Hoe kan ik lijm en kit aanbrengen?

Er zijn veel verschillende lijmen en kitten leverbaar. Elke toepassing heeft weer een andere manier van aanbrengen, verwerken en afwerken. We hebben bij de verschillende lijm- en kitproducten instructiefilmpjes van de fabrikant staan. Als je aanvullende informatie zoekt kan je uiteraard ook op de website van de fabrikant, op YouTube of via Google nog meer informatie vinden hierover.

 

Consument en kleinverbruik

De beglazingskit, montagekit en siliconenkit die wij leveren zit voor de consument en kleinverbruiker verpakt in een hardplastic koker met een inhoud van 290 of 310 ml. Om de lijm te verwerken zal je de koker aan de bovenkant open moeten snijden en de bijgeleverde kokertuit erop moeten draaien. Vervolgens plaats je de koker in een kitpistool. Door het indrukken van de hendel van het kitpsitool komt de lijm/kit uit de kokertuit.

 

Professional en dagelijks gebruik

De professional gebruikt vaak veel kit en lijm en zal daardoor eerder gebruik maken van worsten van 600 ml inhoud. Deze hoef je niet elke keer te vervangen, in verhouding zijn worsten goedkoper en het afval wat eraf komt is niets anders dan een klein propje zacht plastic. Oftewel: goedkoper, sneller werken en minder milieubelasting. Voor het verwerken van worsten is een ander soort kitpistool nodig. 

 

Kitpistool

Als je bij GlasBoertje lijm of kit koopt in een koker of worst, dan zit hier géén kitpistool bij. Deze zal je nog apart moeten bestellen, elders kopen of lenen van iemand. En grote kans dat je al een kitpistool in je gereedschapskist hebt zitten.