Kan GlasBoertje komen meten en/of monteren?

Heeft GlasBoertje.nl een montageploeg?

Nee, GlasBoertje heeft geen montageploeg. Inmeten en/of monteren van glas en spiegels behoort dan ook niet tot onze mogelijkheden. Het inmeten en het monteren van glas en spiegels zal je dan ook zelf moeten doen of organiseren. Wanneer we een goede tekening krijgen van de strakke afmetingen of van de opening waarbinnen glas moet komen, dan kunnen we vanaf afstand wel de juiste maten berekenen voor je zodat alles netjes past.

 

Waarom monteert GlasBoertje.nl niet?

We zijn van origine een online webshop waarop iedereen op een simpele wijze glas, spiegels en geraleteerde artikelen kan bestellen en laten leveren. Met zo'n 20 jaar online ervaring zijn we hier aardig bedreven in geraakt en kunnen je hierbij goed helpen. Bij het inmeten en installeren zal je monteurs moeten hebben die heel Nederland moeten kunnen berijden om te kunnen meten en monteren. Als we een monteur vanuit 's-Hertogenbosch moeten laten rijden naar Amsterdam om een douchewand in te meten, dan ben je 2,5 uur aan reistijd kwijt, brandstof voor de auto en dan nog de tijd van het inmeten. De kosten van het inmeten van een douchewand komt dan snel op € 250,- tot € 300-. De installatie kost al snel zo'n € 500,-. Dan zit je voor het meten en monteren zo op € 750,- tot € 800,-. Dat is totaal niet interessant. Je kan dan beter een lokaal klussenbedrijf of je aannemer vragen om het voor je te meten en installeren. En als je een beetje handig bent meet en monteer je het zelf.

 

Waarom monteren andere bedrijven wel?

De meeste andere glas webshops zijn van origine glaszetbedrijven die in de loop der tijd hun activiteiten hebben uitgebreid met een webshop. Die hebben voor hun niet-webshop klanten ook genoeg installatiewerk van projecten en eigen verkoop. Door de aanwezigheid van hun eigen monteurs kunnen ze deze service ook aan hun webshop klanten aanbieden. Dat is natuurlijk fijn als je zelf niets kan organiseren maar bedenk je wel dat deze kosten aardig hoog zullen zijn als je dit door je glasbedrijf laat installeren. Er zijn online aanbieders die bijna 500 euro vragen voor de montage van een enkelvoudige douchedeur. Dat zijn 2 scharnieren, oftewel totaal 4 tot 6 boorgaatjes in de muur.... voor € 500,-... ??

Als je het toch wilt laten monteren door een glasbedrijf: Zoek goed uit of de tarieven die men aanbied wel kloppen en of ze inderdaad 150 km komen rijden om voor € 125,- bij je te komen inmeten. En wat de servicevoorwaarden zijn als er onderhoud/service nodig blijkt aan een douchedeur. En wat er gebeurt als men iets verkeerd meet, het glas beschadigd raakt bij de montage of het huis/badkamer beschadigd raakt tijdens de installatie. Het zijn maar wat tips om rekening mee te houden.