•   Custom made
  •   Free Shipping above € 400,- !
  •   Pick-up points in NL

Gelaagd glas online op maat bestellen

Gelaagd glas op maat binnen 1 minuut bestellen !

Onze unieke gelaagd glas configurator helpt je met het samenstellen van je gelaagd glas op maat. Je kunt je gewenste afmetingen invullen, verschillende vormen en typen gelaagd glas kiezen. Daarna kun je deze verder samenstellen door je gewenste rand- en hoekafwerking te selecteren. En dit allemaal tegen een eerlijke en betaalbare prijs en in slechts 1 minuut geregeld ! Hiermee wordt het wel heel eenvoudig om gelaagd glas te kopen.

start met samenstellen

Assortiment gelaagd glas

Er zijn veel verschillende samenstellingen van gelaagd glas verkrijgbaar, verschillende soorten en dikten van folies en dikte van glassoorten. De PVB-folie tussen de glasplaten kan helder of mat (melkwit) van kleur zijn. Om het gemakkelijk voor je te maken hebben we een selectie gemaakt van de meest gebruikte soorten gelaagd glas. Deze glassoorten zal je vinden in zowel de configurator als in de assortimentspagina van het gelaagd glas.

bekijk het assortiment

Gelaagd glas is een samengesteld glasproduct waarbij twee of meer glasplaten met elkaar zijn samengevoegd met ertussen één of meerdere PVB-folies. Deze taaie kunststof folie zorgt ervoor dat het glas bij breuk aan elkaar blijft hangen en er geen grote gaten ontstaan. Hierdoor krijgt het letselbeperkende en doorvalveilige eigenschappen. De folie is er in diverse soorten. De meest gebruikte is de heldere folie, matte folie en geluidswerende folie. Daarnaast zijn er ook nog gekleurde folies of folies met een eigen print. De situatie, afmeting en montagewijze is uiteindelijk bepalend voor de glasdikte en samenstelling die nodig is. Voor een windscherm op de begane grond in bebouwd gebied heb je bijvoorbeeld een hele andere samenstelling nodig dan een balkon afscheiding op de 20e verdieping aan zee.

Er zijn diverse NEN-veiligheidsnormen die bepaalde dikten en samenstellingen voorschrijven. Elke situatie is weer anders en zal elke keer goed moeten worden bekeken welke glas samenstelling nodig is. We praten tenslotte over veiligheidsglas en dan is het verstandig goed te bekijken welke glas samenstelling noozakelijk is. Anders creëer je slechts schijnveiligheid. Op de websites van de Glas Branche Organisatie en het Kennis Centrum Glas staat het een en ander vermeld over de normen rondom letsel- en doorvalveiligheid. Kijk hierbij naar de NEN 3569 (betrouwbare glasssamenstellingen) en de  toelichting op de NEN 3569 (letselveiligheids glas en het bouwbesluit 2012)

Zijn er bijzondere situaties of twijfel je, dan kan je de benodigde dikte het beste laten berekenen door een technisch calulatie bureau of bijvoorbeeld door het Kennis Centrum Glas. Zij kunnen op basis van de kenmerken en de NEN-normen een technisch verantwoord antwoord geven over de samenstelling. Je bent zelf verantwoordelijk voor het kiezen en toepassen van de juiste samenstelling en volgen van de NEN normen.

De dikte is afhankelijk van vele factoren waaronder de situatie, toeganklijkheid, afmeting, windbelasting, montagewijze en bij dakbeglazing is zelfs de hellingshoek belangrijk. In de meest standaard thuis situaties kun je gebruik maken van de NEN 3569 en de toelichting op de NEN 3569. Op de website van het Kennis Centrum Glas kun je hier de nodige informatie op vinden. Zij kunnen eventueel ook een berekening maken van de benodigde dikte/samenstelling.

De normen voor veiligheidsglas zijn er niet voor niets. Als je het goed wilt doen dan volg je deze goed op. Het niet naleven ervan kan letsel tot gevolg hebben. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het goed naleven van de normen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de randen van gelaagd glas te laten afwerken. Als de randen van het gelaagd glas geheel in een kader of lijst komen, dan hoef je de randen niet persé te laten afwerken en zijn scherpe randen prima. De enige reden waarom je de randen dan zou willen afwerken is om het je bij de plaatsing wat makkelijker te maken zodat je je niet zou snijden aan de scherpe randen.

Komen de randen wel in het zicht, kies dan ALTIJD polygeslepen randafwerking. Dit is een nette slijprand en zorgt voor een gladde en onbeschadigde rand. Bij het snijden en breken van glas kunnen er aan de randen namelijk kleine beschadigingen ontstaan. Met het polyslijpen ben je verzekerd van een nette afwerking.

Nee, standaard wordt gelaagd glas gemaakt van ongeharde glasplaten met daartussen één of meerdere PVB folies. 

Gelaagd glas is wel te krijgen met gehard glas. Hiervoor hebben we een aparte productgroep gemaakt op de website. Gelaagd-gehard glas wordt voornameljik gebruikt bij ballustrades of bij de zijkanten van trappen.

Ja hoor, gelaagd glas wordt vaak buiten gebruikt. Maar als je het buiten gaat gebruiken is het erg belangrijk dat je de kopse kant van het glas probeert te beschermen.Dat kan je bijvoorbeeld doen door de kopse kant van het glas af te kitten of een strip op de kopse kant te plaatsen.

Aan de kopse kant is de folie zichtbaar tussen de twee glasplaten. Langdurige blootstelling aan vocht kan op termijn leiden tot het wit uitslaan van de folie aan de rand. Dit wordt ook wel dé-laminatie genoemd. Hierbij trekt er vocht tussen de glasplaten wat een effect op het doorzicht heeft. Omdat dit inherrent aan het product is in combinatie met vocht valt dit altijd buiten de garantie door de glasfabrikanten. Het is niet te zeggen of dé-laminatie op gaat treden of wanneer dat gaat gebeuren. Voorkomen is beter dan genezen !

Delaminatie is de onthechting van twee glasplaten die verbonden zijn met een PVB folie, oftewel gelaagd glas. Hierbij kunnen er aan de randen van het glas luchtbellen tussen het glas/folie ontstaan en/of de folie kan wit uitslaan als deze langdurig in contact heeft gestaan met vocht. Dit is uitgesloten van garantie omdat dit inherrent aan het product is. Dit wordt ondersteunt door de grote glasfabrikanten, branche organisatie en het kenniscentrum glas.

Aan de kopse kant is de folie zichtbaar tussen de twee glasplaten. Langdurige blootstelling aan vocht kan op termijn leiden tot het wit uitslaan van de folie aan de rand. Er kan vocht tussen de glasplaten terecht komen en dit heeft een effect op het doorzicht. Het is niet te zeggen of dé-laminatie op gaat treden of wanneer dat gaat gebeuren. Je kan dit voorkomen door de kopse kanten goed te beschermen tegen vocht door bijvoorbeeld aan de kwetsbare kopse kanten profielen te plaatsen.

Voorkomen is beter dan genezen !

De levertijd van gelaagd glas is afhankelijk van de glasdikte, soort folie en bewerkingen. Er is wel een kleine indicatie te geven.

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van ca. 1 tot soms wel 3 weken. Dit hangt af van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Maar als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met de volgende productie- en levertijden:

  • standaard gelaagd glas, dikte 33.1, 33.2, 44.2, 55.2, 66,2: ca. 5 - 10 werkdagen
  • standaard gelaagd glas met matte folie: dikte 33.1: ca. 5 - 10 werkdagen
  • standaard gelaagd glas, dikte 88.2 en 1010.: ca. 10 - 15 werkdagen 
  • andere samenstellingen: op aanvraag

(bovenstaande betreft ook eenvoudige modellen, rondom plat polyslijpen en/of facetrand en op basis van levering. Bovenstaande is louter indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Drukke perioden

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd van ca. 1 week en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Ook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

Aflever planning en schema

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. De planning van de routes kan je vinden op de pagina leveren & afhalen. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je glas op te halen bij één van de afhaallocaties wil niet zeggen dat je bestelling dan ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijg hun glas aangeleverd vanuit een centrale productielocatie en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 400,- is de levering gratis. Maar als je bestelling minder is dan € 400,- moeten we je hiervoor (helaas) transportkosten in rekening brengen. We zouden het liefst alles gratis leveren, maar onze glasprijzen zijn te scherp om ook de levering voor "kleinere bestellingen" gratis te kunnen doen. De leveringen vinden plaats volgens een vast routeschema wat is ingedeeld op postcodegebieden. De details kun je vinden op onze pagina "Leveren/Afhalen".

En vind je de verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen. Helaas rekenen de meeste afhaallocaties een kleine bijdrage voor de handeling van de bestelling. Voor de afhaallocaties en details over het afhalen verwijzen we je ook even door naar onze pagina "Leveren/Afhalen".

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...

start met samenstellen
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 341 beoordelingen