Passpiegel op maat bestellen

Er zijn veel verschillende soorten spiegels te koop. Maar welke kun je het best als passpiegel gebruiken? En hoe monteer je deze? Om het makkelijk voor je te maken hebben we een voorselectie gemaakt van verschillende soorten passpiegels, de meest voorkomende kleuren, randafwerkingen, extra opties, bevestigingsmaterialen en onderhoudsmiddelen.

Stap 1 Kies model
Help

We hebben hier geprobeerd een selectie te laten zien van de meest voorkomende modellen van passpiegels. Natuurlijk zijn er veel meer modellen mogelijk. Stuur ons even een e-mail als je een model wilt bestellen die niet op de website staat. Dat kan eenvoudig via het contactformulier, waar je ook een afbeelding kan uploaden met je vraag.

Kies het goede basismodel voor jouw situatie. Als je bijvoorbeeld een passpiegel met een schuine zijde nodig hebt, dan klik je daarop. Vervolgens verschijnen er een aantal sub-modellen; dit is hetzelfde model als het basismodel maar dan elke keer een kwartslag gedraaid. Klik vervolgens op het juiste model passpiegel voor jouw situatie. In de volgende stap kan je dan de afmetingen ingeven.

  • Rechthoek
  • Eén schuine zijde (model 1)
  • Eén schuine zijde (model 2)
  • Eén afgesneden hoek (model 3)
  • Eén afgesneden hoek (model 4)
  • Toog (model 65: H1 = Helft breedte)

Stap 2 Geef de afmeting in
Help

Er wordt gekeken welke spiegelsoorten kunnen worden gebruikt voor jouw opgegeven specificaties. Als de afmeting te groot of te klein is dan heeft dat effect op de volgende stap van de configurator. Het is namelijk niet altijd technisch mogelijk alles te leveren wat je graag zou willen hebben. Een spiegel van 10 meter breed kan bijvoorbeeld niet, en hele kleine spiegeltjes zoals 70 x 70 mm (7 x 7 cm) kunnen we ook niet leveren. Neem contact met ons op wanneer je iets wilt bestellen wat volgens de configurator niet kan.

Geef de afmeting van de passpiegel in. Je kan zelf kiezen of je dit in mm of cm doet. We kunnen niet alle afmetingen maken en/of leveren. Wanneer de door jouw opgegeven afmeting te groot of te klein is om gemaakt te worden, dan zal stap 3 niet open gaan. Check de afmeting goed als stap 3 dus dicht blijft.

Maak uw keuze:
Ga verder naar stap 3
Vul alle maten in MM of CM in om verder te gaan.

Stap 3 Kies je spiegelsoort
Help

In deze stap worden alle spiegels getoond waarvan wij denken dat je deze als passpiegel kunt gebruiken. Op basis van het door jouw gekozen model en afmetingen in de vorige stappen, kan je in deze stap de artikelen selecteren die technisch mogelijk zijn om te maken en leveren. Wanneer een artikel niet geselecteerd kan worden, heeft dat te maken met de keuze(n) in de vorige stap. De afmeting kan bijvoorbeeld te groot of te klein zijn waardoor we de passpiegel niet kunnen maken.

Selecteer hier je gewenste passpiegel. Als je meer informatie wilt zien over het product, klik dan op het vergrootglas icoontje. Daar kun je ook informatie vinden over de indicatieve levertijd. Deze staat in werkdagen vermeld.

Aanvullende informatie over levertijden kun je hier vinden: Levertijd maatwerk glas en/of spiegels


Stap 4 Kies de gewenste randafwerking
Help

We laten hier de meest voorkomende randafwerkingen zien. Er zijn nog wel meer mogelijkheden zoals verstek slijpen en rond polyslijpen (C-slijpen) etc. Als je hiervan een prijs wilt ontvangen kan je het beste even contact opnemen via het contactformulier. Het kan gebeuren dat je niet alle randafwerkingen kan kiezen, dat heeft te maken met de technische beperkingen bij sommige glassoorten en glasdikte. (bijvoorbeeld dat het glas te dun is of dat het niet mogelijk is vanwege de gekozen vorm van het glas)

Kies de randafwerking die je aan je passpiegel wilt laten maken. Bij het op maat snijden en breken van de passpiegel zijn de randen onafgewerkt (kleine schelpjes en randbeschadigingen) en deze randen zijn vlijmscherp (lijkt op de randen van gebroken glas). Dat is geen probleem als je de passpiegel in een kader of lijst gaat plaatsen. Maar aangezien passpiegels vaak niet in een lijst komen hebben we in deze stap alleen de opties aan staan met polygeslepen randen.

Als de randen in het zicht komen dan zal je altijd een polygeslepen randafwerking moeten kiezen. Ook als je de passpiegel rondom opsluit in een nis, wilt integelen of stuccen, dan blijven de randen zichtbaar en is het verstandig te kiezen voor de polygeslepen randafwerking.

Voor een extra luxe uitstraling kan je kiezen voor een facetrand. Dit is een geslepen rand aan de voorkant van de passpiegel waardoor je een extra dimensie geeft aan je spiegel. Als je voor de optie kiest, dan kan je ook de breedte opgeven van de facetrand. Deze is afhankelijk van de glasdikte en glassoort.

Plat polygeslepen randen

Plat polygeslepen randen

De randen zijn netjes geslepen en afgewerkt, deze afwerking is noodzakelijk als de randen in het zicht komen, of tegen elkaar moeten aansluiten

U kunt deze afwerking helaas niet kiezen. Het kan niet worden gemaakt in de maat en dikte die u hebt opgegeve
Plat polygeslepen met facetrand

Plat polygeslepen met facetrand

Hetzelfde als polygeslepen randafwerking, echter met facetrand eraan. Alleen kiezen als de randen in het zicht komen of tegen elkaar moeten aansluiten

U kunt deze afwerking helaas niet kiezen. Het kan niet worden gemaakt in de maat en dikte die u hebt opgegeve

Stap 5 Kies de gewenste hoek
Help

Afgeronde hoeken geven de passpiegel glooiende, ronde hoeken in plaats van de hoekig afgewerkte hoeken. De prijs hiervan varieert per glasdikte, de grootte van de ronding (uitgedrukt in radius) en de combinatie met een mogelijke randafwerking. Een afgeronde hoek met facetrand is bijvoorbeeld lastiger te maken dan een afgeronde hoek zonder facetrand, en dus ook duurder.

Als extra bewerkingsoptie kan je kiezen voor een afgeronde hoek (in plaats van een standaard 90 graden, rechte hoek). Dat wordt aangeduid met de radius. Als je de standaard hoek wilt hebben, klik je op het linker plaatje. Als je afgeronde hoeken wil hebben, dan kies je voor het rechter plaatje.
LET OP! Facetgeslepen randen zijn bij afgeronde hoeken alleen mogelijk bij een spiegeldikte vanaf 6 mm en de radius van de hoek moet dan minimaal 15 mm zijn !!

thumb

Standaard hoeken

Kies deze optie als je normale, rechte hoeken wilt hebben

U kunt deze optie helaas niet kiezen. Het kan niet worden gemaakt in de maat en dikte die u hebt opgegeven
thumb

Afgeronde hoeken

Kies deze optie als je afgeronde hoeken wilt hebben. Als je hiervoor kiest, kan je in de volgende stap het aantal afgeronde hoeken en de mate van de ronding ingeven

U kunt deze optie helaas niet kiezen. Het kan niet worden gemaakt in de maat en dikte die u hebt opgegeven

Stap 6 Gaten boren (optioneel)
Help

Er zijn verschillende soorten boorgaten mogelijk. Je kan deze toevoegen door bij het juiste boorgat, het aantal gaten en de diameter in te vullen. Met het "+" symbool kan je een regel toevoegen. En met het "-" symbool de regel weer weghalen. Na het invullen zul je nog wel op de knop "Bereken en voeg toe" moeten aanklikken. Daarmee worden de opgegeven boorgaten berekend en weergegeven in de prijs.

Deze stap is alleen bedoelt om het aantal gaten aan te geven. Nadat je de bestelling hebt geplaatst en betaald ontvangen we per mail graag een detailtekening met de positie van de boorgaten. Er zijn wat technische beperkingen m.b.t. het aanbrengen van de boorgaten. Als na het plaatsen van de bestelling blijkt dat de gaten niet kunnen worden gemaakt zullen we contact met je opnemen.

In deze stap kan je verschillende soorten boorgaten toevoegen waaronder simpele boorgaten en enkele of meervoudigde stopcontactsparingen. Je kan ook meerdere gaten of soorten gaten in 1 glasplaat laten boren.
Extra gaten kan je toevoegen door op het " + " symbool te klikken achter de diameter. En je kan deze weer weghalen met het " - " symbool.

Als je gaten besteld hebben we daarna een tekening nodig met de exacte positie van de boorgaten. Deze tekening kan je naar ons mailen nadat je de bestelling hebt geplaatst en betaald.

Kies hieronder de boorgaten die je zou willen toevoegen en voer de juiste diameter in.

Ja

Stap 7 Kies montagemateriaal (optioneel)
Help

Hier laten we alle mogelijke manieren van bevestiging zien die voor passpiegels mogelijk zijn. Als iets niet mogelijk is, komt dit door de passpiegel die je hebt samengesteld. Zo kan je bijvoorbeeld geen spiegeltape of blinde bevestigingsset monteren op een passpiegel met veiligheidsfolie. We proberen met deze technische ondersteuning fouten te voorkomen en het makkelijker voor je te maken. Wil je toch een bevestiging kiezen die geblokkeerd staat voor keuze? Rond dan eerst je bestelling af en bestel deze daarna als los artikel. Maar we raden dit uiteraard niet aan! En kom je er niet uit? Of mis je artikelen? Neem dan even contact op met ons via de chat of het contactformulier.

Kies hier de materialen die je wilt gebruiken voor de montage van je passpiegel. Deze stap houdt al rekening met het gewicht van je samengestelde passpiegel en er wordt ook gekeken of de montagematerialen geschikt zijn voor jouw gekozen spiegelsoort.

Een blinde montageset kan bijvoorbeeld niet op een passpiegel met veiligheidsfolie omdat de zelfklevende platen daar niet goed op hechten. Je zal dan ook alleen maar iets kunnen kiezen in deze stap dat daadwerkelijk bij jouw samengestelde passpiegel past.


Spiegel ophangsysteem EM08 (blinde montage)
Spiegel ophangsysteem EM08 (blinde montage)

€ 23,25 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Luxe spiegelklem (met veer)
Luxe spiegelklem (met veer)

€ 7,25 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Standaard spiegelklem (met veer)
Standaard spiegelklem (met veer)

€ 5,30 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Spiegelprofiel (5 meter)
Spiegelprofiel (5 meter)

€ 63,50 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Spiegel ophangsysteem EM16 (blinde montage)
Spiegel ophangsysteem EM16 (blinde montage)

€ 24,25 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Spiegel ophangsysteem EM24 (blinde montage)
Spiegel ophangsysteem EM24 (blinde montage)

€ 38,00 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Den Braven Mirrorfix-MS spiegellijm wit, koker 290 ml
Den Braven Mirrorfix-MS spiegellijm wit, koker 290 ml

€ 11,75 per stuk

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Spiegeltape Coroplast 5 meter
Spiegeltape Coroplast 5 meter

€ 6,00 per stuk

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Spiegeltape Coroplast 10 meter
Spiegeltape Coroplast 10 meter

€ 11,75 per stuk

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Ronde spiegelklem Ø 20 mm 5508.30.2 (chroom)
Ronde spiegelklem Ø 20 mm 5508.30.2 (chroom)

€ 15,30 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Vierkante spiegelklem 5508.30.1 (chroom)
Vierkante spiegelklem 5508.30.1 (chroom)

€ 17,75 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze
Klipp spiegelklem glans chroom (4 stuks)
Klipp spiegelklem glans chroom (4 stuks)

€ 18,25 per set

magnifier
dit item kan niet worden gekozen vanwege een eerder gemaakte keuze

Stap 8 Kies onderhoud en reinigingsproducten (optioneel)
Help

Voor je passpiegel hebben we ook een aantal onderhouds- en schoonmaakartikelen. Selecteer eerst het artikel en vul daarna de aantallen in.

Bij deze stap kan je nog wat onderhoudsartikelen bestellen voor je passpiegel. Klik op het artikel wat je wilt bestellen, vul daarna de aantallen in. Je kan hier meerdere producten selecteren. Als je niets wilt bestellen, sla deze stap dan over.


Airosol glas cleaner 400 ml
Airosol glas cleaner 400 ml

€ 6,50 per stuk

magnifier
Clean-X REPEL glas- en oppervlaktereiniger 950 ml
Clean-X REPEL glas- en oppervlaktereiniger 950 ml

€ 12,30 per stuk

magnifier

Stap 9 Kies gereedschap en/of montagehulpmiddelen (optioneel)
Help

Om het (ver)plaatsen van je passpiegel(s) wat makkelijker te maken hebben we wat handige gereedschappen en beschermingsmiddelen geselecteerd. Uiteraard hebben we veel meer gereedschappen, hulpmiddelen en beschermingsmiddelen in het assortiment. Kijk daarvoor op de pagina: https://www.glasboertje.nl/gereedschap-pbm 

We bieden je nog wat handige materialen aan voor het verplaatsen en/of monteren van je passpiegel. Klik op het artikel wat je wilt bestellen, vul daarna de aantallen in. Je kan hier meerdere producten selecteren. Als je niets wilt bestellen, sla deze stap dan over.


Wood's Powr-grip N4000 glaszuiger, capaciteit 57 kg
Wood's Powr-grip N4000 glaszuiger, capaciteit 57 kg

€ 67,40 per stuk

magnifier
Wood's Powr-grip N4950 glaszuiger, capaciteit 57 kg
Wood's Powr-grip N4950 glaszuiger, capaciteit 57 kg

€ 145,60 per stuk

magnifier
Ventosa WH-9602 glaszuiger, capaciteit 50 kg
Ventosa WH-9602 glaszuiger, capaciteit 50 kg

€ 56,90 per stuk

magnifier
Towa Katana snijvaste handschoen, maat XL
Towa Katana snijvaste handschoen, maat XL

€ 14,00 per paar

magnifier
Towa Katana snijvaste handschoen, maat L
Towa Katana snijvaste handschoen, maat L

€ 14,00 per paar

magnifier
Sacobel griphandschoen, maat M
Sacobel griphandschoen, maat M

€ 5,00 per paar

magnifier
Sacobel griphandschoen, maat L
Sacobel griphandschoen, maat L

€ 5,00 per paar

magnifier

Stap 10 Kies voor het verpakken van je bestelling (optioneel)
Help

Verpakken kan alleen tot een afmeting van 1000 x 2000 mm. Daarboven is het technisch niet mogelijk je passpiegel te verpakken.

thumb

Het verpakken van je passpiegel is alleen nodig voor je eigen gemak; als je de passpiegel nog moet opslaan of zelf moeten vervoeren. Voor het vervoer en levering vanuit de fabriek naar jouw afleveradres hebben wij geen verpakking nodig. Spiegels worden met speciale glasauto's vervoerd en geleverd. Als er onderweg iets mis gaat is dat ons risico. Verpakken is dus echt alleen voor je eigen gemak.

Als je na deze stap klaar bent, bevestig dan je bestelling door op de button onderaan de configurator te klikken "plaats in winkelmandje" of "plaats bestelling".

Sorry, we kunnen je samengestelde ruit of spiegel niet verpakken. Verpakken kan vanaf 4 mm dikte en tot een afmeting van maximaal 1000 x 2000 mm.
Maar wees gerust! Voor het vervoer gebruiken we speciaal glastransport. Inpakken is niet nodig voor het vervoer, alleen voor je eigen gemak zou dit nodig kunnen zijn.

Stap 11 Merk op sticker op spiegel (optioneel)

Voor projecten of grotere bestellingen kan het nuttig zijn om merken of klantnamen op de stickers op de spiegels te hebben staan.

in deze stap kan je een merk/naam aangeven die je hierop wilt hebben staan. Deze kan maximaal 20 karakters lang zijn.

Dit is niet verplicht, laat het veld gewoon leeg als je geen merken op de sticker van de spiegels nodig hebt.