•   Maatwerk glas
  •   Bezorgen in NL / BE
  •   Ophalen mogelijk in NL
Swipe to the left

Prijsaanpassingen januari 2020

Door Michel Lammers 4 januari 2020 720x bekeken Afdrukken geen commentaar
Prijsaanpassingen januari 2020

Voor de oplettende bezoeker en klant van onze website is het opgevallen dat de prijzen van het maatwerk glas en de spiegels vandaag zijn aangepast. Omdat we het wel zo netjes vinden om prijsveranderingen niet stiekem door te voeren informeren we je hier graag over. Ook vinden we het belangrijk dat je weet waarom prijsaanpassingen soms nodig zijn.


Waarom jaarlijkse prijsverhogingen?

Een prijsverhoging kent verschillende oorzaken, welke jaarlijks terugkerend zijn. Elk jaar hebben we te maken met inflatie (het minder waard worden van geld). Om dit te compenseren wordt de prijs met het inflatiecijfer verhoogd. Elk jaar stijgen de loonkosten bij de verschillende bedrijven die het glas produceren en verwerken tot een mooi eindproduct. Ook deze verhoging moet ergens worden terugbetaald en zal een verhoging tot de productprijs tot gevolg hebben. Ook wordt er eind van het jaar de balans en het resultaat opgemaakt om te zien hoe de verschillende bedrijven in de bedrijfskolom hebben gepresteerd. Dit valt allemaal samen met een jaarafsluiting en vandaar dat er vaak begin van het nieuwe jaar verhogingen worden doorgevoerd.


Welke factoren spelen nog meer een rol?

Op het gebied van glasproductie is er een wereldwijd tekort aan grondstoffen aan het ontstaan. Schaarste leidt ook weer tot hogere prijzen van basismaterialen. Ook het winnen van deze materialen wordt steeds moeilijker en zal in de toekomst alleen maar duurder gaan worden. Hierdoor zijn er hoge investeringen nodig terwijl het rendement er niet beter op wordt.

Voor de productie van glas is veel energie nodig. Een glasoven wordt gestookt met fossiele grondstoffen en we weten allemaal dat daar wereldwijd een groot punt van wordt gemaakt (vanwege de milieubelasting) en overheden zien dit weer als een mooi argument om dit soort productiebedrijven financieel extra te belasten. Ook neemt de prijs van de fossiele brandstoffen toe en zullen de accijnzen ook toenemen op deze fossiele brandstoffen.

Het vervoeren van glas blijft een lastig onderdeel. Glas wordt vervoerd met speciale glaswagens en normaal gesproken niet met de pakketdienst (i.v.m. kwetsbare en vaak erg grote producten). De files in Nederland nemen alleen maar toe waardoor chauffeurs veel langer onderweg zijn dan vroeger en hierdoor minder adressen kunnen leveren op een dag. Dit resulteert in een hogere transportkosten per afleveradres.
In bepaalde stadscentra worden vrachtwagens en bestelwagens (die op Diesel rijden) verboden of in de toekomst verboden. Hierdoor zullen de huidige vrachtwagens ion de toekomst plaats moeten maken voor elektrische alternatieven. Maar echt passend zijn deze niet omdat het aantal kilometers wat gereden kan worden zeer beperkt is. En dat is nou juist cruciaal voor landelijke dekking. Investeringen in een duurzaam wagenpark vergt de nodig financiële investeringen.


Wat betekent dit voor de prijzen op onze site?

Uiteraard proberen we de verkoopprijzen zo laag mogelijk voor je te houden met behoud van onze goede service, bereikbaarheid en betrouwbaarheid. Elke prijsverhoging van een leverancier is voor ons een aanleiding om de prijzen eens onder de loep te nemen en de onderhandelingen in te gaan met onze leveranciers. Hierdoor kunnen we de verhogingen beperken en soms leidt een prijsverhoging op bepaalde producten voor ons, uiteindelijk in een prijsverlaging voor jou...

De meeste glas- en spiegelprijzen kennen vanaf zaterdag 4 januari een hogere prijs. De verhoging die we vanuit onze leveranciers hebben gekregen bedragen ca. 4 - 7 %. Maar als je de prijzen een beetje volgt dan zul je zien dat sommige prijzen verlaagd zijn en de verhogingen op gemiddeld 4 % zijn uitgekomen.

We hebben helaas ook een aanpassing in de verzendkosten moeten doen, eerder rekende we € 29,50 voor de verzending van maatwerk glas en spiegels, vanaf zaterdag 4 januari hebben we dit veranderd naar € 32,50 incl. BTW. Dit lijkt erg hoog maar je hebt wel te doen met speciaal glasvervoer en dan zijn deze kosten echt aan de lage kant. Tijdens het transport ben je verzekerd dat je product onbeschadigd aankomt. En mocht er toch iets misgaan dan leveren we kosteloos een nieuwe ruit of spiegel.
Ook hebben we de drempel voor gratis verzending moeten verhogen naar € 400,- (dit was eerder € 350,-).

Aangezien Post NL ons ook weer plaagt met verhoging van de verzendkosten hebben we ook hierin een aanpassing moeten doen.
De verzendkosten van brievenbusdoosjes hebben kunnen handhaven op € 5,95 incl. BTW.
De normale pakketjes voor levering in Nederland (tot 10 kg) van producten die we zelf op voorraad hebben, hebben we helaas moeten verhogen naar € 9,- incl. BTW. Als je kijkt op de website van Post NL zal je zien dat de tarieven lager liggen maar dat komt omdat zij de BTW verleggen naar ons. Dat betekent dat er in de € 9,00 maar liefst € 1,56 zit. Die mogen we zelf niet houden maar moeten we afdragen aan de belastingdienst. Het resterende prijsverschil moeten we berekenen voor de kosten van de verpakkingsmaterialen en tijd die wij kwijt zijn met het inpakken.
De normale pakketjes die vanuit onze leveranciers rechtstreeks worden geleverd kosten € 11,50 incl. BTW. Dit zijn 1 op 1 de kosten die wij hier ook voor betalen en we zullen deze dan ook moeten doorberekenen.


Wanneer gaan deze veranderingen in?

We hebben vandaag (zaterdag 4 januari) omstreeks 16:00 uur de nieuwe prijzen online gezet van de maatwerk glas- en spiegelproducten. Ook hebben we alle nieuwe transportkosten doorgevoerd, hierin verwachten we komende tijd geen extra verhogingen of veranderingen in te hoeven doorvoeren.

We zijn momenteel nog wel in afwachting van de nieuwe prijzen van het glasbeslag (zoals scharnieren, deurknopjes en glasplaatdragers) en van andere producten zoals lijmen, kitten, profielen etc. Zodra deze zijn doorgevoerd zullen we deze aan dit BLOG item toevoegen.


Heb je vragen? Is het nog onduidelijkheden? Of ben je misschien zelfs boos?

Neem dan gerust even contact op met ons!

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 341 beoordelingen