpen bij het maken van je keuze. We hebben de opties beperkt gehouden zodat je alleen de juiste glassoorten en montagematerialen in de juiste combinaties kan kiezen. De combinaties die niet kunnen worden gemaakt worden automatisch geblokkeerd. Hierdoor kan je geen fouten maken. Als we de bestelling hebben gehad, controleren we deze ook altijd nog extra of de gekozen combinatie logisch is. Op deze manier kom je later nooit voor verrassingen te staan. De levertijd is afhankelijk van spiegelsoort, bewerking, model etc. maar je kan er vanuit gaan dat in de meeste gevallen de spiegel geleverd kan worden binnen 5 - 12 werkdagen.

We houden je goed op de hoogte in de tijd dat je in afwachting bent van de levering, je ontvangt een mail wanneer de bestelling in productie is gegaan, op welke dag de levering gaat plaatsvinden en twee werkdagen voor de levering ontvang je ook nog een tijdsindicatie van de levering per mail.

We hebben een speciale pagina waar wat meer informatie staat over het leveren en afhalen van je bestelling. 

Nog meer informatie over badkamerspiegels op maat ?

Hieronder hebben we een aantal "meest gestelde vragen" staan die antwoord geven op zaken die specifiek gericht zijn op deze productgroep. Voor jouw gemak hebben we er ook enkele veelgestelde vragen over algemene zaken neergezet, zoals over het verpakken, de levertijd en de bezorgkosten. En mis je toch nog antwoorden op je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op ! Dat kan met de chat functie rechtsonder in beeld, ons contactformulier of bel ons even op nummer 073 - 822 38 66.

De dikte van de spiegel die je nodig hebt is afhankelijk van het formaat van de spiegel en de manier hoe je deze gaat monteren. Om een lachspiegeleffect te voorkomen houd je de basisregel in gedachte: "Hoe groter de spiegel, hoe groter de kans op een vertekening van het spiegelbeeld". Probeer de spiegel daarom altijd zo vlak mogelijk te monteren. Hoe vlakker deze gemonteerd is, hoe kleiner de kans op vertekening.

Als je een spiegel gaat integelen maakt de dikte niet zoveel uit voor de stevigheid mits deze aan de achterzijde voldoende ondersteund is (volledig verlijmd tegen een vlakke ondergrond). Voor het tegengaan van een vertekening van het beeld zit je met een 6 mm spiegel echter wel een stuk veiliger.

Wanneer je een spiegel gaat monteren met de blinde montagesets, dan adviseer ik om altijd te kiezen voor een 6 mm dikke spiegel. Omdat de spiegel ca. 1.5 cm van de muur lijkt te zweven is deze kwetsbaarder en is het verstandig een stevige spiegel te kiezen. De 6 mm spiegel met veiligheidsfolie is helaas niet te gebruiken met deze blinde montagesets omdat deze niet voloende langdurige hechting hebben op de veiligheidsfolie.

Bij montage met spiegeltape volstaat een 4 mm dikke spiegel. Spiegeltape kan je gebruiken op het moment dat je badkamer muur 100% recht is. Als dit niet geval is, dan zal de tape kunnen onthechten en de spiegel naar beneden vallen. Schat dus goed in of het verstandig is om de tape te gebruiken.

Bij de spiegelklemmen kan je zowel een 4 mm als 6 mm dikke spiegel gebruiken. Hierbij is wel aan te raden de spiegel uit te voeren met een veiligheidsfolie.

Er is de mogelijkheid spiegels te bestellen met een veiligheidsfolie. Deze folie zit achterop normaal spiegelglas geplakt en zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de spiegel er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de plakfolie blijven hangen. Als je dan toch kiest voor veiligheid, is het altijd verstandig om te kiezen voor een spiegel van 6 mm dike in combinatie met de veiligheidsfolie. De sterkte van de spiegel in combinatie met de folie zorgt voor optimale veiligheid.

We hebben ook een 4 mm spiegel met folie in het assortiment, maar dat adviseren we dan als alternatief te gebruiken op de 6 mm dikke spiegel met folie. Als je bijvoorbeeld niet zou uitkomen met de dikte of het gewicht van de spiegel (een 6 mm dikke spiegel weegt 15 kg/m2 en een 4 mm dikke spiegel weegt 10 kg/m2).

De meeste spiegels in de badkamer worden gebruikt als functionele spiegel. Het is dan ook belangrijk een normale en heldere spiegel te gebruken. Er zijn ook brons- en grijs gekleurde spiegels te koop maar deze zijn minder geschikt als fucntionele badkamerspiegel. De kleur van het glas is bruin- of grijs getint waardoor de reflectie ook donkerder is. Vergelijk het alsof je in een normale spiegel kijkt maar dan met slecht licht. We hebben de gekleurde spiegels bewust niet opgenomen in het assortiment badkamer spiegels omdat dit alleen maar verwarring kan brengen en je onbewust een verkeerde spiegel besteld.

Condens is niets meer dan een afzetting van waterdamp uit de lucht op een koude ondergrond. Je kan condens op je spiegel voorkomen door goed te ventileren in je badkamer. Je voert dan tenslotte de waterdamp af en deze zal zich dan ook niet afzetten op je spiegel. Wanneer je een badkamer hebt die onvoldoende ventilatie heeft, dan biedt een spiegelverwarming een uitkomst. De verwarming zorgt ervoor dat de spiegel wordt opgewarmd zodat de waterdamp in de lucht zich niet zal afzetten op je spiegel. Deze is tenslotte niet meer koud. Hierdoor blijft je spiegel helder en schoon.

De spiegelverwarming breng je achterop de spiegel aan en sluit je aan op een lichtpunt achter de spiegel. Wanneer je het licht aan doet, zal de verwarming ook aan gaan. Onze verwarmingen hebben geen transformator (scheelt veel ruimte achter de spiegel), zijn zelfregulerend en kunnen direct op het lichtpunt worden aangesloten.

Er zijn wel enkele beperkingen bij het gebruik van een spiegelverwarming:

  • Je zal altijd ruimte vrij moeten laten tussen de spiegel en de muur zodat er achter de spiegel geen warme lucht ophoopt. De warme lucht moet kunnen opstijgen en weg kunnen achter de spiegel. Als er teveel warmte ophoopt achter de spiegel bestaat de kans dat de spiegel zal breken door de opgebouwde hitte.
  • De verwarming verwarmt alleen dat stuk waar deze op is aangebracht en een kleine uitstraling van enkele centimeters daarbuiten. Het is gebruikelijk dat op de plaats waar geen verwarming achter zit, alsnog condensvorming kan optreden.
  • Een spiegel met spiegelverwarming kan je niet monteren met lijm en/of tape. Je kan dit wel doen met spiegelklemmen of de blinde bevestigingssets die we in het assortiment hebben. Houd er wel rekening mee dat de verwarming NIET in contact mag staan met de bevestigingsmaterialen.

Dit is een spiegel die is samengesteld uit twee spiegels van 3 mm dikte. Deze zijn met de achterkant aan elkaar verlijmd . Hierdoor krijg je een spiegel die aan beide zijden een spiegelfunctie heeft. Deze spiegelsoort wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld spiegeldeurtjes of wanneer je aan beide zijden een spiegel nodig zou hebben. 

SGG Mirastar is een speciale spiegelsoort die je niet als standaardspiegel kan gebruiken. Mirastar heeft een chroomcoating aan de voorzijde van de spiegel in plaats van een metaal/zilverlaag aan de achterzijde van de spiegel. Door deze chroomcoating is de spiegel ook als geharde spiegel uit te voeren. Deze geharde veiligheidsspiegel kan je dan gebruiken als douchewand of (douche) deur. De chroom coating is niet helemaal dekkend waardoor je er bij bepaalde lichtomstandgheden doorheen kan kijken. Je kan deze glassoort niet zomaar als standaard spiegel gebruiken omdat de montagematerialen (zoals spiegellijm- en tape) aan de voorzijde zichtbaar kunnen zijn. Op de productpagina kan je bij het tabje "downloads" een brochure vinden van de fabrikant.

Mirastar is een mooi product wat veelzijdig kan worden toegepast. Door de chroomcoating is deze ook uitermate geschikt voor extreem natte ruimtes/situaties. Hij kan bijvorbeeld ook goed gebruikt worden als spiegel voor in de tuin. De chroomcoating voldoet aan de nodige eisen wat betreft hardheid en krasbestendigheid. Echter, omdat de chroomcoating op het glas ligt (in plaats van achter glas zit) zullen krassen in de glimmende coating wel beter/sneller zichtbaar zijn, omdat deze in de coating zelf komen.

Een maatwerk badkamerspiegel kan je niet vergelijken met een standaard spiegel die ergens op voorraad ligt. Maatwerk vergt nog productie, planning en apart vervoer op het moment dat je bestelling is geplaatst. En dit kost veel meer tijd dan een standaard product uit het schap halen en opsturen via een pakketdienst. Een maatwerk spiegel binnen 3 dagen geleverd op locatie lukt gewoonweg niet.

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van enkele dagen tot soms wel 5 weken; oftewel dit it is erg afhankelijk van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met de volgende productie/levertijden:

  • standaard glas en spiegels: ca. 5 - 15 werkdagen
  • veiligheidsspiegel met facetrand: ca. 15 - 25 werkdagen

(bovenstaande betreft ook eenvoudige modellen, rondom plat polyslijpen en/of facetrand en op basis van levering. Bovenstaande is louter indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Drukke perioden

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd van ca. 1 week en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Ook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

Aflever planning en schema

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. De planning van de routes kan je vinden op de pagina leveren & afhalen. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je glas op te halen bij één van de afhaallocaties wil niet zeggen dat je bestelling dan ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijg hun glas aangeleverd vanuit een centrale productielocatie en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 400,- is de levering gratis. Maar als je bestelling minder is dan € 400,- moeten we je hiervoor (helaas) transportkosten in rekening brengen. We zouden het liefst alles gratis leveren, maar onze glasprijzen zijn te scherp om ook de levering voor "kleinere bestellingen" gratis te kunnen doen. De leveringen vinden plaats volgens een vast routeschema wat is ingedeeld op postcodegebieden. De details kun je vinden op onze pagina "Leveren/Afhalen".

En vind je de verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen. Helaas rekenen de meeste afhaallocaties een kleine bijdrage voor de handeling van de bestelling. Voor de afhaallocaties en details over het afhalen verwijzen we je ook even door naar onze pagina "Leveren/Afhalen".

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...

start met samenstellen
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 341 beoordelingen