Verpakken van je producten

Maatwerk glas en spiegels verpakt. Of toch niet?

Binnen de glasbranche is het niet gebruikelijk om maatwerk glas en spiegels te verpakken. Dat klinkt misschien een beetje gek maar voor ons is het best logisch. Laten we beginnen met het vervoer; omdat al het glas en spiegels met speciale glaswagens wordt vervoerd is verpakken niet nodig. Het is zelfs makkelijker om glas en spiegels zonder verpakking op een auto te zetten en vast te zetten. Tussen het glas worden altijd glaskurkjes geplaatst waardoor het glas nooit tegen elkaar aan staat maar er altijd een tussenruimte is. En de vloer of plank waar het glas en de spiegels op word gezet is van zacht rubber. Meer verpakking is er niet nodig voor het vervoer van maatwerk glas en spiegels als het met speciaal glastransport wordt geleverd.

Wanneer wel alles verpakt zou moeten worden loop je nog tegen het probleem aan dat er soms vormen bij zitten die lastig zijn in te pakken, of formaten die te groot zijn om in te pakken. En als je alles zou gaan inpakken (wat helemaal niet nodig is) dan maak je een heleboel overbodige kosten voor het verpakkingsmateriaal en de arbeidsuren. Daarbij belast je het milieu ook nog eens omdat verpakken echt overbodig is voor het vervoer.

Mocht er tijdens het glasvervoer toch iets misgaan (glas is nou eenmaal een kwetsbaar product en een ongeluk zit in een klein hoekje) dan geef je dit netjes aan bij de chauffeur als je de spullen ontvangt en er wordt netjes en kosteloos een nieuwe glasplaat of spiegel geleverd.

 

Wat als ik toch verpakking wil hebben?

Er zijn altijd redenen te bedenken waarom je je glas of spiegel toch ingepakt wilt hebben. Misschien wil je het artikel ophalen en vind je verpakken dan wel zo veilig voor jezelf. Of misschien moet je het nog verder vervoeren, een tijdje opslaan voor je het kan gebruiken of in huis verplaatsen. Het is wel mogelijk om glas en spiegels te laten inpakken. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Verpakking en arbeidsuren moeten ook betaald worden. Onze verkoopprijzen zijn namelijk gebaseerd op het onverpakt leveren van maatwerk glas en spiegels. De kosten voor het verpakken kan je vinden in de glasconfigurators. Bestel dit direct mee met je bestelling want als de bestelling in productie is gegaan kan er geen wijziging meer worden gedaan, ook niet het verpakken van glas. En let op! Groter dan 1000 x 2000 mm wordt er geen glas ingepakt. Dan worden de glaspanelen te groot en onhandelbaar als deze verpakt zouden zijn.

 

Hoe zit het met die niet-glas artikelen?

De standaard artikelen zoals klemmetjes, spiegelverwarming, montagesets, gereedschappen etc. etc. die worden opgestuurd met een pakketdienst worden goed verpakt in doosjes met de nodige vulmaterialen. Op deze manier komen deze producten onbeschadigd bij je aan. 

 

Wat als je vragen hebt over het verpakken?

Neem altijd even contact met ons op, we helpen je graag. Dat kan via de online chat, het telefoonnummer op de website of via ons contactformulier.