Vacuümglas 'Premium Plus' 8,3 mm (U-waarde 0,40)

Glasdikte 8,3 mm met U-waarde 0,40

(meer informatie)
Art. nr.
301640
€ 338,80
per m²
Levertijd: 4-5 maanden
 • Korte levertijden (ook van maatwerk glas en spiegels)
 • Perfecte kwaliteit en voordelig geprijsd
 • Uitmuntende klantenservice
 • Gratis verzending vanaf € 500,- (incl. BTW)
 • Leveren in NL en Vlaanderen (m.u.v. Waddeneilanden) of afhalen in NL
 • Betalen met o.a. iDeal, Riverty, Billink, Bancontact, PayPal, Creditcard

Vacuümglas bestaat uit twee glaspanelen met een hele kleine tussenruimte van slechts 0,3 mm. Deze ruimte is volledig vacuüm waardoor er geen contact is tussen de twee ruiten. Hierdoor blijft de kou van buiten op de buitenruit en zal deze niet doortrekken naar de binnenruit. Op de binnenruit zit een warmte isolerende coating die de warmte van binnenzijde terug reflecteert de woning in. Warmte zal daardoor niet verloren gaan door de koude ruit aan de buitenzijde van de woning. 

Omdat de ruimte tussen de twee ruiten vacuüm is, willen de twee ruiten naar binnen buigen. Om te voorkomen dat de glasplaten in het midden tegen elkaar aan komen en te garanderen dat er overal een spouw van 3 mm blijft, zitten er op meerdere plekken tussen het glas zeer kleine afstandshoudertjes. Deze zijn nauwelijks zichtbaar maar zijn noodzakelijk om de isolatiewaarde van het vacuümglas te behalen en te behouden. We noemen dit "micro-spacers". Deze spacers zijn kleiner dan de spacers die de meeste andere merken vacuümglas toepassen. Als je goed kijkt kan je deze zien zitten. Deze zitten bij normaal isolatieglas niet tussen het glas maar zijn voor vacuümglas noodzakelijk. Dat is een concessie die je zal moeten doen als je hoge isolatiewaarden wilt behalen met dun glas.

Om de twee ruiten luchtdicht van elkaar af te sluiten zit er aan de randen van het glas (tussen het glas) een afdichting. Bij deze ruit is deze ca. 10 mm hoog en is rood/geel van kleur. In de hoeken van het glas is deze rond. Het kan zijn dat dit na montage in een lage sponning zichtbaar kan zijn. Dit is inherrent aan deze glassoort en helaas niet te veranderen. 

 

Kenmerken vacuümglas "Premium Plus" 8,3 mm (U-waarde 0,40):

 • Dubbel glas (isolatieglas) van totaal 8,3 mm dik; bestaande uit twee geharde glasplaten van 4 mm met een zeer dunne vacuüm spouw ertussen (deze spouw is 0,3 mm)
 • De buitenruit is helder gehard glas 4 mm, deze komt aan de buitenzijde van de woning
 • De binnenruit is helder gehard glas 4 mm en heeft een zwaardere HR coating aan de binnenzijde van de spouw. Deze ruit komt aan de binnenzijde van de woning voor een optimale isolatie
 • De geluidsisolatie is erg goed en vergelijkbaar met een triple isolatieruit (dB >36)
 • De vacuüm afdichtingsstrip is 10 mm hoog en rood/geel van kleur. Bij een lagere sponning kan een stukje van de strip zichtbaar zijn
 • Voor een goede glasmaat meet je de strakke sponningmaat en trek je de omtrekspeling er vanaf
 • Minimaal leverbare afmeting: 250 x 250 mm
 • Maximaal leverbare afmeting: 1480 x 2480 mm
 • Dit glas weegt 20 kg per m²
 • De vermelde prijs is een m² prijs
 • Op maat samen te stellen in de glasconfigurator

 

Vacuümglas "Premium Plus" 8,3 mm (U-waarde 0,40) wordt door ons:

 • Op maat geleverd
 • Geleverd volgens opgegeven specificatie (let op! voor glas gelden productie toleranties!)
 • Geleverd op afleveradres. Ophalen is ook mogelijk, de ophaalopties staan vermeld op de betaalpagina

 

Aandachtspunten:

 • Je bent zelf te allen tijde verantwoordelijk voor het toepassen van de in jouw land geldende veiligheidsnormen- en eisen ! In Nederland is dat onder andere de NEN-3569:2011 (“Vlakglas voor gebouwen – Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas – Eisen” voor Nederland). Dit glas voldoet aan aan de NEN-3569 maar is niet gelaagd. Hierdoor kan je dit product niet gebruiken bij situaties waar eisen worden gesteld aan doorvalbeveliging zoals buiten gevelbeglazing op een verdieping.
 • Let er goed op dat je de juiste glasaftrek hanteert bij het bestellen van het isolatieglas, volgens de NPR 3577
 • Plaats het glas volgens de NPR 3577. Als je hier niet aan voldoet vervalt de garantie op het isolatieglas. Gebruik ook de juiste beglazingsblokjes, beglazingsband en beglazingskit
 • Isolatieglas is behoorlijk zwaar; Vanuit ARBO wetgeving mag je niet meer dan 20 kg tillen. De kans dat de chauffeur tilhulp nodig heeft bij de levering is vrij groot. De extra handjes zullen op moment van levering aanwezig moeten zijn en zal je zelf moeten organiseren
 • Laat het glas NOOIT op de vloer rusten, plaats er altijd iets tussen zoals een houten latje, deken, vloerkleed etc. Als glas op een harde ondergrond wordt gezet is de kans op beschadiging heel groot. Dit geldt ook voor contact met de muur en andere harde oppervlakten. Bescherm het glas, het is en blijft een kwetsbaar product
 • Werk met beleid het juiste gereedschap en de juiste Persoonlijke Beschermings Materialen
 • Voor het beoordelen van klachten ten aanzien van de kwaliteit van isolatieglas zijn richtlijnen opgesteld. Deze worden door de gehele glasbranche op dezelfde manier gehanteerd bij de beoordeling van klachten. Deze richtlijnen staan in het tabje "downloads" op deze productpagina
Specificaties
Art. nr.301640
MerkLandVac
Buitenruit isolatieglas (buitenzijde woning)half/durci gehard glas 4 mm
Binnenruit isolatieglas (binnenzijde woning)half/durci gehard helder glas 4 mm, met HR coating
Glasdikte in mm8
Glas kleurhelder
LTA (Licht Toetredingsfactor in %) 68
dB-Waarde (Geluids Isolatie in decibel) >36
U-Waarde (Warmte isolatiewaarde in W/m²-K) 0,4
Minimale productiemaat250 x 250 mm
Maximale productiemaat1480 x 2480 mm
Verwachte levertijd4-5 maanden
Leveringsomvangop maat gemaakt
Leveringseenheidper m²
Verpakkingonverpakt
Verzendkosten Nederland39,50
Verzendkosten België39,50
Verzendkosten rest EuropaZie de betaalpagina voor de actuele tarieven
Afhalen mogelijk?Ja, ophalen kan in:, Oosterhout (Noord-Brabant), 's-Hertogenbosch
Minimum m² (per stuk)0.30
Geen Vragen

Kan mijn bestelling worden geleverd?

Bij GlasBoertje bezorgen we maatwerk glas en spiegels in heel Nederland en het Nederlandstalig deel van België. Speciaal glastransport zorgt ervoor dat je bestelling veilig en onbeschadigd aankomt, zonder risico op breuk tijdens het transport. Je hebt de mogelijkheid om zowel een factuuradres als een afleveradres op te geven, wat ideaal is voor ondernemers die op verschillende locaties glas nodig hebben.

De glasbestelbusjes van onze vervoerder zijn speciaal uitgerust om glasplaten en spiegels optimaal te kunnen vervoeren. Houd er rekening mee dat de chauffeur glas en spiegels tot maximaal 20 kg en maximaal 1000 x 2000 mm alleen kan lossen. Voor grotere afmetingen of zwaardere panelen vragen we om hulp bij het tillen, dus zorg ervoor dat er iemand aanwezig is om de chauffeur te assisteren. Bij hele grote en zware panelen zijn zelfs meerdere mensen noodzakelijk.

De levering vindt plaats op de begane grond, bij de eerste deur. Helaas is levering op verdiepingen niet mogelijk vanwege de planning en route voor die dag. We willen benadrukken dat dit ook gebruikelijk is bij andere glaswebshops, maar wij communiceren dit graag duidelijk om misverstanden te voorkomen.

Heb je nog vragen of speciale verzoeken met betrekking tot de levering? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Bij GlasBoertje streven we ernaar om je bestelling netjes en op tijd afgeleverd te krijgen, en we zijn altijd blij om je te helpen met al je glas- en spiegelbehoeften. Vertrouw op onze expertise en heldere communicatie voor een zorgeloze levering.

 

Wanneer wordt er geleverd?

Om glastransport efficiënt te laten verlopen leveren we volgens vaste routes. In het kaartje staan getallen; dit zijn de eerste twee getallen van je postcode. De kleur op de kaart vertegenwoordigt een routedag. Kijk in de legenda om te zien welke kleur bij welke afleverdag hoort. Als de levering alleen losse onderdelen betreft (en dus geen maatwerk glasproducten), dan zullen we hiervoor de pakketdienst inschakelen. Deze bezorgen je pakket vaak binnen enkele werkdagen (mits bij ons of bij onze leverancier op voorraad). Je zal hiervan een track-en-trace mail over ontvangen, indien deze beschikbaar is. Kijk op de productpagina´s voor een indicatie van productie/levertijd.

De levering van glasartikelen is te vergelijken met de levering van een wasmachine of bankstel. Het is een duurzaam en delicaat product wat je niet zomaar met de pakketdienst laat afleveren. Het wordt netjes geleverd en het is dan wel wenselijk dat er iemand aanwezig is op het moment van levering. Je ontvangt ruim vantevoren een afleverdatum per e-mail. En de middag vóór de levering sturen we je nog een SMS met een tijdsindicatie van levering.

Mocht je niet thuis kunnen zijn dan zijn er voldoende andere mogelijkheden; we kunnen bij de buren leveren, achter in de tuin, onder een carport of in de schuur neerzetten of een andere plaats die je zelf veilig acht. Of de levering een week doorschuiven etc. etc. Meldt dit a.u.b. wel tijdig aan ons zodat de chauffeur vooraf duidelijke instructies heeft. Hiermee voorkomen last-minute uitzoekwerk als de chauffeur bij je voor de deur staat en onverwacht niemand aantreft. Als de chauffeur niemand aantreft bij de levering en niet weet wat hij met de bestelling moet doen, dan zal deze de spullen mee retour nemen en schuift de levering een week op. Helaas zijn we dan genoodzaakt de transportkosten voor deze extra levering wel door te berekenen.

Leveringsschema vanaf 27 Maart 2023

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ook dat kan! Geef dan bij het afronden van je bestelling aan dat je de bestelling graag zou willen ophalen. De afhaal locaties staan op de betaalpagina vermeld. Op het moment dat je bestelling daar klaar zal staan, zullen we je informeren over de ophaalmogelijkheden, tijden etc. etc. Er zijn een aantal afhaallocaties die kosten doorberekenen voor het ontvangen van je bestelling en de afhandeling voor het afhalen van je bestelling. Deze kosten worden ook aan ons doorberekend en we moeten deze helaas ook aan jou doorberekenen, hoe vervelend we dit ook vinden... De losse producten (niet-glas producten) liggen niet op alle afhaal locaties op voorraad en deze zullen we naar je moeten opsturen. Deze verzendkosten zullen we helaas ook moeten doorberekenen. Deze staan ook vermeld op betaalpagina, als totaal bij de afhaalkosten van de afhaallocaties.

Een aantal afhaallocaties zijn beperkt in openingstijden. Dit zijn bedrijfslocaties die normale kantoortijden kennen en sommige locaties zijn op vrijdagmiddag om 15:00 uur gesloten. Houdt hier wel rekening mee als je kiest voor afhalen. Afhalen bij GlasBoertje kan natuurlijk ook, dan zijn we wat flexibeler wat tijden betreft.

Wanneer je kiest voor de afhaal optie dan is het vanzelfsprekend dat het risico van breuk en/of beschadiging bij het afhalen ook wordt overgedragen. Controleer bij afhalen je bestelling dus goed voordat je deze meeneemt.