•   Maatwerk glas
 •   Bezorgen in NL / BE
 •   Ophalen mogelijk in NL

Interieurspiegels

Interieurspiegel bestellen !

Onze unieke spiegelconfigurator helpt en adviseert je bij het samenstellen van je maatwerk interieurspiegel. Je kunt de gewenste afmetingen invullen, verschillende vormen en soorten spiegels kiezen. Daarna kun je deze verder samenstellen door je gewenste rand- en hoekafwerking te selecteren. En als extra opties kun je ook nog kiezen uit verschillende opties, zoals bijpassende montagematerialen en onderhoudsartikelen. En dit allemaal tegen een eerlijke en betaalbare prijs en in slechts 1 minuut geregeld !

start met samenstellen

Collectie interieurspiegels

Er zijn veel verschillende soorten interieurspiegels leverbaar, in verschillende kleuren en dikten. Om het makkelijk voor je te maken hebben we een selectie gemaakt van de meest gebruikte spiegels voor je interieur. Deze spiegel soorten zal je vinden in zowel de configurator als in de assortimentspagina van de interieurspiegels.

bekijk het assortiment

Heb je vragen? Of ben je op zoek naar meer informatie?

Hieronder hebben we een aantal "meest gestelde vragen" staan die antwoord geven op zaken die specifiek gericht zijn op interieurspiegels. Daarnaast hebben we er ook algemene informatie neergezet over bijvoorbeeld de levertijd en bezorgkosten. En mis je nog antwoorden op je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan met de chat functie rechtsonder in beeld, ons contactformulier of bel ons even op nummer 073 - 822 38 66.

In principe kun je elke spiegel gebruiken als interieurspiegel. Of het nou een normale spiegel is, een gekleurde spiegel of een half doorzichtige spiegel van gehard glas. Het type spiegel wordt bepaald door de toepassing en natuurlijk je persoonlijke smaak. We kunnen je wel wat tips geven:

   • Zoek je een functionele spiegel, die een goede en heldere weerspiegeling heeft? Kies dan voor een normale spiegel. Deze is er in 4, 6 of 8 mm dikte. De 4 en 6 mm dikte zijn ook leverbaar met een veiligheidsfolie. Deze folie zit aan de achterkant van de spiegel en zorgt ervoor dat als de spiegel zou breken of beschadigen, er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden vallen.
   • Als je een spiegel zoekt die een beetje weg moet vallen of passen in het interieur, dan zijn de gekeurde spiegels hiervoor te gebruiken. De bronskleurige spiegels hebben een bruinige tint en de grijze spiegels een grijze/donkere tint. De zilverlaag van de spiegels zijn overigens allemaal gelijk. De kleur van de spiegel wordt gecreëerd door gekleurd glas te gebruiken. Dit glas is door-en-door gekleurd en hiervoor geldt: hoe dikker het glas, hoe meer kleur er zichtbaar is. Wil je dus een lichtgrijze of licht bronzige spiegel, dan kies je voor de 4 mm dikke variant. Wil je dat de kleur iets meer benadrukt wordt, kies dan voor de 6 mm dikke variant.
   • Er zijn ook matte spiegels leverbaar. Deze zijn er in een de normale variant maar ook in de gekleurde spiegels.De matte afwerking is een etsing van het glas waardoor de spiegel mat en onderzichtig wordt. Door de matte finishing krijg je bij de standaard spiegel een soort aluminium uitstraling. De gekleurde varianten geven er een gekleurd effect aan. LET OP! Deze spiegels geven géén spiegelbeeld omdat het glas compleet ondoorzichtig is. Deze varianten worden gebruikt voor bijvoorbeeld de afwerking van kastdeuren of achterwand van een keuken. 
   • Tegenwoordig zijn er ook spiegels leverbaar die gehard zijn. Een leuk voordeel, want daarmee kun je een spiegeldeur of spiegelwand maken. De opbouw van deze spiegelsoort is wel anders dan die van de normale spiegels. Bij een normale spiegel zit de zilverlaag op de achterkant. Bij deze spiegelsoort zit die aan de voorkant. Dit is een duurzame chroom coating die de nodige duurzaamheidstests heeft ondergaan. Het product werd met succes getest voor klasse A gedefinieerd door de norm EN1096-2 'Gecoat glas' en voor de norm EN1036 'Spiegels en verzilverd glas voor buitengebruik'. Hiermee is het ook uitermate geschikt in extreem vochtige ruimtes. 
    Deze spiegel is overigens niet geheel ondoorzichtig waardoor deze, in bepaalde omstandigheden, kan worden gebruikt als doorkijkspiegel (ook wel genoemd als confrontatiespiegel of spion glas). De productnaam is SGG Mirastar, en deze is zowel gehard als ongehard leverbaar, en in verschillende dikten.

De dikte van de spiegel is mede afhankelijk van het formaat en hoe je deze gaat monteren. Om een `lachspiegeleffect` te voorkomen houd je het beste de basisregel in gedachte: "Hoe groter de spiegel is, hoe groter de kans op een vertekening van het spiegelbeeld". Bij grotere spiegels is het dus veiliger om een dikkere spiegel te kieze. Maar probeer de spiegel ook altijd zo vlak mogelijk te monteren. Des te vlakker deze gemonteerd is, des te kleiner de kans op vertekening is.

Gemiddeld genomen zit je met een 6 mm dikke spiegel altijd wel goed. Dit is vaak sterk genoeg en zal niet snel een vertekend beeld geven. Als je een extreem grote spiegel nodig hebt dan kies je weer liever voor de 8 mm dikke spiegel, hoewel dit niet vaak voorkomt. En wanneer je een spiegel nodig hebt die je op een deur of kastdeur wilt plakken dan volstaat de 4 mm dikke spiegel. Het beste monteer je deze dan met spiegeltape.

Als je gekleurde spiegels gaat toepassen (bijvoorbeeld brons, grijs of groen), houd er dan rekening mee: hoe dikker de spiegel hoe donkerder de spiegel. Het glas is namelijk door-en-door gekleurd en dikker glas = meer massa = donkerder.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de randen van je spiegel op maat te laten afwerken. Als de randen van de spiegel geheel in een kader of lijst komen, dan hoef je de randen niet persé te laten afwerken en zijn scherpe randen prima. De enige reden waarom je de randen dan zou willen afwerken is om het je bij de plaatsing wat makkelijker te maken zodat je je niet zou snijden aan de scherpe randen.

Komen de randen wel in het zicht, kies dan ALTIJD een polygeslepen randafwerking. Dit is een nette slijp bewerking en zorgt voor een gladde en onbeschadigde rand. Bij het snijden en breken van glas kunnen er aan de randen namelijk kleine beschadigingen ontstaan. Met het polyslijpen ben je verzekerd van een nette en gladde afwerking voor je spiegel op maat.

Als extra optie kan je ook nog kiezen voor een facetrand. Dit is een slijp afwerking die aan de aanzichtzijde van de spiegel wordt gemaakt. Door het schuin wegslijpen van een rand rondom de voorkant van de spiegel, krijg je een mooie afwerking en een extra dimensie aan je spiegel. Je kan zelf de breedte van de rand bepalen. Er zijn wel wat restricties i.v.m. de dikte van het glas; bij een 4 mm spiegel kan je tot maximaal 30 mm breed gaan, bij een 6 mm dikke spiegel kan je t/m 40 mm breed gaan en bij de 8 mm dikke spiegel kan je tot maximaal 50 mm breed gaan. Ook hiervoor geldt weer: randen in het zicht = polygeslepen randafwerking. Dan krijg je dus een facetrand met polygeslepen afwerking.

Er is de mogelijkheid spiegels te bestellen met een veiligheidsfolie. Deze folie zit achterop normaal spiegelglas geplakt en zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de spiegel er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de plakfolie blijven hangen. Als je dan toch kiest voor veiligheid, is het altijd verstandig om te kiezen voor een spiegel van 6 mm dike in combinatie met de veiligheidsfolie. De sterkte van de spiegel in combinatie met de folie zorgt voor optimale veiligheid.

We hebben ook een 4 mm spiegel met folie in het assortiment, maar dat adviseren we dan als alternatief te gebruiken op de 6 mm dikke spiegel met folie. Als je bijvoorbeeld niet zou uitkomen met de dikte of het gewicht van de spiegel (een 6 mm dikke spiegel weegt 15 kg/m2 en een 4 mm dikke spiegel weegt 10 kg/m2).

Er zijn verschillende kleuren spiegels verkrijgbaar. Bij deze spiegels zit de zilverlaag niet op een heldere glasplaat maar op een gekleurde glasplaat. Door de kleur van het glas krijgt de uitstraling die kleur ook mee. Een grijze spiegel bestaat dus uit grijs glas met een heldere zilverlaag.

De kleur van het glas zorgt voor de uitstraling van de spiegel en de duidelijkheid van spiegelbeeld. Hoe dikker de spiegel hoe donkerder en onduidelijkere het spiegelbeeld is. Het spiegelbeeld is op zichzelf wel helder en duidelijk maar wanneer je in een grijze spiegel van 6mm kijkt, lijkt het alsof je in het donker in een spiegel kijkt. Je ziet jezelf wel goed, maar je kan jezelf niet goed genoeg zien om als functionele spiegel te gebruiken. Een bronze spiegel is wat lichter van kleur dan de grijze spiegel waardoor deze toch een aardig helder en redelijke neutraal spiegelbeeld, maar met een lichte bruin tint.

Er zijn diverse kleuren spiegels, wij hebben ons echter beperkt tot de kleuren: normale spiegels, grijze spiegels, bronze spiegels en groene spiegels.

Deze spiegels zijn er in de variant met of zonder veiligheidsfolie. Voor het actuele assortiment kijk je het best op het assortiment voor interieur spiegels.

Dit zijn ondoorzichtige spiegels, je ziet hierin dus géén spiegelbeeld. Deze spiegels zijn aan de voorzijde geëtst oftewel mat gemaakt. Door deze matte laag kijk je dus niet op de zilverlaag en is er dan ook geen spiegelbeeld zichtbaar. Omdat de geëtste laag wel licht door laat, wordt dit op de zilverlaag gereflecteerd. Deze reflectie slaat dan weer op etslaag waardoor de spiegel een mooie matte uitstraling krijgt. Deze soort is ook leverbaar bij gekleurde spiegels. Deze spiegel soort wordt vaak gemonteerd in/op een kastdeur, schuifdeur of keuken achterwand.

SGG Mirastar is een speciale spiegelsoort die je niet als standaardspiegel kan gebruiken. Mirastar heeft een chroomcoating aan de voorzijde van de spiegel in plaats van een metaal/zilverlaag aan de achterzijde van de spiegel. Door deze chroomcoating is de spiegel ook als geharde spiegel uit te voeren. Deze geharde veiligheidsspiegel kan je dan gebruiken als douchewand of (douche) deur. De chroom coating is niet helemaal dekkend waardoor je er bij bepaalde lichtomstandgheden doorheen kan kijken. Je kan deze glassoort niet zomaar als standaard spiegel gebruiken omdat de montagematerialen (zoals spiegellijm- en tape) aan de voorzijde zichtbaar kunnen zijn. Op de productpagina kan je bij het tabje "downloads" een brochure vinden van de fabrikant.

Mirastar is een mooi product wat veelzijdig kan worden toegepast. Door de chroomcoating is deze ook uitermate geschikt voor extreem natte ruimtes/situaties. Hij kan bijvorbeeld ook goed gebruikt worden als spiegel voor in de tuin. De chroomcoating voldoet aan de nodige eisen wat betreft hardheid en krasbestendigheid. Echter, omdat de chroomcoating op het glas ligt (in plaats van achter glas zit) zullen krassen in de glimmende coating wel beter/sneller zichtbaar zijn, omdat deze in de coating zelf komen.

Een maatwerk spiegel voor je interieur kan je niet vergelijken met een standaard formaat spiegel die op voorraad ligt. Een maatwerk spiegel vergt nog productie, planning en apart vervoer als we je bestelling hebben gehad. En dit kost uiteraard meer tijd dan een standaard artikel wat je uit het schap haalt en via een pakketdienst verzend. Een maatwerk spiegel kunnen we hierdoor niet binnen 3 dagen leveren.

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van enkele dagen tot soms wel 5 weken; oftewel dit it is erg afhankelijk van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met de volgende productie/levertijden:

standaard glas en spiegels: ca. 5 - 15 werkdagen
veiligheidsspiegel met facetrand: ca. 15 - 25 werkdagen

(bovenstaande betreft ook eenvoudige modellen, rondom plat polyslijpen en/of facetrand en op basis van levering. Bovenstaande is louter indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Drukke perioden

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd van ca. 1 week en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Ook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

Leverings planning

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. De planning van de routes kan je vinden op de pagina leveren & afhalen. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je spiegel op te halen bij 1 van de afhaallocaties, wil dat niet zeggen dat je bestelling ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijgen hun spiegels aangeleverd vanuit een centrale productielocatie, en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 400,- is de levering gratis. Maar als je bestelling minder is dan € 400,- moeten we je hiervoor (helaas) transportkosten in rekening brengen. We zouden het liefst alles gratis leveren, maar onze glasprijzen zijn te scherp om ook de levering voor "kleinere bestellingen" gratis te kunnen doen. De leveringen vinden plaats volgens een vast routeschema wat is ingedeeld op postcodegebieden. De details kun je vinden op onze pagina "Leveren/Afhalen".

En vind je de verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen. Helaas rekenen de meeste afhaallocaties een kleine bijdrage voor de handeling van de bestelling. Voor de afhaallocaties en details over het afhalen verwijzen we je ook even door naar onze pagina "Leveren/Afhalen".

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...

start met samenstellen
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 341 beoordelingen