Dubbel glas

Dubbel glas is de benaming van glas dat bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte. De glasplaten zijn aan elkaar verbonden met een kader en de luchtdichte tussenruimte kan optioneel gevuld worden met Argon of Krypton gas. Er zijn een verschillende soorten dubbel glas en de specifieke toepassing en bijbehorende eisen die aan het glas worden gesteld bepalen de samenstelling van het dubbelglas. En dan uiteraard ook in in welke groep het dubbel glas valt. We kennen onder andere de volgende groepen (staan helaas nog niet allemaal op onze website maar volgen snel):

 

Hr+(+) glas

Hoogrendementsglas is isolerende beglazing die veelal in woningen wordt toegepast om de warmte binnen de woning te houden. De HR coating die aan de binnenzijde van het isolatieglas in combinatie met de Argon gasvulling in de spouw van de ruit, zorgt voor een optimale warmte-isolerende werking. Je kan dit glas bestellen met verschillende breedtes en soorten afstandshouders (alumiunium of thermisch onderbroken). Tevens kan je kiezen welk glas je aan beiden zijden van het glas wilt hebben. En alles wordt op maat gemaakt.

 

Zonwerend isolatieglas

Zonwerend glas is ook isolerende beglazing, echter met een extra eigenschap om de zonnewarmte buitenshuis te houden. Je moet dan denken aan serres of gevels die het grootste deel van de dag in de zon staan en waar je de warmte niet binnen wilt hebben. Je gebruikt dit vooral bij lichtstraten, serrebeglazing of dakbeglazing. De zonwerende coating is zwaarder en iets donkerder van kleur dan de standaard HR coating. Een donkerdere coating komt ten goede van de warmtewering van de zon maar ten last van de lichttoetreding in je woning. Het is dan een beetje zoeken naar de juiste balans voor jouw situatie.

 

Geluidswerend isolatieglas

Geluidswerend glas is bedoelt om geluid te weren. Als je bijvoorbeeld in de buurt van een station, drukke winkelstraat, snelweg, luchthaven of industrieterrein woont zoek je een oplossing om het geluid buiten te houden. Ook dit glas bestaat uit twee ruiten met een ruimte tussen het glas. De eisen van geluidswering zijn bepalend voor de keus van de twee glasplaten en de breedte van de spouw. Tevens heeft dit glas bepaalde warmte isolerende eigenschappen.