Blog

Mei 2022

Mei 2022

10% korting op alle online bestellingen!

Deze actieperiode loopt van 26 t/m 29 mei en is van toepassing op alle online bestellingen. We geven hierbij 10% korting op de normale verkoopprijs van alle producten. De verzendkosten en eventuele kleine ordertoeslagen en/of betaalkosten zijn uitgesloten van deze korting.

 

26 mei 2022
82 viewed
Glasprijzen met variabele toeslagen

Glasprijzen met variabele toeslagen

"Wat is een variabele toeslag en wat doet dat met de prijs?"

De verkoopprijs van glas bestaat met name uit de grondstoffen, machines en gebouwen die nodig zijn voor de productie van het basisglas (smeltovens), de energie die nodig is voor deze productie, de logistiek om het glas op te slaan en te vervoeren en uiteindelijk de kosten die gemaakt worden om het glas op maat te snijden en slijpen tot een eindproduct bij de glashandels. Aangezien de energieprijzen de laatste tijd enorm zijn gestegen wordt de productie van basisglas duurder wat uiteindelijk weer zorgt voor een hogere verkoopprijs...

31 maart 2022
167 viewed
Prijsaanpassingen juli 2021

Prijsaanpassingen juli 2021

"Waarom moet ik meer gaan betalen voor dezelfde producten?"

Met enige regelmaat krijgen wij van onze leveranciers prijsverhogingen aangerekend. Deze hebben betrekking op de productprijzen en soms ook op de transportkosten. De mate van de verhoging en de ingangsdatum verschilt per leverancier. Het laatste 1,5 jaar hebben we de nodige prijsverhogingen gehad die we nooit hebben doorgevoerd op onze website. Maar we ontkomen er niet aan om deze alsnog door te voeren. We proberen kort uit te leggen waarom deze verhogingen worden doorgevoerd en wat dit betekent voor de prijzen.

1 juli 2021
534 viewed
Glazen tafelblad bestellen

Glazen tafelblad bestellen

"waar moet ik rekening mee houden bij het bestellen van een tafelblad?"

Een glazen tafelblad is niet zo moeilijk, maar waar begin je precies? Waar heb je het voor nodig? Welke maat ga je dan bestellen en wat doe je met de keus "gehard glas" of "ongehard glas"? En wat moet je doen met de randafwerking en de hoekjes? Lees ons BLOG item voor meer toelichting.

24 maart 2020
291 viewed
Prijsaanpassingen januari 2020

Prijsaanpassingen januari 2020

"Waarom gaan de prijzen per 1 januari 2020 omhoog?"

Elk jaar worden we geconfronteerd met prijsverhogingen vanuit onze verschillende toeleveranciers. Deze verhogingen hebben niet alleen betrekking op de brutoprijzen van de producten maar soms ook een aanpassing van de Energie Toeslag op glas en spiegels of een verhoging van bijvoorbeeld de transportkosten. Dan komt er nog eens bij dat we verschillende leveranciers hebben, die elk hun eigen verhoging doorvoeren. We proberen kort uit te leggen waarom deze verhogingen worden doorgevoerd en wat dit betekent voor de prijzen van onze producten op de website.

4 januari 2020
302 viewed
Vakantie 2019 !! Of toch nog niet?

Vakantie 2019 !! Of toch nog niet?

"Gaan we op vakantie of werken we door?"

De meeste (grotere) bouwbedrijven zijn tijdens de bouwvakperiode gesloten. Door minder vraag naar maatwerk glas zijn de meeste glasfabrikanten dan ook (gedeeltelijk) gesloten. Maar de vakantieperiode is voor velen ook een periode om te kunnen klussen of verbouwen. Wij blijven tijdens de vakantieperiode gewoon aan het werk zodat je nog steeds je maatwerk glas en spiegels kan bestellen...

1 juli 2019
91 viewed
Maatwerk glas is duur! Of valt dit wel mee?

Maatwerk glas is duur! Of valt dit wel mee?

"Waarom is maatwerk glas vaak duurder dan je zou verwachten?"

Maatwerk glasproducten worden vaak vergeleken met standaard voorraad producten. Maar er is hierin een heel groot verschil Je kan losse stuks maatwerk nooit vergelijken met standaard voorraad producten die per 10.000 stuks in China worden gemaakt. We zullen proberen e.e.a. toe te lichten zodat je meer inzicht krijgt wat er allemaal bij komt kijken als je een stukje maatwerk glas of spiegel besteld.

23 juni 2018
187 viewed
Loyaliteits kortingen sparen !

Loyaliteits kortingen sparen !

"Ik ben een bedrijf, kan ik een vaste korting krijgen?"

Er zijn zeker mogelijkheden om vaste kortingen te krijgen. Hiervoor hebben we een loyaliteitsprogramma opgezet. Hoe werkt dit? Hoe meer je besteld hoe hoger je standaardkorting kan worden op vervolgbestellingen. Deze kortingen kunnen oplopen tot 12,5 % op het gehele assortiment.

30 april 2018
284 viewed
Meer inzicht in glas soorten

Meer inzicht in glas soorten

"Welke soorten basisglas zijn er?"

Misschien denk je dat het aantal glassoorten nogal beperkt is. Maar in werkelijkheid is het haast onbeperkt! In de basis zijn er inderdaad maar een paar soorten glas. Dit basisglas wordt ook wel floatglas genoemd. Het floatglas kan daarna op allerlei manier bewerkt en behandeld worden waardoor je een oneindig scala aan glassoorten en samenstellingen kan maken. Van een simpel ruitje voor de schuurdeur tot aan explosiewerend glas.

20 februari 2018
611 viewed
Levertijd maatwerk glas en spiegels

Levertijd maatwerk glas en spiegels

"Ik wil binnen een paar dagen mijn maatwerk glas of spiegel in huis hebben"
Maar werkt dat wel zo? Kun je maatwerk glas vergelijken met de standaard artikelen die je bij de grote online webwinkels vóór 23:00 uur besteld en de volgende dag al in huis hebt? Met welke productie- en levertijd moet je rekening houden? We zullen je proberen een beetje inzicht te geven in de orderverwerking en productieproces.

31 oktober 2017
353 viewed