•   Maatwerk glas
  •   Bezorgen in NL / BE
  •   Ophalen mogelijk in NL

Planilaque Color-it gelakt glas

Stel je gelakt glas op maat binnen 1 minuut samen !

Onze glasconfigurator helpt en adviseert je bij het samenstellen van SGG Planilaque Color-it (gelakt glas). Je kunt de gewenste afmetingen invullen, verschillende vormen en kleuren  lakglas kiezen. Daarna kun je deze verder samenstellen door je gewenste rand- en hoekafwerking te selecteren.

En als extra opties kun je ook nog kiezen uit bijpassende montagematerialen en onderhouds artikelen. En dit allemaal tegen een eerlijke en betaalbare prijs en in slechts 1 minuut geregeld !

start met samenstellen

Collectie SGG Planilaque Color-it lakglas

Er zijn veel verschillende kleuren en soorten gelakt glas verkrijgbaar. We hebben geprobeerd deze zo goed en overzichtelijk mogelijk voor je weer te geven. Deze lakglassoorten zal je vinden in zowel de configurator als in de assortimentspagina van het gelakt glas.

bekijk de collectie

Ik wil graag meer weten ! Wat nu ?

Hieronder hebben we een aantal "meest gestelde vragen" staan die antwoord geven op zaken die specifiek gericht zijn op deze productgroep. Voor jouw gemak hebben we er ook enkele veelgestelde vragen over algemene zaken neergezet, zoals over het verpakken, de levertijd en de bezorgkosten. En mis je toch nog antwoorden op je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op ! Dat kan met de chat functie rechtsonder in beeld, ons contactformulier of bel ons even op nummer 073 - 822 38 66.

Dit is ongehard glas met een verflaag aan de achterkant. Deze glassoort is alleen geschikt voor binnentoepassingen en is standaard leverbaar in 4 mm dikte en op speciaal verzoek op 6 mm dikte (vanaf 200 m2). Dit interieurglas wordt gebruikt voor o.a. achterwanden van keukens, bekleding van meubels (zoals frontjes van deuren en lades of als blad op een kast/tafel etc.) maar ook als whiteboard. Het glas kan prima achter een hittebron worden geplaatst maar mag niet warmer worden dan 50 graden. Aangezien glas zeer slecht warmte opneemt is een ruimte van minimaal 60 mm voldoende volgens de fabrikant. Vanzelfsprekend geen hete objecten tegen het glas plaatsen. 

Bij de productie wordt veelal gebruik gemaakt van "normaal helder glas" en soms "extra helder diamant glas". Het normale glas heeft van nature en lichte groenige kleur vanwege "vervuilingen" in het glas. Dit zie je normaal niet als je er doorheen kijkt maar wanneer je er een witte verf op aanbrengt dan is de groenige tint wel zichtbaar. Hierdoor is bij het "normale heldere glas" het genoemde RAL kleurnummer in de praktijk afwijkend t.o.v. de RAL kleurenwaaier. Hoe lichter de lak, hoe groeniger de vertekening van de kleur is. Bij het "extra helder diamant glas" is er geen groenige tint zichtbaar en bijna niet waarneembaar. Bij de aanvullende product informatie staat duidelijk vermeld of er gebruik is gemaakt van "normaal glas" of "extra helder glas".

Bij de productie wordt veelal gebruik gemaakt van "normaal helder glas" en soms "extra helder diamant glas". Het normale glas heeft van nature en lichte groenige kleur vanwege "vervuilingen" in het glas. Dit zie je normaal niet als je er doorheen kijkt maar wanneer je er een witte verf op aanbrengt dan is de groenige tint wel zichtbaar. Hierdoor is bij het "normale heldere glas" het genoemde RAL kleurnummer in de praktijk afwijkend t.o.v. de RAL kleurenwaaier. Hoe lichter de lak, hoe groeniger de vertekening van de kleur is. Bij het "extra helder diamant glas" is er geen groenige tint zichtbaar en bijna niet waarneembaar. Bij de aanvullende product informatie staat duidelijk vermeld of er gebruik is gemaakt van "normaal glas" of "extra helder glas".

Deze glasplaten worden in grote partijen gemaakt maar in elke batch kan er een minimaal kleurverschil optreden in de verf. Dit wordt wel zoveel mogelijk voorkomen maar we adviseren je om bestellingen compleet te plaatsen en niet op te delen in meerdere bestellingen. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk onderlinge kleurverschillen.

Dit is standaard leverbaar in 4 mm dikte en op speciaal verzoek op 6 mm dikte (vanaf 200 m2).

Er zijn verschillende mogelijkheden om de randen af te werken. Als de randen in een kader of lijst komen, dan hoef je de randen niet persé te laten afwerken en zijn scherpe randen prima. De enige reden waarom je de randen dan zou willen afwerken is om het je bij de plaatsing wat makkelijker te maken zodat je je niet zou snijden aan de scherpe randen.

Komen de randen wel in het zicht, kies dan ALTIJD polygeslepen randafwerking. Dit is een nette slijp rand en zorgt voor een gladde en onbeschadigde rand. Bij het snijden en breken van glas kunnen er aan de randen namelijk kleine beschadigingen ontstaan. Met het polyslijpen ben je verzekerd van een nette afwerking.

Je kunt ook nog kiezen voor een facetrand. Dit is een slijp afwerking die aan de voorzijde van het glas wordt gemaakt. Door het schuin wegslijpen van een rand rondom de voorkant krijg je een mooie afwerking en een extra dimensie. Je kan zelf de breedte van de rand bepalen. Er zijn wel wat restricties i.v.m. de dikte van het glas; bij 4 mm dikte kan je tot maximaal 30 mm breed gaan. Ook hiervoor geldt weer: randen in het zicht = polygeslepen randafwerking. Dan krijg je dus een facetrand met polygeslepen afwerking.

Ja, dit is zeker mogelijk. Je bent dan wel beperkt tot een breedte van maximaal 1100 mm (oftewel 110 cm). De machine die de folie aanbrengt kan helaas geen bredere platen verwerken. Er wordt dan aan de achterkant een folie aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat bij beschadiging of breuk van de glasplaat er geen gevaarlijke stukken glas naar beneden zullen vallen. Deze zullen dan aan de folie blijven hangen.

Vanuit de fabrikant is de instructie heel helder, die schrijft dit over de montage: 

PLANILAQUE COLOR-IT wordt uitsluitend in een interieur aangebracht conform de geldende regelgeving. De plaatsing kan zeer eenvoudig en vlot door mechanische bevestiging (in een sponning of klemmen) of door verlijmen met neutrale silicone en/of dubbelzijdige kleefband. PLANILAQUE COLOR-IT SAFE wordt mechanisch bevestigd.

Daarnaast zijn deze voorwaarden van toepassing:

  • Ongeacht de gekozen plaatsingsmethode van PLANILAQUE, wordt het volgende in acht genomen :
  • het gelakt glas wordt steeds voor een egaal dichte muur geplaatst, stofvrij, droog en zonder aggresieve bestandsdelen;
  • de lakzijde naar de wand gericht;
  • de lichte tinten moeten steeds voor een egale lichtkleurige wand geplaatst worden;
  • 1 à 2 mm speling voorzien tussen de glasplaten;
  • de voegen te verzorgen
  • het gelakt product mag niet worden blootgesteld aan temperaturen boven de 50° C, wat een verkleuring van de lak zou kunnen veroorzaken en zelfs glasbreuk

Planilaque bij kookplaat

De fabrikant geeft hierover de volgende informatie:

"Het gelakt product mag niet worden blootgesteld aan temperaturen boven de 50° C, wat een verkleuring van de lak zou kunnen veroorzaken en zelfs glasbreuk". Ondersteund met de volgende afbeelding:

Planilaque bij kookplaat

Oftewel, dit kan zeker achter een kookplaat worden geplaatst mits deze niet in direct contact komt met een hittebron. Hierbij acht de fabrikant 60 mm afstand voldoende. Warme lucht straalt welliswaar naar de zijkant door maar deze stijgt ook op. Glas neemt slecht warmte op dus indirecte blootstelling veroorzaakt geen problemen.

Maatwerk glas producten kan je niet vergelijken met standaard glas artikelen die ergens op voorraad liggen. Maatwerk vergt nog productie, planning en apart vervoer op het moment dat je bestelling is geplaatst. En dit kost veel meer tijd dan een standaard product uit het schap halen en opsturen via een pakketdienst. Maatwerk glasproducten binnen 3 dagen geleverd op locatie lukt gewoonweg niet.

Indicatie productie/levertijden

De productie- en levertijd varieert van ca. 1 tot soms wel 3 weken. Dit hangt af van de specificaties van je bestelling, het bestelmoment en de vaste dagen van levering in je opgegeven afleveradres. Maar als we uitgaan van een normale periode kan je globaal rekening met ca. 10 - 15 werkdagen.

Drukke perioden

Tijdens de bouwvak en de kerstperiode zijn veel glasfabrieken gesloten. Hierdoor is het in de weken vóór en ná die sluiting extra druk. De productie capaciteiten lopen vol en de levertijden nemen toe. Houd rond deze periode rekening met een extra productietijd van ca. 1 week. Vanzelfsprekend wordt er in de week van kerst en de week van oud en nieuw geen glas geleverd. Door de langere productietijd van ca. 1 week en 2 weken geen levering kan je bestelling er dus 2 tot 3 weken langer over doen dan normaal het geval is. Ook in de bouwvak is er een korte periode (ca. 1 week) dat er geen leveringen plaatsvinden. En wil je je glas dan toch op tijd in huis hebben? Bestel dan op tijd ! :-)

Aflever planning en schema

Nadat je bestelling is gemaakt zal deze nog bij je moeten worden geleverd. We komen minimaal 1x in de week in de woonplaats waar we je bestelling moeten leveren. Is je bestelling dan nog helaas niet klaar, dan schuift de levering een week op. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best de levertijd zo kort mogelijk te houden.

Is afhalen sneller?

Wanneer je ervoor kiest om je glas op te halen bij één van de afhaallocaties wil niet zeggen dat je bestelling dan ook eerder klaar is. Veel afhaallocaties krijg hun glas aangeleverd vanuit een centrale productielocatie en dan heb je alsnog dezelfde levertijd. Soms ook wat langer omdat dit van een andere fabrikant vandaan komt, en die heeft iets meer tijd nodig voor de order- en productie afhandeling.

Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier, mail, online chat of telefoon. We helpen je graag verder !

Dit kan je zelf kiezen! Vanaf € 350,- is de levering gratis. Maar als je bestelling minder is dan € 350,- moeten we je hiervoor (helaas) transportkosten in rekening brengen. We zouden het liefst alles gratis leveren, maar onze glasprijzen zijn te scherp om ook de levering voor "kleinere bestellingen" gratis te kunnen doen. De leveringen vinden plaats volgens een vast routeschema wat is ingedeeld op postcodegebieden. We hebben informatie staan op de pagina "Leveren/Afhalen" maar deze geldt niet voor SGG Planilaque Color-it !

En vind je de verzendkosten teveel? Dan bieden we je de mogelijkheid om op diverse plaatsen in Nederland de bestelling af te halen. Helaas rekenen de meeste afhaallocaties een kleine bijdrage voor de handeling van de bestelling. Voor de afhaallocaties en details over het afhalen verwijzen we je ook even door naar onze pagina "Leveren/Afhalen".

LET OP!! De glassoort Planilaque Color-it komt bij een fabrikant vandaan die alleen in NL levert. Afhalen kan ook, maar dit kan NIET in Oosterhout en Almere.

Levering van glas en spiegels

Je maatwerk glas en/of spiegel wordt vervoerd met speciaal glastransport. Dit gebeurt met een vrachtauto die aan de binnenkant en de zijkant een rek heeft om glas op te kunnen plaatsen. De chauffeurs zijn getraind in het vervoeren en afleveren van glasproducten. Op deze manier ben je verzekerd van goede en onbeschadigde levering van je maatwerk glas producten.

Omdat we leveren op speciale glas auto's met getrainde chauffeurs is het verpakken van glas en spiegels niet noodzakelijk. Sterker nog, zonder verpakking is het makkelijker te vervoeren omdat je het beter kan vastklemmen. En bij het lossen pak je direct het glas vast en niet de verpakking. Glas/spiegels kunnen erg zwaar zijn en dan is het niet wenselijk dat dit uit de verpakking zou glijden of dat je bij het lossen de grip verliest vanwege de verpakking. Het overbodig verpakken van glas zorgt voor een ongewenste meerprijs in al onze productprijzen en een extra belasting voor het milieu en dat willen we graag zoveel mogelijk voorkomen.

We bieden het verpakken van glas wel aan als extra optie. Misschien moet je de spiegel of glasplaat nog in huis verplaatsen? Of vervoeren naar je klant? Of is je verbouwing nog niet klaar en staat deze tijdelijk in de opslag? Dan kies je voor de verpakkings optie. Dit is echter beperkt tot een formaat van maximaal 1000 x 2000 mm. Past je glasplaat of spiegel niet binnen deze afmeting? Dan is verpakken helaas niet mogelijk.

 

Afhalen

Ook als je glas wilt afhalen wordt dit standaard niet verpakt. Ook hierbij zal je dit moeten aangeven bij je bestelling. Het lijkt ons wel zeer verstandig hiervoor te kiezen om transportschade te voorkomen. Die is namelijk niet gedekt op het moment dat je zelf je glas en/of spiegel(s) ophaalt. En heb je wel gekozen voor verpakken en kom je bij het afhalen tot de conclusie dat het onverhoopt niet verpakt klaar staat, neem dan direct contact met ons op. Het is namelijk onverstandig om dan alsnog deze kwetsbare producten zo mee te nemen. Nogmaals, transportschade bij afhalen is geheel voor eigen risico...

start met samenstellen
Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 329 beoordelingen